Dodaj do ulubionych

gładzie na ściance kart-gips

27.07.11, 23:18
Witam. Czeka mnie remont mieszkania i bedę robil sufity podwieszane z płyt kart-gips i stawiał ścianki też z kart-gips. Gościu z firmy remontowej powiedział iz na te scianki z płyt i sufit najlepiej położyc gładzie.
I teraz mam pytanie.

Czyy kłaść gładzie na całej powierzchni ścian i sufitów czy tylko na łączeniach płyt?

Z góry dzięki za informacje.
Obserwuj wątek
    • jar.os Re: gładzie na ściance kart-gips 28.07.11, 09:42
      dwa razy na łączenie , trzeci raz rzadszym po całości
      • Gość: bbutbbuma Re: gładzie na ściance kart-gips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 11:36
        a jak to liczyc przy rozrachunku ?
        • jar.os Re: gładzie na ściance kart-gips 28.07.11, 18:51
          nie skumałem pytania , to w końcu kto będzie robił te kartony , ty czy gościu z firmy remontowej??? jeżeli ty to dałem odpowiedż jeżeli majster to zostaw to jemu
          • Gość: bbutbbuma Re: gładzie na ściance kart-gips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 19:11
            Remont bedzie robił gosciu z firmy remontowej i on powiedzial aby połozyc 3 warstwy gladzi. Moje pytanie brzmi czy gladz na sciance k-g jest konieczna na całej powierzchni czy tylko na łaczeniach tak jak opisałes. Jak widac jest roznica w kladzeniu 3 warstw a lekkim przetarciu a chce liczyc jakby kladl na scianę murowana
            • Gość: Maniek Re: gładzie na ściance kart-gips IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.11, 21:21
              Nie widzę powodu żeby kłaść gładź na płytę g-k.(poza łączeniem)Jednak jak ktoś się upiera,to zaciągnąłbym to na raz finiszem (gotowa gładź-polecam śnieżkę lub knaufa,odradzam ceresit i franspol)
              • Gość: bb Re: gładzie na ściance kart-gips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 17:52
                A czy cena 27 zł za m2 z materialem jest dobra (okolice Katowic) ? Cena obejmuje: przygotowanie podłoża, zagruntowanie, położenie 3 warstw gładzi oraz szlifowanie.
                • Gość: przemo Re: gładzie na ściance kart-gips IP: *.aster.pl 30.07.11, 19:37
                  bez gruntowania po gładzi? - drogo
                  Ale technika którą to chce wykonać jak najbardziej w porządku jeśli ma być na ścianie gładź bo o tym mowa. Ale jeśli tylko samo wykończenie płyty to dwie warstwy wystarczają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka