Dodaj do ulubionych

Cena przewozu mebli

29.05.15, 03:58
Witam Wszyskich,
Zaniedługo czeka mnie wymiana mebli w jednym z pokojów. Planuję zakup używanej meblościanki od znajomego, który mieszka w centrum miasta, a ja na obrzeżach tegoż miasta (jakieś 15 minut samochodem). Będę musiała zorganizować transport tej meblościanki oraz po przywiezieniu jej do mnie, zawieźć tę, którą mam obecnie w pokoju do sąsiedniej dzielnicy- do swojej mamy. Chciałam się zapytać, czy ktoś orientuje się, w jakich granicach to mogą być koszty przewozu? Gdyż ja nigdy nie korzystałam z takich usług i kompletnie nie wiem, czy mam się szykować z wydatkiem jakieś 500 zł, czy o wiele więcej. Dwie meblościanki są do przewieznienia są. Może ktoś doświadczony w przeprowadzkach się wypowie? :-)
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: Cena przewozu mebli 29.05.15, 08:19
      W takiej sytuacji najlepiej poprosić kumpla z samochodem lub dwóch kumpli, zaoferować obiad i kino kolegom i sprawa załatwiona. Zadanie jest nie wielkie ale skomplikowane i nie będzie relatywnie tanio w firmie od przeprowadzek o ile firma się w ogóle podejmie (z punktu widzenia firmy zarobek nie wielki a czasu poświęcić trzeba sporo). Szukaj po znajomych kogoś z wozem.
      • patiania Re: Cena przewozu mebli 29.05.15, 17:08
        Właśnie szukałam, nie mam nikogo wśród znajomych, kto posiadałby taki samochód, pozostaje mi tylko firma.
    • krzysiek1042 Re: Cena przewozu mebli 30.05.15, 02:00
      zależy od ilości elementów i piętra, z którego trzeba znieść oraz piętra, na które trzeba wnieść meble. Sam przewóz to zapewne melodia okolic 200 złotych. Wniesienie będzie droższe niż sam przewóz. Gdyby było to Trójmiasto mógłbym doradzić precyzyjniej, a tak mogę jedynie spekulować w cennikach, na podstawie znajomych trudniących się takimi usługami. Według mnie kwota nie powinna przekroczyć 500 złotych
    • lexiflexi2 Re: Cena przewozu mebli 23.06.15, 10:05
      koszt to około 600 zł z wniesieniem

Przedszkole dwujęzyczne Warszawa
    • kate_ka Re: Cena przewozu mebli 13.10.15, 12:58
      A skąd jesteś? Jeśli z Wrocławia, to znam dobrą firmę przeprowadzkową, jeśli z innej miejscowości, to tu niestety nie pomogę. Zostaje Google albo można jakaś inna osoba polecająca się wypowie. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka