phxz 07.05.10, 10:21 hej, chcę położyć gładź gipsową na suficie który jest pomalowany farbą (śnieżką) - czy mam gruntować sufit czy też mogę kłaść gładź bezpośrednio na farbę ? To będzie cienka warstwa - sufit jest równy ale porowaty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek-Dortmund Re: Gładź na suficie a gruntowanie IP: *.versanet.de 07.05.10, 11:57 Hi, zagruntuj i przelec gladzia finish. Odpowiedz Link Zgłoś
85goska Re: Gładź na suficie a gruntowanie 07.05.10, 12:18 Pod malowanie dobrze jest gruntować nie obślizgłym gruntem tylko rozrzedzoną farbą. Zresztą producenci farb sami tak zalecają. Po niestarannym gruntowaniu gruntem, farba nierówno kryje, wyłażą plamy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek-Dortmund Re: Gładź na suficie a gruntowanie IP: *.versanet.de 07.05.10, 14:29 juz czytac nie potrafisz? wyraznie jest napisane ze chce przeszpachlowac pomalowana powierzchnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Gładź na suficie a gruntowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 21:11 zawsze dobrze jest zagruntowac Odpowiedz Link Zgłoś
aekilor Re: Gładź na suficie a gruntowanie 17.05.10, 11:15 To prawda, że przed gładzią należy zagruntować tzw. gruntem czyli dyspersją akrylową. Niemniej jednak jeżeli malujemy farbą po farbie to gruntowanie nie jest wskazane ze względu na możliwość przegruntowania powierzchni. Odpowiedz Link Zgłoś