Gość: Matylda IP: *.toya.net.pl 13.03.05, 15:49 Jak sie tego pozbyć? Czy jest jakis preparat ułatwiajacy zerwanie ich ze ścian? W jednym z pomieszczeń zmywaliśmy je woda ale to syzyfowa praca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyot Re: farby klejowe 13.03.05, 17:46 Hi ! Hi ! >>> Jak sie tego pozbyć? Czy jest jakis preparat ułatwiajacy zerwanie ich ze ścian? W jednym z pomieszczeń zmywaliśmy je woda ale to syzyfowa praca.<< - zaprawdę dziwne...,czy aby napewno o farbe klejową Ci chodzi Matyldo ? Zazwyczaj sprawa prosta :ciepła woda,krótki ławkowiec,moczenie,drapanie,mycie...,to najłatwiejsza z powłok do usuwania. P. Odpowiedz Link Zgłoś
stanbud.er.pl Re: farby klejowe 13.03.05, 19:33 Zapewne chodzi o lamperie .. więc najbardziej skuteczną metoda jaką opatentowałem jest "DZIĘCIOLENIE" (nazwa jest zastrzeżona, uprawniony do korzystania z niej jestem jedynie Ja! i moja ekipa, prośby o używanie proszękierować na Email :D:D:D) Opalanie śmierdzi, chemicznie-w jednym miejscu zejdzie, w drugim nie zejdzie i dużo czasu Dzięciolenie polega na uderzaniu ostrą siekierką w lamperie, trzeba zrobić takie centki jak na lamparcie, następnie gruntowanie 2x i szpachlowanie. ....nie sznalazłem lepszej metody na pozbycie się tego "ustroństwa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: farby klejowe IP: *.toya.net.pl 13.03.05, 20:45 zdecydowanie chodzi mi o klejowe. Zmywanie tego to mordega,robi sie mokra paćka która trzeba spłukiwac kilka razy.Ściany byly malowane klejówkami kilka razy warstwa na warstwę,malutki przedpokój mylismy 2 dni nie chce myslec ile ta metoda zajmie nam domycue 3 pokoi:-( Odpowiedz Link Zgłoś
admar0 Re: farby klejowe 13.03.05, 21:56 Zgadzam się, mycie klejówki to syzyfowa praca, ale po co się męczyć. Kup skrobaczkę za 3zł, dobrze namocz, ściągnij paćkę i dopiero umyj. A co do "dzięcolenia" lamperii to stary sprawdzony i jedyny sposób. I znam jeszcze jeden łatwiejszy, trzeba zainwestować w tzw skrobaczkę elektryczną i dobre ostrze do niej, idzie jak burza (na oczy trzeba uważać bo odpryski farby latają). Odpowiedz Link Zgłoś
papuc1 Re: farby klejowe 14.03.05, 08:24 jak będziesz moczy do wiaderka z woda wlej butelke octu - znacznie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: farby klejowe IP: *.toya.net.pl 14.03.05, 16:28 Dzieki wszystkim za porady:) zobaczymy co z tego wyjdzie:) Odpowiedz Link Zgłoś