Dodaj do ulubionych

koszt domku

15.12.04, 12:39
Czy za 200 000 wybuduję domek mały , prosty , ok 100 m2, jeżeli wynajmę sama
ekipę - proszę o opinię:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: unto Re: koszt domku IP: 213.76.152.* 15.12.04, 13:49
      może komus to sie wydawać niewiarygodnie ale postawiłem dom 150 m2(w tym garaż)
      z dachem o powierzchni 300 m2 i drogą z kostki 330 m2 oraz mablami w kuchni za
      około 175 000

dom nie ma piwnicy a strych jest w zasadzie nieużytkowy (ale troszke sie go
      używa) jest salon + 3 pokoje kuchnia + 2 łazienki

w domu zrobiłem sam - fundamenty, wypełniłem je, zrobiłę pierwszą wylewke,
      ułożyłem strop i zalałem, obiłem deskami dach położyłem gonty, zrobiłem
      kanalizacje, wsatwiłem drzwi i okna

ekipy kolejne zrobiły mi mury, krokiwe, tynkowanie, elektryka, ogrzewanie i
      wode, podłogi i gładzie oraz kfelkowanie,

malowanie przed wprowadzką zrobiłem sam

za 200 000 można naprawde dużo tylko trzeba chcieć

oczywiście byłem sam zaopatrzeniowcem budowy i przeżyłęm z tym wiele (np.
      utopienie wanny z piachem o 22 godzinie 11. listopada - zwracam uwage na świeto
      państwowe ;)) )
      gdyby policzyć w jednym roku na budiwoe spędziłęm 23 niedziel za co podobno
      kochani sąsiedzi donieśli do proboszcza ;))) ale jaja

jak sienie zaryzykuje to sie nie wybuduje
      • zielony_listek wanne? 15.12.04, 15:09
        Unto, mozesz przyblizyc ten watek z utopieniem wanny z piachem? Wanna piach
        woziles? Gdzie ja utopiles? Niezlosliwie pytam, naprawde mnie zaciekawiles :-)

Pozdrawiam
        zielony_listek
        • Gość: unto Re: wanne? IP: 213.76.152.* 21.12.04, 07:59
          zielony listku

na duże wywrotki takie które zabierają po 24- 28 ton piachu mówi sie wanna lub
          patelnia ;)) muszą one mieć bardzo równy teren do wysypania inaczej sie
          wywracają więc wożenie nimi piachy na budowe gdzie grząski teren grozi to
          konsekwencjami
      • Gość: lechu Re: koszt domku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 23:35
        Można się zapytać jak długo budowałeś(pracowałeś w tym czasie?) i czy miałeś
        kogoś do pomocy.
        Przepraszam za bardzo prywatne pytania ale samego mnie czeka budowa i chciałbym
        wykonać ją "sam", a te informacje są dla mnie bardzo optymistyczne (ta cena).
        pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka