dmsalome
29.05.12, 12:10
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania do remontu, gdyż takie są zdecydowanie tańsze od tych wykończonych, a myślę, że nawet pokrywając koszty robocizny i materiałów wszystko wyjdzie korzystniej, tym bardziej, że mogę wówczas zrobić całość według upodobań.
Powiedzmy, że jestem zainteresowana takim mieszkaniem:
www.morizon.pl/oferta/kraków-sprzedaz-mieszkanie-łagiewniki-kurasia-72m2-5163325.html?position=37&page=4&qid=5361683#ad-image-1
Ile w przybliżeniu może kosztować remont? Chodzi mi o gładzie, malowanie, podłogi drewniane, łazienka i kuchnia - glazura, wymiana grzejników, umywalki, wanna, wyburzenie ścianki działowej między kuchnią a salonem, sufity podwieszane, nowe okna drewniane, nowe parapety drewniane itd. - czyli wszystko, co potrzeba, zanim zacznie się myśleć o wyposażeniu :)
Wiem, że nie da się określić jednoznacznie kosztu, bo ceny materiałów są przeróżne, ale proszę wziąć pod uwagę materiały raczej z tej średniej półki, nie ma to być luksus jak z hotelu 5-gwiazdkowego, choć bardzo zwyczajnie też nie:)
Czy koszt będzie raczej bliższy 30 tysiącom czy 80 tysiącom? Czy mogłabym się zmieścić w 60 tysiącach?