Dodaj do ulubionych

opaski wokół drzwi - problem!

14.06.04, 10:17
Witam, moi fachowcy zamontowali mi drzwi typu PORTA i ponieważ listwy ozdobne
tzw. opaski nie przylegały miejscami do ściany ... przybili je gowzdkami,
małymi, bo małymi, lecz nawet pomimo zamalowania małych łebków - widocznymi.
Według mnie spartolili. Czy tak może wg was zostać? Mam wrażenie, że nie mam
wyjścia, bo jak wyciągną gwoźdździe to będzie po nich ślad - więc musi tak
zostać. Pytanie moje jednak jest takie, co byście z tym zrobili? Powiem
tylko, że bardzo tragicznie to NIE wygląda, lecz jestem ciekawa czy moi
fachowcy popełnili błąd nie do wybaczenia, czy spotyka się takie rozwiązanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: vhukl Re: opaski wokół drzwi - problem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 14:29
      tak sie robi - klej i gwoździki:)
    • 1paula Re: opaski wokół drzwi - problem! 14.06.04, 14:30
      u mnie (tez porta) takze nie w kazdym miejsu przylegaja opaski rowniutko do
      sciany. powstale niewielkie szpary montazysci zaslepili akrylem, a potem jak
      malowalam sciany to ten akryl tez pociagnielam kolorkiem i jest git, nic nie
      widac.
      Gwozdziki???? wscielkabym sie, wedlug mnie schrzanili robote. A to byla ekipa
      polecona przez porte?
      pozdrawiam,
      CZESC!
      • Gość: Mat Re: opaski wokół drzwi - problem! IP: 5.5R* / *.nokia.com 14.06.04, 15:26
        To jest kwestia tego na ile krzywa jest ściana - jak jest w miarę prosta to
        wystarczy akryl, ale jak jest krzywa jak cholera to przecież jakoś ta opaska
        musi sie trzymać - można albo prostować ścianę albo przerzucić się na
        gwoździki. Na szlifowanie ściany przeważnie nie ma ani czasu ani siły więc
        gwoździki rzecz powszechna ;-) W każdym razie ja też mam je gdzie niegdzie
        (drzwi Technidoor). Ale w ogóle ich nie widać praktycznie
        • Gość: Mat Re: opaski wokół drzwi - problem! IP: 5.5R* / *.nokia.com 14.06.04, 15:28
          A, jeszcze jedno - teraz zauważyłem że ty mówisz o łebkach. Moich gwoździ nie
          widać bo łebki były obcięte, jeśli tego nie zrobili to chyba jednak spieprzyli
          sprawę. Choć to jest i tak detal porównując z tym jak wiele rzeczy poważnych
          można spieprzyć montując drzwi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka