Dodaj do ulubionych

klej do desek dębowych

19.09.12, 09:21
Co innego mówi parkieciarz, co innego rzeczoznawca. Nie wiem któremu ufać, obaj dają podpisane papiery.
Deska dębowa gotowa olejowana, długość mix do 140, szerokość 12, prawidłowa wilgotność.
Wylewka wilgotność 1,1-1,7 CM, kruchawa. Test rysika wychodzi ok, młotka gorzej, nie jest spękana, jest niechłonna i twarda, pomiary aparaturą ni były robione.
wersja 1:
klej uzin mk 200 i odpowiadający mu w systemie grunt - nie pamiętam oznaczenia - czyli jednoskładnikowy poliuretanowy w technologii stp modyfikowany
wersja 2:
klej bona r 850 grunt r 540, ewentualnie grunt epoksydowy, sika albo bona

moje majstry "ogólne" nie-parkieciarze mówią, że epoksyd bez sensu, tylko powiekszy twardziel i deska odejdzie z wierzhcnia warstwa posadzki. niby sie nie znaja, ale do nich mam najwieksze zaufanie i wszystko co robili do tej pory, bylo dobrze i z głową

co wybrać?
szlifowanie posadzki nie wchodzi w grę
Obserwuj wątek
    • Gość: T.W. Re: klej do desek dębowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 20:53
      Zacznij od szlifowania podkładu - wylewki, bez tego żaden system się nie sprawdzi.
      Po przeszlifowaniu podkładu - odkryciu jego powierzchni można określić odpowiedni system klejowy. Pozdrawiam.
      • Gość: dalloway Re: klej do desek dębowych IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.12, 22:34
        jak napisałam, szlifowanie z wielu powaznych powodow w ogole nie wchodzi w gre. to juz predzej oddam deski i z placzem poloze sobie syfiaste panele, na szczescie mozliwosc zwrotu mam
    • Gość: Marcin Mazurek Re: klej do desek dębowych IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 01:32
      Odradzam zatrudnienie do parkietów budowlańca Marcina Mazurka ok. 30lat z Lublina , obecnie ukrywającego się w Dublinie. To niesolidny pracownik, pracuje na czarno, bez faktur, pobiera wyłącznie zaliczki i i nie kończy prac.
    • cyklina-klimkiewicz Re: klej do desek dębowych 23.09.12, 22:13
      Połóż na legarach, albo na płycie OSB. Chyba nie tylko na klej może być kładziona podłoga. Poprzednio kilkaset lat nie musiała, teraz też przymusu nie ma. B.Klimkiewicz.
    • happyyan Re: klej do desek dębowych 30.10.12, 09:59
      poczytalam i zaczynam sie zastanawiac... malym nakladem kosztow
      mozna wybudowac "dom" do calorocznego zamieszkania ze wszystkimi
      udogodnieniami.nike air max tn nike air max tn australia nike free 3.0
    • Gość: Maderas.pl Re: klej do desek dębowych IP: 197.132.134.* 11.02.13, 06:59
      Witam.
      W zupełności wystarczy zastosować taki system:
      Gruntpoliuretanowy- Deva (kompatybilny z klejem)
      Warstwa kleju Deva DK/ na klej warstwa Flizeliny- rozwalkowac całość / 12 h przerwy i mozna kosić każda deskę. Nie ma szans aby cokolwiek sie złego działo przy użyciu tego systemu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka