IP: *.chello.pl 22.01.04, 22:12
Chciałabym poznać Waszę opinię dotyczącą mebli Forte. Może ktoś z Was
posiada - kuchenne, salon, jadalnia? Jak się "sprawują"? Bardzo podoba mi
się zestaw Carmen mebli kuchennych i Aramis - meble pokojowe. Proszę o
opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: www Re: FORTE IP: *.pekao-fs.com.pl 23.01.04, 09:43
      Nikt nie ma mebli Forte? :(
      • Gość: marta Re: FORTE IP: 193.111.166.* 23.01.04, 09:52
        nie wiem czy Ci pmogę - mam biurko FORTE. B. słaby fornit, juz po półtora roku
        użytkowania powycierał się. Było dość drogie, więc próbowałam reklamować.
        Oczywiście bezskutecznie - powiedziano mi, że juz po gwarancji a poza tym z
        pewnością było niewłaściwie uzytkowane. No cóż, widocznie przeznaczeniem tego
        biurka nie było pisanie, czytanie i studiowanie... To było jakiś czas temu,
        może teraz sie poprawiła jakość u nich...
        • Gość: www Re: FORTE IP: *.chello.pl 28.01.04, 20:48
          A może Ktoś się orientuje czy w sklepach z ofertą Forte jest odmienny cennik?
          Ja meble wyceniałam w Conforamie, ale może są punkty, gdzie ceny mebli Forte
          są niższe?
          • jotka13 Re: FORTE 29.01.04, 09:41
            Z tego co wiem, to sklepy naliczają sobie marżę, chyba że jest promocja. W
            sklepach firmowyvh Forte można bez problemu dostać cenniki.
            Pozdrawiam.
          • Gość: Marzena Re: FORTE IP: 195.117.24.* 30.01.04, 13:21
            Witam, mi tez podobaja sie meble FORTE, nie wiem jak jest z jakoscia wiem
            natomiast ze ceny sa rozniste. We Wroclawiu meble ktore mi sie podobaja byly w
            dwoch salonach , roznica miedzy nimi na meblach do pokoju (mebloscianka z
            komoda) wynosi 700 zł . Wydaje mi sie ze to bardzo duzo.
            • Gość: www Re: FORTE IP: *.chello.pl 30.01.04, 19:18
              Dzięki!
              Będę musiała się przejść po kilku punktach sprzedaży Forte? A może ktoś się
              orientuje czy można gdzieś kupić taniej meble Forte, poza Conforamą?
              • kaia Re: FORTE 02.02.04, 08:59
                czesc
                ja ostatnio ogladalam stol z krzeslami, bardzo mi sie podobaly, cena tez:)
                w conformamie jeszcze nie bylam ale sie przejade:)
                za to forte sa w centrum Witek w Lomiankach oraz w Jupiterze na Towarowej
              • Gość: resia Re: FORTE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 14:42

Ja właśnie jestem po zmianie kuchni i kupiliśmy Lisę z Formiksu.
                Kupowałam w Conforamie ale nie wiedzialam,że taniej jest w sklepach
                Polonia .Dokupowaliśmy stół rozkladany do kuchni i w sklepach cena 560 zł a w
                Polonii 430 zł.Wejdż na strone Forte na internecie i tam sa adresy i podzwon do
                sklepów i porównaj ceny.Co do trwałości to się nie wypowiadam bo mam za krótko
                natomiast wykonanie super .Meble składalismy sami z mężem i kolega i jedna
                frajda .Począwszy od tego,że w kazdym kartonie jest dokladna instrukcja
                zlożenia + wszystkie dodatki /////srubki .klej itd.Byliśmy mile
                zaskoczeni.Oprócz tego w każdej paczce była kartka z nr. infolini i jakie było
                nasze zaskoczenie gdy mielismy problem jak sie mocuje blaty i zadzwoniliśmy a
                mily pan objaśnił męża jak to zrobić szok jak nie u nas w Polsce .ZŁOŻENIE NP.
                STOŁU KTÓRY JEST ROZKŁADANY I MA JESZCZE TAKI KONTENER ZAJĘŁO MNIE I MĘŻOWI 30
                MINUT .Bardzo polecam. Natomiast nie polecam transportu w Conforamie za 7
                szafek zażyczyli sobie ok 200zł z Katowić do Sosnowca .A my za wypozyczenie
                przyczepki zaplacilismy 30 zł.Meble są złożone w małe kartony i dobrze
                zabezpieczone .Renia.
    • baaaa Re: FORTE 03.02.04, 22:03
      Witam
      Mam komplet pokojowy Living. O trwałości trudno mi coś powiedzieć, bo mam go od
      niedawna - ale sam model bardzo mi się podoba i na razie nie mam do niego
      żadnych zastrzeżeń. Składaliśmy meble we dwoje (z mężem) bez problemu - nie
      brakowało ani jednej części, wszystko jasno i czytelnie opisane - nie było
      żadnych wpadek. Części przyjechały wszystkie, nieporysowane, nieuszkodzone.
      Kupowałam w salonie naprzeciwko hipermarketów na Targówku - w części gdzie jest
      Ikea. Pzdr
    • Gość: Kropka Re: FORTE IP: *.ksiazat.v.pl 04.02.04, 19:18
      Mam meble z systemu Rejtan (jadalnia), słożyliśmy je we dwójkę, nie brakowało
      części, były dobrze zabezpieczone przed uszkodzeniem w transporcie. Mam je już
      dwa lata i mimo przesuwania nic się z nimi nie dzieje. Polecam
      • Gość: www Re: FORTE IP: *.chello.pl 04.02.04, 20:43
        Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi! Zdecydowałam się na Forte -
        kuchnia for Carmen i meble pokojowo-jadalne Aramis. Pojadę jeszcze do "Meble
        Polonia" i porównam ceny. Jak na razie dowiedziałam się, że w Conforamie i w
        Emilii mają te same ceny.
        Kuchnie zamówię z montażem,bo mieszkam w bloku (ściany i podłogi nie są zbyt
        równe), niech mi ładnie ją "wpasują". Ale jeśli chodzi o pokój i jadalnię to
        chyba złożę je razem z mężem. W sumie trochę liczą za montaż - 10-15 %. przy
        komplecie mebli za prawie 5000,00 to trochę sporo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka