-
Czy ktoś kiedyś mroził farsz do pierogów ruskich? Wiem, że ogólnie ziemniaków
się nie mrozi, ale słyszałam, że niektórzy mrożą.
-
Kobieto! Jak ty sobie wyobreżasz ruskie pierogi bez cebulki i pieprzu w
farszu?
-
Dzien dobry wsyztskim, jestem na emeryturze i dysopnuje sporą
iloscia wolnego czasu. Wiadomo jakie sa w Polsce emrytury wiec
chcialabym troche dorobic. Mam takie pytanie. Poniewaz uwielbiam
gotowac i wszyscy chwala sobie moje produkty chcialabym "wybadac
rynek" czy oplacalo bym sie sprzedawac moje wyroby. Np. pierogi,
krokiety, kluski ślaskie itp.
Czy znaleźli by sie chetni na takie wyroby na terenie krakowa??
np: pierogi ruskie 10szt za 8zł, krokiety z kapusta i grzybami 4szt
1...
-
Do farszu można również dodać niewielką ilość kiszonej kapusty (szczególnie
wtedy, gdy ser biały jest słodki)
-
Witam! Szukam sprawdzonego przepisu na pierogi ruskie.Moje jakoś mi
nie wychodzą!Proszę o dobry przepis na ciasto i farsz Pozdrawiam
-
Poproszę przepis na pierogi ruskie. Bardzo je lubię, a te które są w
sprzedaży są koszmarne. Z góry dziękuję.
-
czy smazycie moze pierogi ruskie na patelni i dodajecie smietane - a jesli
tak to jaką???
-
Wczoraj znowy byłam w "Zielonej Tawernie" w Kazimierzu nad Wisłą i po raz
kolejny zachwyciłam się podawanymi tam ruskimi pierogami występujacymi pod
nazwa "inaczej" . Są przepyszne, nadzienie puszyste (czyżby z kaszą
manną?), później pieczone (?) albo smażone szybko w bardzo gorącej fryturze
(?) . Moze ktoś wie dokładniej jak takie cudeńka sporządzić ?
Halszka
-
mam nowe ale po ugotowaniu i utluczeniu wygladaja dziwnie -taka strasznie
mokra-- konsystencja co robic??
-
Mam taki problem z pierogami ruskimi. Wszystko jest ok do momentu kiedy leżą
pięknie na talerzu i są gotowe do konsumpcji, a po rozkrojeniu farsz wypływa
jak ciapleta...HELP!!!!!
-
No właśnie? Którą wersję wybieracie? Bo ja niedawno poznałam tę z koperkiem (tak się podobno jada w domu mojego mężczyzny) i szczerze powiedziawszy jak dla mnie jest pakudna! Proszę o opinie :)
-
bo mi pół garnka zostało, a już lepić nie mam siły? Jakieś krokiety? Macie
pomysły? Mrozić się chyba nie da, nie?
-
Drogie forumowiczki,
bardzo chciałabym zaimponować mojemu mężczyźnie, on uwielbia pierogi, proszę
podajcie mi niezawodny przepis na ciasto - produkcje farszu juz opanowałam.
Jest tyle szkół z jajkiem, bez, z olejem, bez...
Do tej pory tylko asystowałam przy robieniu pierogów.
Chodzi mi o wszelkie wskazówki, jak dla kompletnego laika (jaka mąka, czy
przesiewać, w jakiej kolejności, co robić jak ciasto jest za suche, co jak
"gumowate")
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź - jut...
-
-
proszę o przepis na farsz na ruskie. Z góry dziękuję:) i pozdrawiam!
-
Pierogi ruskie z serem i kartoflami
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 50 min.
Ciasto:
350 g maki,
1 male jajo,
ok. 125 ml letniej wody,
sol.
Farsz:
600 g obranych kartofli,
250 g bialego poltlustego, lekko kwasnego sera,
1 srednia cebula,
1 lyzka masla,
1/2 lyzeczki grubo zmielonego pieprzu,
sol.
Inne:
2 lyzki masla do polania pierogow lub 2 lyzki smalcu ze skwarkami,
200 ml gestej kwasnej smietany.
1. Przygotowac farsz: umyte kartofle ( dobrej jakosci, nie wodniste) obrac...
-
Jestem początkujący gartkotłuk:-).Pragnę mojemu lubemu zrobić pierogi
ruskie,które uwielbia.Przeczytałam wszystkie posty na tym forum na ich
temat.I wciąż mam pytania.Mam nadzieję,że mi państwo pomogą i odpowiedzą mi
na
nie.
A więc zdecydowałam się na wersję takową :CIASTO (pół litra
maślanki ,pół kg mąki ,ciut soli).Proszę mi napisać ile z takiej ilosci
wyjdzie mi pierogów ja bym chciała około 25 sztu...
-
w sobote mam imprezę i
ugotowałam pierogi ruskie i zamroziłam je
ale teraz problem - jak wykombinować, zeby można je było w sobotę podać w
wersji podsmażanej
czy:
wrzucic zamrożone na patelnię
czy:
na nowo zagotowac i potem wrzucić na patelnię ?
czy:
wyjąc z lodówy i zostawic do odmrożenia a potem usmazyc takie rozmrozone
tylko pytanie czy mi się to nie rozpacia ????
POOOOOOOMOOOOOOOCYYYYYYY
-
Chcę się nauczyć robić ruskie pierogi,proszę o pomoc jak się do tego
zabrać,żeby zadziwić rodzinę,pomożecie?
-
Zrobiłam dzisiaj 100 ruskich pierogów 1 raz w życiu i wyszły
wspaniale.Chciałam się pochwalić.