Dodaj do ulubionych

Przecinarka do glazury

02.01.11, 13:00
Witam
Potrzebuję mniejszej przecinarki do glazury, znalazłem taką i nie wiem czy to coś warte. Proszę więc o opinie, może ktoś posługuje się innym porównywalnym sprzętem i go poleci
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Re: Przecinarka do glazury IP: 81.219.255.* 02.01.11, 14:24
      Domyślam się, że to zajęcie daje Ci chleb. Dosyć długo używałem podobnej przecinarki, ale odszedłem od niej do gilotyny i małej szlifierki kątowej. Szybciej, dokładniej i mniej poszczerbionych krawędzi. Do tego trudno z takim sprzętem rozłożyć się w mieszkaniu w bloku ze względu na rozchlapującą się wodę.
      • calleh Re: Przecinarka do glazury 02.01.11, 17:16
        dokładnie jak piszesz, tyle że ta przecinarka nie jest duża, co do chlapania to i w mieszkaniu przeżyję, w końcu to remont i z takiej maszynki nie będzie tyle wody. Stołową też mam ale w mieszkaniach faktycznie nie jest wygodnie - dlatego rozglądam się za mniejszą
        • Gość: wkkws Re: Przecinarka do glazury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 21:13
          a nie lepij zainwestować w dobrą tarcze diamentową do szlifierki kątowej ,koszt ok 130 zeta (jest bardzo cienka i nie "rybi" płytek) ,pozatym ta "maleństo co chcesz nabyć, jak jest twarda płytka to musisz maszynę mocować bo będzie Ci "tańczyć " po pomieszczeniu
          • calleh Re: Przecinarka do glazury 02.01.11, 21:50
            dobra tarcza to podstawa więc nawet o tym nie wspominam
            "kątówka" nie zawsze zdaje egzamin, a i kurzu co nie miara, co do przesuwania to nie wiem ale sądzę, że producent to przewidział, w końcu to nie marketowa Dedra
            myślę, że wodna przecinarka z odpowiednią tarczą jednak lepiej - ładniej tnie płytki
            • marbun1 Re: Przecinarka do glazury 02.01.11, 22:10
              myślę ze każdy z nas przerabiał podobny sprzęt ja jednak zostaje przy przecinarce sigma i kątówce oraz normalnej wodnej stołowej maszynie z tarcza " ŻBIK "
              tego typu maszynki o której piszesz nie zdają egzaminu z tego powodu ze woda rozlewa się poza obręb maszyny ponieważ miska na wodę jest mniejsza od blatu a w trakcie ciecia woda z blatu spływa poza miskę itd.
              dlatego odradzam
              • czarny-tomasz56 Re: Przecinarka do glazury 23.05.11, 13:16
                Tak jest. Zgadzam się z przedmówcą.
                Jeśli jest potrzeba wycięcia jakichś łuków to zaworze do specjalistycznego cięcia strumieniem wody.
    • jacek.brzozowski Re: Przecinarka do glazury 29.05.11, 08:50
      Polecam stronę super fachowca czyli mnie: www.jacekbrzozowski.org
    • graiyetea Re: Przecinarka do glazury 31.05.11, 13:50
      Ja kupiłem za niecałe 5 stówek przecinarkę elektryczną z chłodzeniem wodnym i uważam, że jest to najlepsze rozwiązanie dla każdego kto zajmuje się glazurnictwem. Dzięki chłodzeniu tarczy wystarczy ona na wiele cięć, płytki nie pękają i zawsze są idealnie przycięte. Nie ma też problemu z transportem gdyż jej wymiary to 460 x 360 mm.
    • Gość: gosc Re: Przecinarka do glazury IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.11, 12:35
      Zapraszamy na zakupy do hurtowni Euro Hurt www.eurohurt.legnica.pl
      Zakupy w hurcie i detalu!
    • komendand Re: Przecinarka do glazury 06.04.13, 00:15
      Widzę, że lubisz markowe rzeczy więc podrzucam wyznacznik standardów w cięciu glazury, a mianowicie Rubiego Maszynka stosunkowo tania, a bardzo dokładna i łatwa w użytkowaniu. Taki mercedesik za tanią kasę, Długość cięcia 60,00 cm Grubość płytki 32,00 mm Masa 20,00 kg Moc silnika 730,00 W za nieco ponad tysiaka brutto. Warte ceny.
    • Gość: Amarantus Re: Przecinarka do glazury IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.13, 10:14
      Polecam tylko polskie, i nie dla tego, że jestem narodowcem:), ale są świetne,
      domtechniczny24.pl/reczne-przecinarki-plytek-c-560_561.html
      Najlepiej te z nożami na takim pręcie to wtedy można regulować wysokość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka