11.05.13, 18:02
czytam i czytam co na podbitke. fachowcy moi polecaja drenochron bejce i na to lakier zeglarski (??). dodam, ze drewnochron zwykly wytrzymal 6 lat na miejscach odslonietych i nadal wyglada dobrze na nieco mniej narazonych na dzialanie pogody.
ja bylam za drewnochron i na to sadolin lub tikurrila- lakierobejca.
a znajomy robi lakierobejca transparentna (jest kolor ale widac sloje drwena) firmy flugger- podobno efekt na 10 lat. ze ladnie to juz widzialam, ale czy to bedzie trwale na deszcz i slonce?
prosze o podpowiedz. wiem, ze 100 lat nic nie wytrwa, ale z 10 to juz by bylo ok. wyglad tez jest wazny- lekki polysk podoba mi sie.
Obserwuj wątek
    • cyklina-klimkiewicz Re: podbitka 12.05.13, 13:31
      Sprawdź Aidol Wetterschutz-Lasur UV może Cię zadowoli, bo może.Kilka kolorów,a specjalne gdybyś sobie wymyślił, też zrobią . Firma jest Niemiecka ale ma zakłądy w Polsce. Jak nie jesteś z Białego stoku to nie będzie Ci przeszkadzać. Kilka innych specjalistycznych produktó też mają . Nawet farby historyczne. Specjalizują się w renowacji zabytków i produktach dla stolarzy. Zobacz ich katalog na ten rok moze coś się spodoba. B.Klimkiewicz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka