tropicielka 15.12.04, 12:39 Czy za 200 000 wybuduję domek mały , prosty , ok 100 m2, jeżeli wynajmę sama ekipę - proszę o opinię:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: unto Re: koszt domku IP: 213.76.152.* 15.12.04, 13:49 może komus to sie wydawać niewiarygodnie ale postawiłem dom 150 m2(w tym garaż) z dachem o powierzchni 300 m2 i drogą z kostki 330 m2 oraz mablami w kuchni za około 175 000 dom nie ma piwnicy a strych jest w zasadzie nieużytkowy (ale troszke sie go używa) jest salon + 3 pokoje kuchnia + 2 łazienki w domu zrobiłem sam - fundamenty, wypełniłem je, zrobiłę pierwszą wylewke, ułożyłem strop i zalałem, obiłem deskami dach położyłem gonty, zrobiłem kanalizacje, wsatwiłem drzwi i okna ekipy kolejne zrobiły mi mury, krokiwe, tynkowanie, elektryka, ogrzewanie i wode, podłogi i gładzie oraz kfelkowanie, malowanie przed wprowadzką zrobiłem sam za 200 000 można naprawde dużo tylko trzeba chcieć oczywiście byłem sam zaopatrzeniowcem budowy i przeżyłęm z tym wiele (np. utopienie wanny z piachem o 22 godzinie 11. listopada - zwracam uwage na świeto państwowe ;)) ) gdyby policzyć w jednym roku na budiwoe spędziłęm 23 niedziel za co podobno kochani sąsiedzi donieśli do proboszcza ;))) ale jaja jak sienie zaryzykuje to sie nie wybuduje Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek wanne? 15.12.04, 15:09 Unto, mozesz przyblizyc ten watek z utopieniem wanny z piachem? Wanna piach woziles? Gdzie ja utopiles? Niezlosliwie pytam, naprawde mnie zaciekawiles :-) Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unto Re: wanne? IP: 213.76.152.* 21.12.04, 07:59 zielony listku na duże wywrotki takie które zabierają po 24- 28 ton piachu mówi sie wanna lub patelnia ;)) muszą one mieć bardzo równy teren do wysypania inaczej sie wywracają więc wożenie nimi piachy na budowe gdzie grząski teren grozi to konsekwencjami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechu Re: koszt domku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 23:35 Można się zapytać jak długo budowałeś(pracowałeś w tym czasie?) i czy miałeś kogoś do pomocy. Przepraszam za bardzo prywatne pytania ale samego mnie czeka budowa i chciałbym wykonać ją "sam", a te informacje są dla mnie bardzo optymistyczne (ta cena). pozdr Odpowiedz Link Zgłoś