Dodaj do ulubionych

HG impregnacja gresu, jak zaimpregnowac bez smug?

14.08.12, 13:17
Po ciezkich bojach i wielu miesiacach testowania roznych srodkow i sposobow doczyscilam moj gres polerowany. Z nowa wiec energia zaimpregnowalam walkiem 1/3 salonu. Zastosowalam Hg ochrona przed plamami, no i juz w trakcie impregnowania, widzialam ze zostaja smugi po walku. Rano w swietle dziennym byla masakra. Nie dosc ze smugi po walku, to jeszcze na powierzchni bezowych plytek zrobila sie taka blyszczaca tecza. Nic tylko zaraz po pracy na nowo wyczyscilam plytki HG-czysty gres. Sadze ze w tym momencie impregnat sie zmyl, choc nie szorowalam strasznie intensywnie. Czy ktos mi moze powiedziec czy Hg czysty gres dziala jak rozpuszczalnik na impregnat i po mojej wczesniejszej impregnacji nie zostalo sladu i drugie pytanie: Jak zaimpregnowac zeby nie bylo smug ???
Obserwuj wątek
    • Gość: cytruska1 Re: HG impregnacja gresu, jak zaimpregnowac bez s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.12, 13:42
      A przed chwila gdzies wyczytalam, ze jak impregnat wsiaknie w mikropory, to w momencie gdy go wyczyscimy, usuniemy tylko nadmiar impregnatu. To czy moj gres teraz jest zaimpregnowany czy nie? :D
      Do szorowania smug uzylam nierozcienczonego HG czysty gres.

Z gory dzieki za pomoc :)
    • kasiak37 Re: HG impregnacja gresu, jak zaimpregnowac bez s 15.08.12, 11:54
      ja impregnowalam preparatem Sopro,nanosilam za pomoca plaskiego pedzla,po pol godzinie od nalozenia zbieralam nadmiar i zostawilam calosc na 72 godziny.Po tym czasie umylam podloge czysta goraca woda za pomoca scierki,niestety na kolanach zeby bylo dokladnie.Zadnych smug.
      Poszukaj w wyszukiwarce bo bylo dosc dlugi watek o impregnatach do gresu,bylo tam o preparatach,ktore zostawiaja smugi,tlusty film,plamy.Zajrzyj tam to sie dowiesz z doswiadczen uzytkownikow czego uzywac i jak postepowac.
    • Gość: olek Re: HG impregnacja gresu, jak zaimpregnowac bez s IP: *.itsa.net.pl 06.05.14, 10:54
      Cytruska1 u mnie na gresie polerowanym po czyszceniu fug pojawiły się takie właśnie błyszczące tęcze widoczne pod kątem ale nie od góry czy miałaś taki problem i jak go usunęłaś?
      • remek69 Re: HG impregnacja gresu, jak zaimpregnowac bez s 20.08.17, 12:56
        pomocy!!!!!! mam ten problem.....wydaliśmy z mężem juz 300zł na różne preparaty,różnych firm i nic.....:((((((((((((((((((((((((( zastanawiamy się nad skuwaniem płytek,bo nie da się na to patrzeć.... serce boli bo na płytki wydaliśmy prawie 15 tys nie licząc robocizny dla kafelkarza......musi przeciez być jakiś sposób każdą radę i pomysł sprawdzimy
    • aga.hip Re: HG impregnacja gresu, jak zaimpregnowac bez s 19.02.20, 12:25
      ja tam wszystko próbowałam. HG impregnacja... dno...
      Witam,
      No ja to się natestowałam ...drogie płyny + mopy+myjki parowe+płyny przemysłowe (te nawet wyżarły mi do białego !!!!! mogę wysłać zdjęcia w ramach potwierdzenia!!!
      SOK!! przecież nie będę czyścić na kolanach 170 metrów całe życie !!! wszystko połysk + czarne w jadalni i 2 łazienkach!!!
      W końcu zrezygnowałam z kolejnych prób po tym jak wypaliła białe plamy na czarnych kafelkach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka