grazynak11 03.12.11, 23:45 Mam zamiar położyć panele na starą podłogę , róznica w poziomie na całej podłodze jest 7cm w jednym rogu pokoju. Nie chcę zrywać desek bo są dobre nie spruchniałe. Co połozyć pod panele w tym rogu , aby wyrównać poziom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: edward Re: panele podłogowe IP: 212.59.225.* 04.12.11, 14:03 Musisz wytyczyc pole ktore ma byc równane, wylóz folia, uszczelnij tasma, zaloz w poziomie prowadnice takie jak do tynku, kup ile trzeba gotowego betonu po tam 6zl/worek i wybetonuj. Po trzech dniach mozesz klasc panele oczywiscie z zachowaniem rygorow montazu, tzn. folia podklad i panele. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Re: panele podłogowe 04.12.11, 17:26 Jakoś te 7cm musisz wyrównać. Jeżeli to tylko w rogu , to w miarę prosto, chociaż to duża nierówność i trochę roboty trzeba w to włożyć, ale da się z tym poradzić w miarę niedrogo. B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv najpierw śledztwo IP: *.ists.pl 04.12.11, 21:39 żeby się dowiedzieć dlaczego się ugło, bo jak od razu walniemy tam beton to może się ugiąć jeszcze bardziej, może z legarami coś nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haras Re: najpierw śledztwo IP: *.play-internet.pl 06.12.11, 14:58 miałem podobnie, w koszalinie w ddd polecili, abym polozyl taki zwykly podkład pod panele, no i dalo rade Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: najpierw śledztwo 07.12.11, 22:51 7cm podkładu chcesz zaproponować? Jesteś zdrowy czy chory? Odpowiedz Link Zgłoś
zyga_skotar Re: panele podłogowe 15.07.16, 22:37 są podkłady pod panele podłogowe Odpowiedz Link Zgłoś
grabiszon Re: panele podłogowe 28.07.17, 07:57 Najlepszym i sprawdzony prze zemnie sposobom jest: wziąć długą łatę, poziomicę i ukłożyć podkład tak aby uzyskać poziom. Dużym plusem jest to że mamy do dyspozycji podkłady pod panele podłogowe różnych grubości (od 2mm do 7mm). Dodatkowe małe nierówności można niwelować przy układaniu paneli kartonem od paneli podłogowych (1-2mm). Odpowiedz Link Zgłoś