Dodaj do ulubionych

System zsypu ubraniowego

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.01.05, 19:46
Zna ktoś? Widział gotowe elementy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tania Re: System zsypu ubraniowego IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.01.05, 16:00
      Nikt nie widział?
      • Gość: Jarek Re: System zsypu ubraniowego IP: *.wavenet.pl 26.01.05, 19:56
        A do tego trzeba az gotowych elementów, którew będa na pewno egzotyczne i
        drogie? Kawał szerokiej rury kanalizacyjnej albo szerokiego ziemnego peszla
        przepuszczony przez strop nie wystarczy?

J.
      • Gość: doc Re: System zsypu ubraniowego IP: *.tiscali.be 26.01.05, 21:54
        Ostatnio nawet cos takiego mialem, zadnej specjalnej konstrukci samego szybu,
        normalnie wymurowany w bloczkach betonowych. Na dole czteroscienny lej z plyty
        meblowej zakotwiony w murze, nad wozkiem na ubrania. Na dole odpowiedniej
        szerokosci drzwi zamykajace zsyp, przekroj samego szybu dostosowany do wymiarow
        wozka.
    • Gość: Tania Re: System zsypu ubraniowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 13:11
      Może i rura wystarczy, ale niepokoi mnie problem utraty ciepła zimą, właśnie
      przez tą rurę. Różnica temperatur pomiędzy piwnicą i łazienką wynosi u mnie
      ponad 10 stopni.
      • Gość: Jarek Re: System zsypu ubraniowego IP: 217.153.88.* 27.01.05, 14:50
        > Może i rura wystarczy, ale niepokoi mnie problem utraty ciepła zimą, właśnie
        > przez tą rurę. Różnica temperatur pomiędzy piwnicą i łazienką wynosi u mnie
        > ponad 10 stopni.

Czyli potrzebujesz szczelnej klapy na tym zsypie :-)
        • Gość: Tania Re: System zsypu ubraniowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 15:50
          No właśnie! Taka klapę dorabia się? Gdzie?
          • Gość: Jarek Re: System zsypu ubraniowego IP: *.wavenet.pl 28.01.05, 16:01
            Tu się po prostu kombinuje. Myślę, że najlepiej własnymi siłami, albo z pomoca
            stolarza. Klapa z MDFu, oddana do lakierni, jakas rama, zawiasy meblowe
            dociskające drzwi i uszczelki okienne - to tak najprościej.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka