Gość: lutka IP: *.tvn.pl 20.01.05, 14:21 Chcę zabudować przejście z pokoju do pokoju. Jak najlepiej to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aankaa Re: zamurowanie drzwi 20.01.05, 18:27 usunąć zawiasy, do framugi przykręcić listwy, do nich płyty (może być karton- gips, paździerz, OSB), szpary "zakleić" siatką montażową, zaszpachlować wyrównując do płaszczyzn ścian w obu pokojach nie stawiałabym stałej ścianki - nigdy nie wiadomo czy nie będziesz "wracać" do układu sprzed Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: zamurowanie drzwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 20:13 Można to zrobić 2-stronnie i wtedy masz gładkie ściany w obydwóch pomieszczeniach, albo 1- stronnie i drugą stronę wykorzystać na szfę wnękową, półki na książki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: zamurowanie drzwi 20.01.05, 21:22 > albo 1- stronnie i drugą stronę wykorzystać na szfę wnękową, > półki na książki itp. mif - przejście pokój/pokój to max 10-15 cm na półki na książki - jak najbardziej (tyle, że z jednej strony będzie wystawać - standard, znaczy "głębokość" książki, to ok. 15-18 cm) a szafa wnękowa - szaliki/krawaty - proponujesz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: zamurowanie drzwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:36 Nie doczytałem się grubości ściany do zastawienia ;-< Odpowiedz Link Zgłoś
pyot Re: zamurowanie drzwi 20.01.05, 20:29 aankaa napisała: > usunąć zawiasy, do framugi przykręcić listwy, do nich płyty (może być karton- > gips, paździerz, OSB), szpary "zakleić" siatką montażową, zaszpachlować > wyrównując do płaszczyzn ścian w obu pokojach > > nie stawiałabym stałej ścianki - nigdy nie wiadomo czy nie będziesz "wracać" do ....Zadziwiasz mnie... > > układu sprzed Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: zamurowanie drzwi 20.01.05, 21:46 pyot napisał: > > ....Zadziwiasz mnie... Co nie, Pyot? Ja już przywykłem, ale jakiś czas temu tez doznałem szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
pyot Re: zamurowanie drzwi 20.01.05, 22:15 HI ! Vampi_r, kilka miesięcy temu to byłooo:) Myslisz że Ona jest z krwi i k....? Pozdrawiam,i jak tam Twoja obwodnica ? Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: zamurowanie drzwi 20.01.05, 22:24 > Myslisz że Ona jest z krwi i k....? k..ości ? jak najbardziej :) burząca, stawiająca, malująca, tapetująca , ... jednym słowem - baba/chłop z młotem/kielnią/pędzlem/szczotką ... wiertarką/szlifierką/... :))) i :*) dla Was Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: zamurowanie drzwi 20.01.05, 22:31 pyot napisał: > HI ! > Vampi_r, kilka miesięcy temu to byłooo:) Tak. I nawet nie wiesz, jak często zawstydzała mnie, łapiąc na ... lekkiej niewiedzy. Ty teraz też musisz być nieco ostrozniejszy. Aankaa wróciła na remonty, to i wody już nie polejemy... :-(((= Może jednak czegoś się od niej nauczymy. > Myslisz że Ona jest z krwi i k....? Tak. Zapewniam cię. > Pozdrawiam,i jak tam Twoja obwodnica ? Hyhy. Ni ma.... narazie ni ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pyot Re: zamurowanie drzwi 20.01.05, 23:25 Wrocław także,wszyscy chcą ale broń Boże pod nosem. Ech,jak ja kocham życie... Odpowiedz Link Zgłoś