Dodaj do ulubionych

Projekt mieszkania

IP: 217.153.133.* 23.05.05, 16:28
Witam
pierwszy raz zaglądam na to forum. Stałam się posiadaczką własnego mieszkanka
- około 50 m2. Mieszkanie jest do całkowitego remontu co mnie zjednej strony
cieszy :-) Mam sto pomysłów i mam już straszny mętlik. Potrzebuję wiec
fachowca do pomocy. konkretnie architekta lub kogoś kto zna się na rzeczy.
tylko nie odsyłajcie mnie na ich forum... bo odnoszę takie wrażenie że tam
.... same bufony siedzą. Zaznaczam, że jestem zupełnie zielona w tym temacie
wiec mam pytanie ile to może kosztować.
Jeszcze jedno - miejsce Warszawa
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • svolo Re: Projekt mieszkania 23.05.05, 17:35
      To absolutnie nie prawda ja na forum wnetrzazy tez siedze i wcale nie jestem
      bufonem.
      Jak sie pani "przelamie " i zajrzy tam moja oferte znajdzie Pani "pod " wpisem
      PROJEKTY WNETRZ + KONCEPCJE ARCHITEKTONICZNE BUDYNKOW>
      Co do cen jak juz komus tlumaczylem jesli znajdzie Pani propozycje ponizej 100
      zl za m2 uciekac znaczy to w 99% ze beda odbywaly sie eksperymenty plastyczne
      formalne i jakie tam jeszcze mozna wymyslec na pani mieszkaniu.]
      Musi Pani wiedziec ze robiac dobry projekt "sprzedaje sie jakby troche swojej
      duszy'To w wypadku zaangazowanej pracy jest bardzo wyczerpujace.
      Moja kom : 0 601 34 50 44
      poczta priv svolo@op. pl
      Zycze powodzenia
      • pishor Architekt wnętrz 23.05.05, 23:13
        Hej ,hej spokojnie. A skąd ta pewność co do eksperymentów poniżej stówki?!
        Polemizowałbym tutaj i to bardzo stanowczo. Działam na rynku od 1996 roku i
        uwierz mi większość moich projektów to cena grubo poniżej stu złotych za
        metr.Zresztą nigdy nie wyceniam projektów "od metra" tylko od zakresu pracy.Co
        do zaangazowanie - pełna zgoda - to wyczerpuje ,chociaż to sprzedawanie duszy -
        cokolwiek melodramatyczne.Pozdrawiam.
        • Gość: murowany Re: Architekt wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 15:22
          Hahaha, cyt.:
          "co do zaangazowanie - pełna zgoda - to wyczerpuje" - no jak w kazde powaznej pracy:))))
          Pozdrawiam
          • lw73 Re: Architekt wnętrz 25.05.05, 11:02
            Witam
            a nie sądzicie ze wielu architektów stara sie narzucić klientowi swój styl i
            ulubioną kolorystykę???
            Często sie z tym spotykam jako że prowadzę salon z glazurą i sanitariatami.
            Pozdrawiam
            • pishor Re: Architekt wnętrz 25.05.05, 14:36
              No jasne -to zrozumiałe. W końcu projektant też człowiek. Ma swoje gusta, swój
              styl,swoje ulubione materiały i kolory.Trudno się z takich rzeczy
              wyzwolić.Czasami jest to wręcz jak "podpis" , po którym można rozpoznać kto
              dane wnętrze czy obiekt projektował. Gorzej kiedy przeradza się to w sztampę i
              każdy projekt robi się "na jedno kopyto".Ale biorąc pod uwagę ciągle
              wzrastające oczekiwania klientów taki ktoś długo nie "pociągnie" w tym zawodzie.
              • lw73 Re: Architekt wnętrz 25.05.05, 14:55
                przychodził do mojego sklepu architekt był chyba ze trzy albo cztery razy i
                wszystkim klientom sugerował żółty kolor:-))
                No ale ja nie będę z nim dyskutował wszak jest on jak wyrocznia dla klienta a
                biedny klient nic nie reagował bo chyba myślał że tak musi być:-))
                • pishor Re: Architekt wnętrz 25.05.05, 15:22
                  Hmm ... może trafił akurat na takich klientów , którym podaba sie żółty? :))
                  Nie można zapominać ,że projektant, ktokolwiek by nim nie był, powinien
                  wykonywać projekt według założeń przedstawionych przez klienta i tylko wbogacać
                  go swoim doświadczeniem, talentem i wiedzą. Nie można wykluczyć , choć to
                  ryzykowne założenie ,że w tym przypadku czterech z kolei klientów szczególnym
                  upodobaniem darzyło akurat kolor żółty (który notabene jest kolorem ostatnio
                  dość wziętym)
    • marybu Re: Projekt mieszkania 25.05.05, 15:39
      to nie dokońca prawda, że poniżej stu złotych trzeba uciekać. Z duszą się
      zgadzam. Jeżeli jesteś zainteresowana świetnymi, otwartymi architektkami, to
      proszę napisz na mojego mejla, podam namiary.
    • marybu Re: Projekt mieszkania 25.05.05, 15:42
      aha, nie podałam mejla :) marybu@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka