Gość: Tania IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.01.05, 19:46 Zna ktoś? Widział gotowe elementy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tania Re: System zsypu ubraniowego IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.01.05, 16:00 Nikt nie widział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: System zsypu ubraniowego IP: *.wavenet.pl 26.01.05, 19:56 A do tego trzeba az gotowych elementów, którew będa na pewno egzotyczne i drogie? Kawał szerokiej rury kanalizacyjnej albo szerokiego ziemnego peszla przepuszczony przez strop nie wystarczy? J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doc Re: System zsypu ubraniowego IP: *.tiscali.be 26.01.05, 21:54 Ostatnio nawet cos takiego mialem, zadnej specjalnej konstrukci samego szybu, normalnie wymurowany w bloczkach betonowych. Na dole czteroscienny lej z plyty meblowej zakotwiony w murze, nad wozkiem na ubrania. Na dole odpowiedniej szerokosci drzwi zamykajace zsyp, przekroj samego szybu dostosowany do wymiarow wozka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: System zsypu ubraniowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 13:11 Może i rura wystarczy, ale niepokoi mnie problem utraty ciepła zimą, właśnie przez tą rurę. Różnica temperatur pomiędzy piwnicą i łazienką wynosi u mnie ponad 10 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: System zsypu ubraniowego IP: 217.153.88.* 27.01.05, 14:50 > Może i rura wystarczy, ale niepokoi mnie problem utraty ciepła zimą, właśnie > przez tą rurę. Różnica temperatur pomiędzy piwnicą i łazienką wynosi u mnie > ponad 10 stopni. Czyli potrzebujesz szczelnej klapy na tym zsypie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: System zsypu ubraniowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 15:50 No właśnie! Taka klapę dorabia się? Gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: System zsypu ubraniowego IP: *.wavenet.pl 28.01.05, 16:01 Tu się po prostu kombinuje. Myślę, że najlepiej własnymi siłami, albo z pomoca stolarza. Klapa z MDFu, oddana do lakierni, jakas rama, zawiasy meblowe dociskające drzwi i uszczelki okienne - to tak najprościej. Odpowiedz Link Zgłoś