siumot 24.09.09, 22:19 Mam pytanie no dość głupie, ale... Ile kosztuje cała oprawa nim zaczniesz faktycznie budować (no nie licząc gruntu? Komu? Ile? Za co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek82 Re: Ile razem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 17:20 Dobre też się nad tym zastanawiałem. To wszystko pewno zależy gdzie się budujesz. Niestety nie pomogę wszystko jest jeszcze przede mną. Odpowiedz Link Zgłoś
wujasss Re: Ile razem 28.09.09, 23:22 czesc, my jestesmy "przed" budowa, koszta ktore towarzysza procesowi przed sa dos skromne jesli sie porowna do calej inwestycji u nas wyglada to mniej wiecej tak (woj kuj.-pom): - cene gruntu pomijam - wydanie decyzji o war zabudowy ok 120 PLN - wywiercenie studnii glebinowej wraz z materialem (43m glebokosci) 10 tys PLN - projekt wiercenia studnii 3,5 tys PLN - nadzor geologiczny przy wierceniu ok 600 PLN - dokumentacja powykonawcza po wierceniu studnii 1,5 tys PLN - prad (pomijam fakt ze czekamy na niego juz ponad 2 lata) 3 tys PLN - zakup projektu w pracownii MG ok 1,5 tys PLN - adaptacja tegoz projektu ok 2,0 PLN - uzgodnienia do projektu koszt rzedu 200 - 300 PLN czyli w naszym przypadku na dzien dobry wydalismy ok 36 tys PLN i tak naprawde jeszcze "nic nie widac" Odpowiedz Link Zgłoś
wujasss Re: Ile razem 28.09.09, 23:25 przepraszam wdarl sie blad, wyszlo ok 22520 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
siumot Re: Ile razem 10.10.09, 22:28 no to trochę jest, a czy całą oprawę też można skredytować czy tylko koszt samej budowy Odpowiedz Link Zgłoś
wujasss Re: Ile razem 11.10.09, 14:11 czesc, tego czy mozna skredytowac etap "przed" nie wiem, mysle ze raczej nie, ale najlepiej jest o to zapytac u zrodelka, teraz jak patrze na te wydatki to az sie dziewie ze tak duzoo to kosztowalo, wiesz NIC nie widac a kosztuje duzo Odpowiedz Link Zgłoś