Dodaj do ulubionych

Baba i remont...

25.06.14, 22:58
Witam,
jak w tytule- bardzo proszę o pomoc. Rozpoczynam remont, mam ekipę, ale potrzebuje pomocy i rady w doborze materiałów, które mam zakupić bo panowie robotnicy niezbyt się garną rozprawiania z głupią babą o panelach.
Przeczytałam w internecie co się dało, ale prawda jest taka, że połowa jest przestarzała a w drugą połowę nie można wierzyć :)
Proszę o Wasze opinie, mądrzy ludzie:
Jak wybrać panele? Potrzebuję do gabinetu i salonu, czy 8mm i A4C wystarczy? Czy Krono Original to zacna firma czy kogucik (w internecie i chwalą i odżegnują od czci i wiary...)
Jak wybrać drzwi wewnętrzne do mieszkania? Czym się kierować? Od jakiej ceny można je uznać za w miarę dobre?
Jak wybrać gres na podłogę i ścianę do kuchni? Żeby wytrzymał gotowanie - ten na ścianie, a gotuję dużo, no i żebym się nie poślizgnęła z brytfanką z karpiem wigilijnym- to a propos tego na podłodze.
Na co zwracać uwagę ekipie remontującej? Czego pilnować ?

Wiem, że proszę o dużo, ale jak się baba za remont bierze to sie diabeł cieszy... długo zbierałam kasę, nie chcę puścić jej z dymem.
Obserwuj wątek
    • Gość: tamara Re: Baba i remont... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.14, 10:48
      Jak już będziesz miała gotowe to mebli warto szukać w internecie. Sklep outletmeblowy.pl jest spoko, ma fajne promocje i ostatnio byly kupony do pobrania, zniżki -80% nawet. www.outletmeblowy.pl/
      • Gość: tamara Re: Baba i remont... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.14, 13:51
        przypominam, że do 31 sierpnia można wykorzystywać pobrane kupony na www.outletmeblowy.pl/ :)
    • jarecki_2 Re: Baba i remont... 26.06.14, 22:35
      Każdy zakupiony materiał ma oznaczenia, klasy twardości, klasy ścieralności, klasy antypoślizgowości (jeśli istnieje takie słowo) oraz inne adekwatne do materiału. Najpierw wybieraj to co Ci się podoba a potem czytaj co wybrałaś, jak podobają Ci się panele, jakieś, to potem przeczytaj do jakich pomieszczeń są dedykowane, jaką mają klasę ścieralności, obejrzyj w sklepie, paznokciem naciśnij i takie tam. Wiadomo, jak chcesz mieć dobre płytki, panele itp to najtańsze rzadko się sprawdzą. Jak chcesz chodzić po panelach i czuć się jak na drewnie to dobry podkład a nie karton lub pianka za 20 zl. Jak chcesz mieć płytki na podłodze na których się nie poślizgniesz to kup antypoślizgowe. Drzwi możesz kupić zwykłe za 3-5 stów możesz kupić drewniane za 2-3 tysiące sztuka, od Ciebie zależy, wiadomo, że drewno będzie leprze niż papier a reszta to już Twój gust.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka