Gość: KOchzg IP: *.itc.pw.edu.pl 06.05.05, 15:02 Wyrównałem ściany za pomoca zaprawy tynkarskiej GOLDBAND. Czy przed położeniem gładzi gipsowej muszę zagruntować ściany ??? Zdrowka Kochzg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyot Re: Gruntowanie przed gipsowaniem 06.05.05, 17:43 Hejka... W jakim celu chcesz gładzić ściany ,skoro masz już doskonałe wykonczenie ? ___________ W tym wypadku jestem przeciwnikiem gruntowania beż większych podstaw...,jeżeli już,to roztworem tylko li wyłącznie do związania kurzu... Pozdrawiam. P. Odpowiedz Link Zgłoś
admar0 Re: Gruntowanie przed gipsowaniem 07.05.05, 21:27 Karty techniczne wszystkich tynków gipsowych wyrażają się przecież jasno, każdą następną warstwę nanoszoną na gips należy gruntować, nie dotyczy nanoszenia mokre na mokre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murowany Re: Gruntowanie przed gipsowaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:16 bo moze kolega polozyl goldbanda ale moze nie przetarl go na mokro i zostaly mu slady bo ciagnieciu paca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOchzg Re: Gruntowanie przed gipsowaniem IP: *.itc.pw.edu.pl 10.05.05, 09:37 I, zgadza sie. Po nałożeniu GOLDBANDA nie zacierałem. Wiec mam rozne, mnie lub bardziej, widoczne slady. PO poprostu, zostałem zmuszony ze względów finansowych i ostatnich doswiadczeń z ekipami remontowymi na położenie samemu tynków (bardziej wyrównanie ścian). Sciany sa równe ale czasami mam jakies slady po pacy. Ale i tak dzieki za odpowiedz Zbych Odpowiedz Link Zgłoś
admar0 Re: Gruntowanie przed gipsowaniem 11.05.05, 19:16 Nie ryzykuj, zagruntuj. Odpowiedz Link Zgłoś