Dodaj do ulubionych

szprosy w oknach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 17:01
Pocieszcie mnie. Przy oknach o wysokości 150x120 szerokość zamówiłam szprosy
z jedną linią poziomą i jedną pionową, w sumie będą 4 szprosy w oknie.
Przyjęto podział okna na 6 - z dwoma szprosami poziomymi - czy tylko taki
podział jest dopuszczalny? czy ktoś z Was zrobiła tak jak ja???
Obserwuj wątek
    • Gość: mim Re: szprosy w oknach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 20:26
      :) jest dopuszczalny. ja robilem. inna sprawa ze szprosy to drogi.....
      szpros :) (szpas)
      pozdr.mim
    • Gość: gall anonim Re: szprosy w oknach IP: *.com / 213.195.173.* 09.11.04, 12:01
      szprosy w oknach robisz sobie jakie chcesz, my z żoną mamy szprosy w forie
      krzyży, nie było żadnych problemów,zmień firme od okien
    • Gość: Gucio Re: szprosy w oknach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 12:53
      Ja mając takie same okna zrobiłem podział na 6 pól przy oknie jednoskrzydłowym
      (jeden pionowy, dwa poziome) i na 3 pola przy każdym skrzydle okna 2
      skrzydłowego (czyli w oknie też 6 pól. Całość sobie najpierw pooglądałem w
      innych domkach a następnie namalowałem na szkicu elewacji (wielkość pól trzeba
      dobrać również aby pasowały do innych okien, np. balkonowych). Na końcu wbiłem w
      okolicach okna parę gwoździ i zrobiłem niby szprosy ze sznurka. Wyszło całkiem
      przyzwoite, szprosy mają kształty zbliżone do kwadratu. Obawiam się że przy
      podziale tylko na 4 pola wyjdą ci szprosy bardzo wydłużone i pola będą za duże.
      Imitacje szprosów mają przypominać dawniejsze bódownictwo, kiedy tak dużych szyb
      nie było. Większe pola miałyby sens przy bardzo dużych oknach.
      • Gość: esteta szprosy to brzydactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 20:26
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka