Dodaj do ulubionych

Problem z budową domu

14.10.14, 14:07
Witam, mam problem z budową domu i jestem w sytuacji bez wyjścia nie wiem co dalej robić może ktoś miał podobną sytuacje i coś mi doradzi. Jestem posiadaczem działki na której stoi mały dom bliźniak , chciałem go rozbudować pochodziłem za pozwoleniem i dostałem na dobudowę budynku mieszkalnego dwie kondygnacje. Zrobiłem już fundamenty i parter i tu się zaczyna mój problem bo na wysokości 1m od budynku który powstaje przechodzi kabel energetyczny do sąsiadki i od kwietnia 2014r staram się go przepiąć.Chciałem to wykonać na swój koszt elektrownia się zgodziła ale stwierdziła że potrzebna jest zgoda 3 sąsiadów uzyskałem tylko 2 zgody, jedna sąsiadka nie wyraziła zgody ta do której idzie ten kabel( wystarczy przepiąć go z jednego słupa na drugi stojący około 15m dalej, kabel miał zostać przedłużony o 3m, a sąsiadka odcięta od prądu na około godzinę) Byłem już w urzędzie miasta, starostwie powiatowym, w biurze projektowym i nic nie mogą mi doradzić. Elektrownia powiedziała że bez zgody sąsiadki nie mogą nic zrobić. Dodam że wszystkie media do sąsiadki(prąd, kanalizacja, telekomunikacja i para) idą przez mój grunt.
Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Co mam dalej zrobić?
Obserwuj wątek
    • kozetka83 Re: Problem z budową domu 14.10.14, 15:51
      Współczuję sytuacji i sąsiadki. Napisz czym sąsiadka argumentuje swój sprzeciw - to może być ważne. Pozdrawiam
      • bugar123 Re: Problem z budową domu 14.10.14, 16:04
        Rozmawiałem z sąsiadką która argumentuje to tym że nie bo nie, i że nie mamy o czym rozmawiać, rozmawiałem z jej dziećmi(współwłaściciele), którzy twierdzą że to dom mamy i nie chcą się mieszać w tą sytuację.
        • jarecki_2 Re: Problem z budową domu 14.10.14, 23:41
          idź do sądu
          • andrzej.sawa Re: Problem z budową domu 15.10.14, 13:35
            Niestety,to chyba jedyna droga.Przy okazji warto sprawdzić,czy można inne przyłącza przesunąć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka