oliwwwia 22.02.13, 00:59 Drodzy, chciałabym zmienić kolor ścian z TAKIEGO, na TAKI lub zbliżony. Czy jest to wykonalne za jednym razem? Zależy mi na czasie. Wszystkie wskazówki będą drogocenne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
art-tu Re: zapytanie o możliwość przemalowania ścian 22.02.13, 08:10 2 malowania, ale to chyba nie problem? zajmuje to około 1 godziny/1 pokój Odpowiedz Link Zgłoś
oliwwwia Re: zapytanie o możliwość przemalowania ścian 22.02.13, 08:18 No nic, chciałam to zrobić sama, więc trochę się nalatam przy dwóch warstwach... 2 pokoje i przedpokój. Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: zapytanie o możliwość przemalowania ścian 23.02.13, 11:43 oliwwwia napisał(a): > No nic, chciałam to zrobić sama, więc trochę się nalatam przy dwóch warstwach.. > . 2 pokoje i przedpokój. Nie zrażaj się. Ja sama maluję cały dom. Co prawda jest po gładzi gipsowej, ale całkiem dobrze mi idzie. W salonie zastosowałam bondex a efekt jest tu fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3354133,2,5,IMG-6003.html Na wzorniku kolor nie wyglądał atrakcyjnie ale kupiłam próbkę za 4 zł. i okazał się tym wymarzonym. W rzeczywistości jest bardziej intensywny niż na zdjęciu. Niestety, kolor musiałam kłaść aż 3 razy z drobnymi poprawkami. Myślę, że to zależy od ilości wchłoniętego gruntu. Jednak przypuszczam, że można kupić jakiś zmywacz do farb akrylowych, bo zdrapać będzie ciężko. Inne rozwiązanie, to podkład z białej farby i na to kolor. Najlepiej malować wałkiem o możliwie najkrótszych kudłach. Chyba, że chcesz strukturę. Bondex można kupić w Liroy-Merlin. Niestety, dziecko chce swoją sypialnię na niebiesko i na samą myśl aż mnie otrząsa z obrzydzenia. Chociaż oczywiście życzenie dziecka będzie spełnione :). W kwietniu zaczniemy szukać odpowiedniego błękitu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej2007.832 Re: zapytanie o możliwość przemalowania ścian 22.02.13, 08:18 Jeżeli są kolory podobne, to jest możliwość malowania jeden raz, ale mogą choć nie muszą wyjść przebarwienia, to zależy od chłonności ścian. Nawet producenci farb jednokrotnego malowania zastrzegają sobie że najlepszy efekt jest po dwukrotnym malowaniu, Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej2007.832 Re: zapytanie o możliwość przemalowania ścian 22.02.13, 08:21 Za szybko nacisnąłem wyślij, na inny kolor też można malować, ale efekt końcowy, na prawdę może nie być do końca zadowalający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEWCZE Sprzedam tanio piec olejowy IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.13, 08:23 Sprzedam tanio piec olejowy ze zbiornikiem na olej 2000 l. tel. 601323361 Miejsce realizacji: 96-500 warszawa sochaczew Słowa kluczowe: 2000, l, na, olej, OLEJOWY, piec, tanio, zbiornikiem Odpowiedz Link Zgłoś
remonty2013 Re: zapytanie o możliwość przemalowania ścian 22.02.13, 13:14 Brak szans... 2 krotne malowanie ( mimo tego ze na opakowaniu jest uiszczona informacja 1warstwy ) ( w zaleznosci od istniejacej sciany tzn w jakim jest stanie czym i ile razy byla malowana tak aby nie odeszla Pani farba) krzkeg@wp.pl www.remont-lokal-dom.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nawalonych7krasnali Re: zapytanie o możliwość przemalowania ścian 22.02.13, 13:37 Jeden raz można, ale TYLKO farbą olejną... i to też nie na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
oliwwwia Re: zapytanie o możliwość przemalowania ścian 22.02.13, 17:22 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i porady. Zakupy będę robić w Castoramie lub innym Praktikerze, więc w razie czego jeszcze tam poproszę o pomoc. Mam nadzieję, że dzień mi wystarczy na tę akcję. Przy okazji - nikomu nie polecam malowania mieszkania na niebiesko, człowiek czuje się jak w chłodni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goodguy Re: zapytanie o możliwość przemalowania ścian IP: *.internetia.net.pl 23.02.13, 13:31 Hej, jest mozliwosc przemalowania na jeden raz ale musialabys kupic wysokiej jakosci farbe. Ja czesto maluje farbami firmy Sikkens. Firma malo u nas znana ale farby nieziemskie. Przemalowywalem juz na raz czarna sciane biala farba, robi wrazenie. Polecam farbe Alphacron Sikkensa. Jedno syte malowanie zalatwi temat. Castoramy, Praktikery i inne Leroye omijaj z daleka; kiepskie produkty i takie samo doradztwo... bleh. Odpowiedz Link Zgłoś
e-rzecznik_magnat Re: zapytanie o możliwość przemalowania ścian 26.02.13, 15:05 Szanowny Panie, dobrym rozwiązaniem będzie wykorzystanie jednowarstwowej emulsji lateksowej do wnętrz MAGNAT www.magnatfarby.pl/produkty/produkty-farby/art,2,emulsja-lateksowa-do-wnetrz.html Tworzy ona matowe i elastyczne powłoki pozwalające oddychać ścianom. Farby MAGNAT wyróżniają się ponadto doskonałą wydajnością oraz świetną konsystencją. Nie chlapią podczas malowania, dzięki czemu zarówno sama czynność, jak i następujące po niej sprzątanie jest mniej czasochłonne. Przed malowaniem ścian i sufitów emulsją lateksową MAGNAT należy zagruntować powierzchnię za pomocą lateksowej farby gruntującej MAGNAT www.magnatfarby.pl/produkty/produkty-farby/art,1,lateksowa-farba-gruntujaca-do-wnetrz.html Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: zapytanie o możliwość przemalowania ścian 26.02.13, 16:37 e-rzecznik_magnat napisał(a): ... Fajnie, że jest tu ktoś taki jak Ty. Doradzi kompetentnie, pomoże... Żeby tak jeszcze rzetelny ekspert w branży kominkowej. Odpowiedz Link Zgłoś