Dodaj do ulubionych

koszt parkietu

IP: *.nwrk.east.verizon.net 09.11.04, 04:24
MAm pytanko, jest tutaj na forum mnostwo osob, przed, w trakcie i po remoncie
mieszkania, domu itp. Ile wynosi koszt m2 parkietu, material robocizna koszty
dodatkowe. Pewnie ten temat byl juz poruszany na forum,ale niestety nie
znalazlem takowego. z gory dzieki.
Obserwuj wątek
    • zaholec Re: koszt parkietu 09.11.04, 06:54
      W Krakowie jeden z parkieciarzy oferuje parkiet dębowy w cenie 120-185
      PLN/m.kw. Cena uzależniona jest od wielkości klepki i gatunku dębu, obejmuje
      materiały i wykonanie.

Pozdrawiam
    • Gość: paweł Re: koszt parkietu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 09:55
      wczoraj kupiłem piękny dębowy parkiet(22x70x300) w castoramie za 58,90zł/m2,
      gorąco polecam bo tej jakosci parkietu taniej się nie dostanie, w warszawie
      cała robocizna 35zł/m2 (ułożenie ,cyklinowanie,lakierowanie), chemia - klej
      12zł/m2,podkład 6zł/m2,lakier 2 warstwy 8zł/m2 lub olej 13zł/m2

pozdrawiam
      • Gość: Gosia Re: koszt parkietu IP: *.profiline.com.pl 25.11.04, 09:39
        Chciałabym zapytać, czy " piękny dębowy parkiet" i "gorąco polecam" to jest
        twoje zdanie, czy fachowca,który będzie układał ten parkiet.
        Jestem zainteresowana kupnem tego parkietu, ale po tym co napisano o jakości
        produktów z marketów troszkę się wystraszyłam.
        W Wątku "Pytanie do parkirciarzy" raczej odradzają ten zakup, ale jeszcze się
        łudzę,że ten parkiet jest wyjątkiem od reguły i dlatego poszukuję opinii
        człowieka, który ten parkiet układał.

pozdrawiam
    • Gość: Kiełek Re: koszt parkietu IP: *.cbr.tp.pl 09.11.04, 10:09
      Mi mozaika wyszła 100PLN/m^2 w tym 40PLN drewno, czyli do ceny parkietu dodaj
      60PLN za m^2 i masz cenę metra. Klej K-2000, lakier Bona Traffic, położenie,
      cyklinowanie i malowanie
      • jefi1 Re: koszt parkietu 10.11.04, 00:45
        Wczoraj w nowootwartej Castoramie przy Kamieńskiego w Krakowie widziałem
        wspaniałe!!! parkiety z b.twardego drewienka afrykańskiego w cenie ok.70pln.
        Bardzo mi się podobały jedyna wada? zaleta? to dosyć ciemne odcienie.
        A może mamy tylko ten zboczeń że w juropie nie rosną drzewka o takim odcieniu po
        przerżnięciu?
        Razem z położenim też chyba by wyszło ok. 100zł...warte przemyślenia co nie?
        A jaki szok! dla zawistnych którzy mają położone dęby?? świerki,sosny,buki,no
        kurde nie wspomnę o takim wynalazku jak panele!!!
        • Gość: Kiełek Re: koszt parkietu IP: *.cbr.tp.pl 10.11.04, 10:15
          Nie każde drewno egzotyczne nadaje się do kładzenia w domu bez klimatyzacji i
          nawilżaczy powietrza.... w przeciwieństwie do do tych co mają je Ci zawistni...
        • Gość: ula Re: koszt parkietu IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 21:24
          W Castoramie teraz jest promocja na podłogi dlatego egzotyk po 70 zł,ale z
          ułożeniem to będzie ok.150 a nie 100 zł .za metr,weź pod uwagę,że egzotyki klei
          się na poliuretany,które są droższe od kleju żywicznego a i grunt pod klej
          kosztuje... 30 zł,które dorzucasz na chemię i ułożenie jest Twoim pobożnym
          życzeniem ,niestety nierealnym...
          • Gość: slawik Re: koszt parkietu IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:05
            a jakie beda koszty polozenia parkietu debowego w Warszawie-tzn.robocizna za 1m
            i chemia-kleje ilakiery za 1m.Dziekuje za odpowiedz.
            • Gość: ula Re: koszt parkietu IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 21:53
              myślę,że ułożenie+cyklinowanie i lakierowanie czy olejowznie to koszt ok.40-45
              zł/m. no i chemia to już zależy ,co użyjesz,ale chemia dobrej jakości bedzie
              kosztować ok.30-35 zł/m.,przy olejowaniu taniej,bo jest wprawdzie droższy za
              litr,ale o wiele wydajniejszy...
            • smaja Re: koszt parkietu 20.11.04, 10:38
              Właśnie mam kładziony parkiet dab czerwony ok 40 m 2
              Cena za m2 parkietu 85 zł netto + ewentualnie Vat 22%
              grunt + klej 850 zł
              ułożenie cyklinowanie lakierowanie przybicie listew 45 zł za m2
              lakier myślę że ok 1000 jeszcze nie kupowałam ale bona trafik kosztuje ok 400
              zł za 5 litrów
              listwy przypadłogowe 10 zł za metr bieżacy u mnie wychodzi ok 40 m, listwami
              będzie również wykończona podłoga gresowa na przedpokoju i w aneksie kuchennym

W sumie pewnie wyjdzie około 100 zł za robocizne klej i listwy +85 za parkiet z
              wiec 185 za 1 m2 parkietu.

Ale muszę przyznać ze nie żałuję,( może można znaleźć tańszych fachowców czy
              parkiet ja załatwiam wszystko w jednym miejscu oszczędzam trochę czasu) podłoga
              nawet przed cyklinowaniem wygląda pięknie, ułożona w podwójną jodełkę po skosie.

Pozdrawiam Asia

ps. ceny z Warszawy
              • Gość: ula Re: koszt parkietu IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 17:29
                a jaka firma u ciebie kładzie parkiecik? możesz dać namiary ?
                • smaja Re: koszt parkietu 22.11.04, 09:09
                  Napisz na do mnie na adres gazetowy, podam namiary na priva.
                  Pozdrawiam Asia
          • Gość: Michał Re: koszt parkietu IP: *.studio4.com.pl 21.11.04, 16:25
            No właśnie czy te egzotyki z Castoramy to nie jakiś 3 gatunek? W Krakowie w Castoramie 1m2 mozaiki z Lapacho kosztuje 86pln a w DLH 98PLN. Różnica w sumie 12PLN na m2 ale ten z Castoramy wygląda jakby był z odpadków robiony. Każda mała klepka takiej mozaiki ma jakiś brak. Jedna ścianka (ta od góry) jest OK a inne są powyżynane, mają pościnane narożniki, wyglądają ścinki z wrębami od piór które zostały przy deskach z parkietu.
            Sam nie wiem. Cena jest atrakcyjna zwłaszcza jak się to pomnoży przez ilość metrów jakie trzeba kupić. Ale jakoś to drewno nie wzbudza zaufania.
            Parkieciarz mówi, żeby się tym nie przejmować i, że to nie będzie miało wpływu na wytrzymałość parkietu i całego procesu klejenia.
            Może ktoś już kupił i przykleił taką mozaikę?
            pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka