Dodaj do ulubionych

Czym usunąć - Pomocy

IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 11.12.04, 14:48
Partacze przykleili na pionowych framugach okna z PCV obrzydliwą listwę z
plastiku której zadaniem (w zamyśle) było przytrzymywanie rolety w przypadku
jej opuszczenia i jednoczesnego uchylenia okna od góry.Wygladało to tak
koszmarnie że zerwałem listwy ale zostały klejące się pionowe resztki wąskiej
(ok 5 mm)przeźroczystej taśmy na której te plastiki się trzymały.Próbowałem
czystym spirytusem który niby rozpuszcza tę taśmę i klej ale to wszystko się
maże i wygląda strasznie.Czy ktoś wie czym to usunąć.HELP. Dodam że okna są
białe.
Obserwuj wątek
    • Gość: XSW Re: Czym usunąć - Pomocy IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 12.12.04, 00:43
      Naprawdę nikt nie wie?
      • Gość: ola Re: Czym usunąć - Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 02:57
        Resztki kleju swietnie usuwa sie tłuszczem. Posmaruj maslem, poczekaj 15 minut,
        a potem dokladnie zetrzyj sciereczka i na koniec odtlusc. Schodzi jak "po
        masle" ze szkla, glazury itp. mam nadzieje ze i tu pomoze. Na wszelki wypadek
        najpierw sprobuj na malym kawalku, bo gdyby zolty barwnik z maselka chcial
        wejsc w reakcje z podlozem to lepiej juz dalej nie szkodzic.
        Powodzenia.
        ola
        • Gość: XSW Re: Czym usunąć - Pomocy IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 12.12.04, 23:25
          Wielkie dzięki, jutro od rana biorę się do pracy.
    • Gość: jap Re: Czym usunąć - Pomocy IP: 195.136.36.* 13.12.04, 09:16
      Benzyną ekstrakcyjną - ostrożnie.
    • Gość: Jarek Re: Czym usunąć - Pomocy IP: 217.153.88.* 13.12.04, 11:49
      Spirytusem takich rzeczy się nigdy nie usuwało i nie usuwa. Polecam naftę, ew.
      benzynę. Jesli PCV jest z jakąś okleiną, warto najpierw gdzies na boku
      sprawdzić, jak nafta/benzyna na nią wpływa.
      • Gość: ola Re: Czym usunąć - Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 01:42
        XSW odezwij się, udało się?

• Gość: XSW Re: Czym usunąć - Pomocy IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 19.12.04, 22:02
          Dzięki za pomysł chyba był dobry gdyż część udało mi się paznokciami zeskrobać
          ale po odtłuszczeniu znów jest klejące i cholera brudne.Efekt jest taki: klei
          się jest brudne a ja nie czuję paznokci. Ale sobie narobiłem uuuch! Pzdr
          • Gość: ola Re: Czym usunąć - Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 23:17
            uff, ale mocny klej. Spokojnie jest sposób na oszczędzanie paznokci.
            Świetnie się sprawdził gdy walczyłam (też masełkiem) z silikonem rozsmarowanym
            na szybach okiennych. Najpierw zdarłam paznokcie, a potem zamiast czekać aż
            odrosną zaczęłam gorączkowo szukać czegoś zamiast. I wiesz polecam łyżeczki
            które są przy syropkach na kaszel:)) "trzymadełko" ma taką lekko zaokrągloną
            wypustkę i tym ściągniesz łatwo resztki kleju. Niestety, gdy pracujesz z dużym
            zapałem to szybko się łamią. Pamiętaj, że zeskrobujesz, gdy jest tłuste.
            Odtłuszczasz na końcu. Powodzenia, uda się na pewno.
            ola
        • Gość: naatag Re: Czym usunąć - Pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 17:22
          malarze pozostawili tasme malarska, ktora rowniez nie moge niczym usunac,
          szegolnie z oscieznic. Rowniez sa biale. Pomocy
          • Gość: marpanek Re: Czym usunąć - Pomocy IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 21.12.04, 20:59
            Przerabiałam to na swoich oknach, klęłam jak szewc, ale do tematu
            terpentyna balsamiczna z baumarketu i specjalny płyn do usuwania naklejek firmy
            ultrament z OBI, schodzi każdy klej bezproblemowo, a do silikonu jest też
            specjalny płyn do resztek slilkonu też firmy ultrament, powodzenia u mnie
            tłuszczem i naftą nic nie schodziło / klej z taśmy malarskiej/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka