Dodaj do ulubionych

pytanie do zayzayera

IP: *.gdynia.mm.pl 27.09.04, 19:15
Zepsuła mi się pralka Polar LT1013, ładowana od góry. Fachowiec obejrzał i
ocenił, że łożyska bębna i silnika do wymiany, koszt ok.300zł.
Pralka ma ok.8 lat, czy opłaca się naprawiać, czy lepiej kupić nową.
Jeśli nową to jaką byś polecił średniej klasy, ładowaną od góry (40cm). Wiem,
że nie jesteś zwolennikiem tego typu pralek, ale niestety tylko tyle mam
miejsca.
Obserwuj wątek
    • zayzayer Re: pytanie do zayzayera 27.09.04, 20:32
      Łożyska we wspołczesnych pralkach od góry ładowanych są ich najsłabszą stroną.
      Twoją pralka to Fagor - taki hiszpański "Polar"- przecietna europejska
      jakość. Jeżeli trafiłaś na na dobrego fachmana to warto te 3 stówy włożyć.
      Powinna po tej naprawie drugie tyle odchodzić. Zapytaj o gwarancję. Dobry
      fachman powinien dać co najmniej rok gwarancji na piśmie. Jeżeli będzie mówił
      coś o 6 miesiącach, to należaloby sie jeszcze zastanowić (nad fachmanem).
      • Gość: elam Re: pytanie do zayzayera IP: *.gdynia.mm.pl 01.10.04, 19:35
        Niestety, jak miało dojść do naprawy to się okazało że będzie kosztowała 5
        stuwek nie 3, więc sobie darowałam i chcę kupić nową. Proszę poradz czy w
        kategorii ładowanych od góry kupię coś sensownego do 1500 zł. Znalazłam jakieś
        modele INDESIT, CANDY, ARISTON czy te firmy są coś warte, czy niestety będę
        musiała wysupłać więcej na pralkę. Nie chodzi mi o wygląd bo pralka jest
        schowana ale o niezawodność.
        • zayzayer Re: pytanie do zayzayera 02.10.04, 08:16
          Gość portalu: elam napisał(a):

> poradz czy w kategorii ładowanych od góry kupię coś sensownego do 1500 zł.

A choćby tu:
          www.centrum2000.com.pl/wip02/w/w.php?id=c2_7qpkr0dc&p=289&x=bo
          > Znalazłam jakieś modele INDESIT, CANDY, ARISTON czy te firmy są coś warte

Tyle samo co Twoja poprzednia :)
          • Gość: elam Re: pytanie do zayzayera IP: *.gdynia.mm.pl 02.10.04, 19:40
            A czy w tym modelu Boscha nie za dużo elektroniki, jak poleci panel to pewnie
            majątek na naprawę, a model Electrolux EWT 810 co o tym sądzisz? Co to za sklep
            internetowy, godny polecenia, czy nie ma kłopotów z reklamacją na gwarancji w
            przypadku takich sklepów.
            • zayzayer Re: pytanie do zayzayera 03.10.04, 09:04
              Teraz w dobrym sprzęcie elektronika psuje się wyjątkowo rzadko i radzę nie
              kierować się tym przy zakupie. A poza tym myślisz, że w Elektroluksie
              elektronika psuje się rzadziej i na dodatek jest tańsza?
              • Gość: Marynarz Re: pytanie do zayzayera IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 04.10.04, 20:29
                Zayzayer, uwierz mi, najlepsze są flamastry niebieskie.
                • zayzayer Re: pytanie do zayzayera 04.10.04, 20:57
                  Gość portalu: Marynarz napisał(a):

> Zayzayer, uwierz mi, najlepsze są flamastry niebieskie.

To aksjomat, ale przypadkowo odkryłem czerwony i zielony. Śmieszne te kolory,
                  ale ten zielony wydaje mi się taki lepszy.
          • Gość: elam Re: pytanie do zayzayera IP: *.gdynia.mm.pl 05.10.04, 20:10
            Dzięki za ten link, fajny jest ten Bosch, ale niestety wszystkie Bosche i
            Simensy mają 45cm szerokości a ja mam niestety małą wnękę i wolę 40cm. Mam
            zamiar kupić taki model: Electrolux 1011, co o tym sądzisz?
            Czy ta moja pralka z uszkodzonymi łożyskami może jeszcze trochę pochodzić, czy
            używanie jej oprócz skrzypienia może czymś grozić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka