ew.sa 15.03.04, 09:22 W przypadku systemu WC podtynkowego czy koniecznie Geberit czy w zasadzie wszystko jedno jakiej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
serwiskr Re: Geberit czy? 15.03.04, 10:55 Geberit to firma szwajcarska , która wymyśliła systemy podtynkowe, inni tylko wzoryją się na niej. Geberit to jakość, gwarancja 10 lat, bezawaryjność, wzornictwo, serwis, dostępność części,ubezpieczenie firmy, i niestety wyższa cena. Tu nie należy oszczędzać, bo remont nowej łazienki jest kosztowny. Ta firma jako jedyna jest w stanie dostosować produkty do indywidualnych potrzeb (rozwiązań). Wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goja Re: Geberit czy? IP: 217.8.186.* 25.03.04, 11:14 Czy moglibyscie polecic dobrego kogos do podlaczenia spoluczki ekologicznej (dwa przyciski) Ja niestety trafilam na niezbyt kumata ekipe i mialam najpierw tylko malo a teraz tylko duzo i troche mnie to wkurza bo nie po to kupilam taka sploczke, ze by nie moc z niej korzystac. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
karp Re: Geberit czy? 15.03.04, 19:39 Potwierdzam zdanie przedmówcy - te 200 zł różnicy w cenie zakupu to nic w porównaniu z kosztami jakie Cię czekają jeśli coś Ci się zepsuje, remontem łazienki i robieniem połowy ściany od nowa - jak chcesz zaoszczędzić to zrób to na przykład na samej muszli. Wszystko to pod warunkiem, że ten kto Ci będzie robił tego Geberita nie schrzani roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dk Re: Geberit czy? IP: 217.96.30.* 17.03.04, 20:56 Ja zainstalowalem u siebie stelaz firmy sanitech (albo jakos podobnie) chyba niemiecki. Jego zaleta jest to ze jest wezszy niz standardowe, po za tymw trakcie instalacji dopiero mozna okreslic sie gdzie sie chce przycisk tz czy u gory (w poziomie) czy z przodu i nie trzeba bylo do niego przerabiac instalacji wodenej po ma podlaczenia z dwoch stron. oczywiscie byl tez tanszy od geberitow. pzd Odpowiedz Link Zgłoś
zaholec Re: Geberit czy? 19.03.04, 08:55 Ja u siebie zastosowałem Geberit. Pomyśl ile będzie kosztować ewentualny remont w przypadku awarii?? Geberit jest najpewniejszy, jest droższy ale mój święty spokój jest nieoceniony. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ew.sa do dk 22.03.04, 13:57 Proszę podaj mi wymiary sanitechu. Też szukam jak najmniejszej konstrukcji, a w zasadzie jak najpłytszej. A tak swoją drogą to ile należy liczyć od ściany; jak dotąd przyjmowałam ok 15 cm, czy to prawidłowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dk Re: do dk IP: 217.96.30.* 22.03.04, 15:38 piszac weższy mialem na mysli jego szerokosc, a nie glebokosc. Glebokosc jest raczej standardowa. U mnie po oblozeniu plytakmi wyszlo ok 18 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujo Re: Geberit czy? IP: 81.219.168.* 23.03.04, 21:43 Wypowiedzi przedmówców były chyba sponsorowane. Według mnie każdy system jest dobry, chociażby WAVIN, TECE, Rofix, czy jakiś inny. Należy się tylko wystrzegać tandety z marketów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
serwiskr Re: Geberit czy? 24.03.04, 13:49 Podane przez Ciebie systemy podtynkowe są mało popularne na rynku wśród wykonawców. Zdarzają się producenci jak np. Jomo (niemiecki) którzy swoje wyroby upodobnili wizualnie do Geberita, jednak gorzej z jakością, to się chwieje, jest niestabilne, ma cieńsze ścianki. Niestety nikt mnie i innych nie sponsoruje, nasze porady to tylko czysta logika i praktyka w montażu urzadzeń. Pamietać trzeba konsekwencjach remontu łazienki (gwarancja producenta 10 lat i dostępności części ). Zastanowić trzeba się też nad wyglądem przycisku spłukiwania, bo to też sprawa gustu, w przypadku geberita jest w czym wybierać. Pozdrawiam serwisant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oli Re: Geberit czy? IP: *.tktelekom.pl 25.03.14, 23:48 Szanowny SERWIS KR, a skąd posiadasz takie informacje o cieńszych ściankach, chwiejności i dostępności części ??? Mając na myśli cieńsze ścianki o czy mówisz - rozwiń proszę bo jest to trochę mało konstruktywne. Z chęcią zapoznam się z Twoją fachową RADĄ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac1 Re: Geberit czy? IP: *.katowice.pl 25.03.04, 11:26 Lepszy od Gebarita jest Grohe. Ale chyba droższy. Ja mam taki z funkcją STOP kilka lat bez awarii. Oby tak dalej. Geberity potrafią się psuć, wcześniej badałem rynek i wszedzie polecano mi Grohe. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ew.sa Re: Geberit czy? 26.03.04, 09:13 Ponawiam prośbę: Podajcie, proszę, wymiary NAJMNIEJSZYCH systemów. Odpowiedz Link Zgłoś
minsi Re: Geberit czy? 26.03.14, 00:08 geberit to w zasadzie tylko marka czyli naklejka, prawdziwie bezobsługowe spłuczki produkuje grohe. Sterowanie z przycisku na spłuczkę jest pneumatyczne, więc wieczne, a do geberita trzeba co 2-3 lata wymieniać linki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Geberit czy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.14, 10:24 W miejscu gdzie jestem konserwatorem obiektu jest około 200 spłuczek właśnie marki Geberit i ZERO !!! problemów nawet w tych najstarszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Geberit czy? IP: 78.9.52.* 26.03.14, 13:29 Trudno się nie zgodzić :) Geberit to lider. (Może się mylę, ale pierwsze stelaże na naszym rynku były właśnie Geberita.) Teraz masz nawet stelaże z odciągiem powietrza. Ale nie można też pisać "Tylko Geberit i nikt inny" bo producentów jest sporo - producenci stelaży podtynkowych. Odpowiedz Link Zgłoś