Dodaj do ulubionych

Podłoga proszę o pomoc !

27.02.11, 22:16
Witam
Mam problem pomieszczenie ma 4,2x4,2m podłoga to są stare deski zrobione na kantówkach. W jednym miejscu te deski są już do wymiany ale dość mały kawałek coś ok 1m jak się chodzi to tej podłodze to w niektórych miejscach skrzypi oraz nie jest w 100% równa:( i tu zaczyna się problem... forum.gazeta.pl/i/16/forum/podglad.gif
1)Bo nie wiem co będzie lepsze czy spróbować na te deski dać wykładzinę pcv bo już taką kupiliśmy i wierzyć w to że jak się ustawi meble itd... to będzie mniej szkypiało
2) drugi pomysł to był taki czy nie można na te deski polożyć jakiś płyt żeby jakimś nie dużym kosztem spróbować to wyrównać
3) trzeci pomysł wymiana całej podłogi, tylko patrząc po cenach płyt osb itd.. to chyba nie będzie tani koszt. Nie wiecie może ile by kosztowała wymiana całej takiej podłogi?

proszę o rady co w tym wypadku byłoby najlepsze, nie ukrywam że remont nas już dużo wyniósł więc nie dysponujemy dużymi pieniędzmi
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: Podłoga proszę o pomoc ! 27.02.11, 22:23
      a co Ci przeszkadza?Ze skrzypi?
      Mialam parkiet debowy 70-letni,wycyklinowany i pomalowany wygladal jak nowy,skrzypial ale my to lubilismy.Moze tez pogodz sie z tym dzwiekiem?;)
      • czikusia4 Re: Podłoga proszę o pomoc ! 27.02.11, 22:56
        ale są też nie równości małe, więc jest ryzyko że jak od razu na te deski dać wykładzine to że będzie widać nie równości z tych desek :(
        • cyklina-klimkiewicz Re: Podłoga proszę o pomoc ! 28.02.11, 00:24
          Jak chcesz na deki położyć wykładzinę, to trzeba pod nią zastosować płytę pilśniową , albo OSB, tylko bez gwoździ, bo się poprzecina. Ale żeby wyrównać, to trzeba wycyklinować. B.Klimkiewicz.
          • cyklina-klimkiewicz Re: Podłoga proszę o pomoc ! 01.03.11, 09:52
            A podłoga skrzypi bo deski uginają się razem z legarami. Przed położenie desek należało wypoziomować legary.Rozstaw tych legarów też jest istotny. B.Klimkiewicz.
    • Gość: kakot6 Re: Podłoga proszę o pomoc ! IP: *.kracen.hor.net.pl 01.03.11, 10:04
      Możesz zobaczyc na tej stronce. Może cos pomoże :) kamienietv.pl/ O ile podobają ci się kamienie naturalne :P
    • Gość: magda Re: Podłoga proszę o pomoc ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.11, 15:08
      wejdz na strone www.kenio.com.pl
      znajdz nr tel zadzwon i dopytaj. bo cena jest rozna.
      ja sie nie znam ale oni napewno ;p
    • basiak-k Re: Podłoga proszę o pomoc ! 15.03.11, 19:55
      Jak deski są stare to na pewno wyschnięte. Moim zdaniem zdjąć i ułożyć od nowa, a do ubytku dokupić podobne. Poza tym szkoda by mi było zakrywać deski wykładziną.
    • Gość: Klientka PanelPol al. 29 Listopada Kłamcy IP: *.ghnet.pl 19.03.11, 12:45

OD LISTOPADA WALCZE Z FIRMĄ www.panel-pol.com.pl - ODRADZAM Z CAŁYCH SIŁ JEŚLI KTOŚ NIE CHCE STRACIĆ ZDROWIA PRZY KONTAKCIE Z NAJBARDZIJE NIEPROFESJONALNYMI SPRZEDAWCAMI, MONTERAMI NA JAKICH KIEDYKOLWIEK NATRAFIŁAM ORAZ NIE CHCE BYĆ TRAKTOWANY JAK IDIOTA, KTÓREMU WYSTARCZY POWIEDZIEĆ PROSZĘ, WIEC ZŁOŻYĆ PO RAZ 5 REKLAMACJE JAK TEŻ JEŚLI KTOŚ NIE CHCE OTRZYMAĆ PODROBIONYCH PANELI, LUB TYLKO CZĘSIOWĄ DOSTAWĘ.
      Odradzam wszystkim korzystanie z oferty i usług tej firmy Panel-Pol, jest nierzetelna i nikt nie ponosi odpowiedzialności za błędy tylko nadal krzywdzą ludzi, ktorzy wydają często resztki swoich życiowych oszczędności. Moje zarzuty zostały zapisane na licznych reklamacyjnych listach na kilku stronach A4, mam też zdjęcia, które pokazują "profesjonalizm" psełdo fachowców. Chętnie prześle aby każdy mogł poznać szczegóły sprawy. Sąsiad w bloku niestety też walczył z Panel-Pol, ja jestem w trakcie mimo, że mamy 2 połowe marca. W celu otrzymania większej ilości informacji proszę o kontakt na maila smerfetkaah@interia.pl i podanie Państwa adresu e-mail wówczas prześle szczegóły.
    • tamin Re: Podłoga proszę o pomoc ! 19.03.11, 20:08
      Witam

Koszt to około 400 zł licząc płytę osb 10mm myślę że do wyrównania i wzmocnienia starej podłogi powinno wystarczyć.
    • agnieszkacegla Re: Podłoga proszę o pomoc ! 24.03.11, 10:46
      Witam serdecznie, proponuję odnowienie podłogi to będzie najlepszy sposób, aby oszczędzić pieniądze. Wymiana całej podłogi będzie o wiele większym wydatkiem, tym bardziej ze była mowa o małym nakładzie finansowym. Dużą pomocą mogą być strony w googlach, konfigurator podłóg. Cenne informacje o zastosowaniu i pielęgnacji danego podłoża.
    • Gość: PanMajster23 Re: Podłoga proszę o pomoc ! IP: *.alfa.pl 24.03.11, 12:18
      Rzuć okiem tutaj - www.efachowiec.info/?site=numer_2011_1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka