Dodaj do ulubionych

Energooszczędne domy

17.12.17, 13:22
Ostatnio zaintrygował mnie temat domów, które buduje się tak by wydzielały jak najmniejszą ilość energii i ją pożytkowały. Zwłaszcza spodobała mi się oferta gdzie w Tarnowskie Góry domy są tak rozplanowane by wpleść się w tereny zielone. Czy ktoś spotkał się z podobnymi innowacjami?
Obserwuj wątek
    • olgamaj23 Re: Energooszczędne domy 19.12.17, 21:51
      Postawiłam na ofertę Tarnowskie Góry domy i postanowiłam kupić dom w tej okolicy. Myślę, że się nie zawiodę :)
    • asiorekpe Re: Energooszczędne domy 22.12.17, 11:46
      Oszczędzać energię można na wiele sposobów oprócz przejścia na żarówki energooszczędne oraz zrezygnowanie z używania czajnika elektrycznego sporo pozwala oszczędzić w skali roku. Dodatkowo ze sklepu smarthome24.pl/ kupiłam jeszcze wtyczkę elektryczną, która pozwala na kontrolę poboru prądu więc można zobaczyć co "ciągnie" go najwięcej a co za tym idzie lepiej można oszczędzać:)
    • miblaszek Re: Energooszczędne domy 27.12.17, 13:36
      Ważne w takim domu energooszczędnym jest izolacja cieplna.Powinna mieć takie właściwości,by w zimie oszczędzać na ogrzewaniu i oby latem nie trzeba było włączać klimatyzacji.
    • salvacompl Re: Energooszczędne domy 29.12.17, 11:44
      Energooszczędne domy powoli stają się normą, za dwa lata wejdzie rozporządzenie unijne, które będzie nakazywać budowanie domów, które pozwalają ograniczyć zużycie energii :) W takim domu należy zadbać o odpowiedni projekt, technologie oraz zastosowanie odnawialnych źródeł energii. Ważny jest także wybór energooszczędnych okien, drzwi, rolet oraz elementów technologii smart home. W tym temacie chętnie pomożemy w naszych salonach Salva, które znajdują się w Poznaniu, Gorzowie Wielkopolskim, Zielonej Górze oraz Lubinie :)
    • izbezus Re: Energooszczędne domy 05.01.18, 14:52
      Takie domy to przyszłość budownictwa i bardzo mądry wybór takiego projektu. Musisz tylko pamiętać, że to nie jest takie tanie a zanim koszty budowy energooszczędnego domu zrównają się ze zwykłym domem trochę czasu minie ;)
    • sambolejro Re: Energooszczędne domy 15.01.18, 10:13
      Coraz więcej osób teraz decyduje się na takie energooszczędne domy. To bardzo ekologiczne i ekonomiczne rozwiązanie.
    • michalinka72 Re: Energooszczędne domy 17.06.18, 22:39
      Ja też się zastanawiałam, czy wybrać zwykły, wolnostojący dom ogrzewany gazem, bez jakichś specjalnych technologii OZE, czy dołożyć trochę więcej pieniędzy i cieszyć się ekologią i oszczędnościami w przyszłości… I tak oto, w tym momencie czekam na zeroenergetyczny bliźniak na osiedlu www.osiedlesloneczne.pl/! Zapłaciłam 4800 PLN za metr kwadratowy, czyli w sumie nie dużo więcej niż za standard w okolicach Bydgoszczy, a zyskuję nowoczesną technologię, zdrowie, mniejsze rachunki w przyszłości. O tym, że dom jest piękny i leży w cudownej okolicy, już nie wspomnę :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka