Forum   pierogi ruskie

pierogi ruskie

(32 wyniki)
  • Czy ktoś kiedyś mroził farsz do pierogów ruskich? Wiem, że ogólnie ziemniaków się nie mrozi, ale słyszałam, że niektórzy mrożą.
  • Kobieto! Jak ty sobie wyobreżasz ruskie pierogi bez cebulki i pieprzu w farszu?
  • Dzien dobry wsyztskim, jestem na emeryturze i dysopnuje sporą iloscia wolnego czasu. Wiadomo jakie sa w Polsce emrytury wiec chcialabym troche dorobic. Mam takie pytanie. Poniewaz uwielbiam gotowac i wszyscy chwala sobie moje produkty chcialabym "wybadac rynek" czy oplacalo bym sie sprzedawac moje wyroby. Np. pierogi, krokiety, kluski ślaskie itp. Czy znaleźli by sie chetni na takie wyroby na terenie krakowa?? np: pierogi ruskie 10szt za 8zł, krokiety z kapusta i grzybami 4szt 1...
  • Do farszu można również dodać niewielką ilość kiszonej kapusty (szczególnie wtedy, gdy ser biały jest słodki)
  • Witam! Szukam sprawdzonego przepisu na pierogi ruskie.Moje jakoś mi nie wychodzą!Proszę o dobry przepis na ciasto i farsz Pozdrawiam
  • czy smazycie moze pierogi ruskie na patelni i dodajecie smietane - a jesli tak to jaką???
  • Poproszę przepis na pierogi ruskie. Bardzo je lubię, a te które są w sprzedaży są koszmarne. Z góry dziękuję.
  • Wczoraj znowy byłam w "Zielonej Tawernie" w Kazimierzu nad Wisłą i po raz kolejny zachwyciłam się podawanymi tam ruskimi pierogami występujacymi pod nazwa "inaczej" . Są przepyszne, nadzienie puszyste (czyżby z kaszą manną?), później pieczone (?) albo smażone szybko w bardzo gorącej fryturze (?) . Moze ktoś wie dokładniej jak takie cudeńka sporządzić ? Halszka
  • mam nowe ale po ugotowaniu i utluczeniu wygladaja dziwnie -taka strasznie mokra-- konsystencja co robic??
  • Mam taki problem z pierogami ruskimi. Wszystko jest ok do momentu kiedy leżą pięknie na talerzu i są gotowe do konsumpcji, a po rozkrojeniu farsz wypływa jak ciapleta...HELP!!!!!
  • No właśnie? Którą wersję wybieracie? Bo ja niedawno poznałam tę z koperkiem (tak się podobno jada w domu mojego mężczyzny) i szczerze powiedziawszy jak dla mnie jest pakudna! Proszę o opinie :)
  • bo mi pół garnka zostało, a już lepić nie mam siły? Jakieś krokiety? Macie pomysły? Mrozić się chyba nie da, nie?
  • Drogie forumowiczki, bardzo chciałabym zaimponować mojemu mężczyźnie, on uwielbia pierogi, proszę podajcie mi niezawodny przepis na ciasto - produkcje farszu juz opanowałam. Jest tyle szkół z jajkiem, bez, z olejem, bez... Do tej pory tylko asystowałam przy robieniu pierogów. Chodzi mi o wszelkie wskazówki, jak dla kompletnego laika (jaka mąka, czy przesiewać, w jakiej kolejności, co robić jak ciasto jest za suche, co jak "gumowate") Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź - jut...
  • proszę o przepis na farsz na ruskie. Z góry dziękuję:) i pozdrawiam!
  • dzisiaj odwiedzają mnie znajomi Włosi, chcę przygotować poczęstunek o takim polsko - letnim charakterze. Będzie zupa owocowa (wiśniowa), pierogi ruskie (uwielbiają), jakieś kabanoski i inne wędliny, ogórki małosolne. No i przydałaby się jakaś pasująca do tego sałatka, a nic mi do głowy nie przychodzi. Proszę o jakies podpowiedzi, tutaj waży się honor rodziny i narodu:)
  • Jestem początkujący gartkotłuk:-).Pragnę mojemu lubemu zrobić pierogi ruskie,które uwielbia.Przeczytałam wszystkie posty na tym forum na ich temat.I wciąż mam pytania.Mam nadzieję,że mi państwo pomogą i odpowiedzą mi na nie. A więc zdecydowałam się na wersję takową :CIASTO (pół litra maślanki ,pół kg mąki ,ciut soli).Proszę mi napisać ile z takiej ilosci wyjdzie mi pierogów ja bym chciała około 25 sztu...
  • Pierogi ruskie z serem i kartoflami Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 50 min. Ciasto: 350 g maki, 1 male jajo, ok. 125 ml letniej wody, sol. Farsz: 600 g obranych kartofli, 250 g bialego poltlustego, lekko kwasnego sera, 1 srednia cebula, 1 lyzka masla, 1/2 lyzeczki grubo zmielonego pieprzu, sol. Inne: 2 lyzki masla do polania pierogow lub 2 lyzki smalcu ze skwarkami, 200 ml gestej kwasnej smietany. 1. Przygotowac farsz: umyte kartofle ( dobrej jakosci, nie wodniste) obrac...
  • w sobote mam imprezę i ugotowałam pierogi ruskie i zamroziłam je ale teraz problem - jak wykombinować, zeby można je było w sobotę podać w wersji podsmażanej czy: wrzucic zamrożone na patelnię czy: na nowo zagotowac i potem wrzucić na patelnię ? czy: wyjąc z lodówy i zostawic do odmrożenia a potem usmazyc takie rozmrozone tylko pytanie czy mi się to nie rozpacia ???? POOOOOOOMOOOOOOOCYYYYYYY
  • Zrobiłam dzisiaj 100 ruskich pierogów 1 raz w życiu i wyszły wspaniale.Chciałam się pochwalić.
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się