Dodaj do ulubionych

parkiet przemysłowy - teak

IP: 195.94.207.* 22.09.04, 14:49
chciałbym położyć w swoim mieszkanku parkiet przemysłowy - drewno teak. Jakie
są wasze opinie o tej podłodze??Gdzie można najtaniej kupić w warszwie lub
okolicach? Macie może jakieś namiary na dobrego parkieciarza?? pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: mati Re: parkiet przemysłowy - teak IP: 195.94.207.* 23.09.04, 10:34
      • Gość: nuks Re: parkiet przemysłowy - teak IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 19:56
        witam ,przemysłówka z teaku to super podłoga,kładziona przede wszystkim w
        łazienkach ale można i w całym mieszkaniu ,polecam ci do tego chemię UZIN a na
        wierzch olej-po prostu odlot.Namiar na parkieciarzato 601349072 lub604420330
        papa
    • malgosiaf Re: parkiet przemysłowy - teak 24.09.04, 12:05
      Ostatnio widziałam dużo tego na Bartyckiej - Jadąc od strony Czerniakowskiej -
      ostatni wjazd na teren giełdy w lewo i czyba 3 lub czwarty sklep po lewej
      stronie. Przy układaniu tego typu podłogi wymagana jest precyzja ! I chemia
      przy drewnach egzotycznych jest droższa. Pa :)
      • Gość: mati Re: parkiet przemysłowy - teak IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.04, 01:20
        ja właśnie chcę położyć w całym mieszkanku:) jezeli ktoś z was kupował teak to
        w jakiej cenie? slyszalem ze olejowaną podłogę jest bardzo trudno utrzymać w
        czystości stad też myślę że ja polakieruję... jakie są wasze opinie? pzdr i
        dzieki za pomoc
        • Gość: nuks Re: parkiet przemysłowy - teak IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 09:24
          Podłoga olejowana jest nieco bardziej pracochłonna w pielęgnacji,ale zależy to
          od dobrego polerowania końcowego,tak naprawdę nie ma dużej różnicy.Natomiast
          wytarty bądz uszkodzony olej możesz uzupełnić sama miejscowo co przy lakierze
          nie jest możliwe tu już potrzeba cykliniarka i zdjęcie całego lakieru i
          położenie nowego.W całym mieszkaniu zrób jak chcesz ale w łazience lakier nie
          zda egzaminu,bo nie wytrzyma takiej wilgotnośći.Poza tym podłoga olejowana
          oddycha,pozostaje żywe drewno,a lakier je zamyka,no i zwróć uwagę na wygląd
          drewna po oleju i po lakierze,jaka jest ogromna różnica.A I jeszcze finanse,na
          olej wydasz trzykrotnie mniej kaski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka