Dodaj do ulubionych

Folia plynna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 12:23
Pomalowalem balkon folia plynna i czekam na glazurnika, ktory jest umowiony
za 3 tyg. Tymczasem pod powierzchnia folii porobily mi sie drobne pecherzyki.
Nie wiem czy to woda, bo ostatnio padalo czy powietrze? Czy terakote trzeba
klasc natychmiast po polozeniu folii, czy te pecherzyki to calkiem inna
przyczyna? Dzieki za opinie, jak ktos sie troche zna na tym.
Obserwuj wątek
    • pyot Re: Folia plynna 05.06.05, 16:13
      Hej...
      Aldi,powodów takiego zachowania Twojej izolacji może byc kilka,do tych pierwszych,zaliczyć można żle oczyszczone podłoże,sypkie,zatłuszczone,wilgotne,bądz sama folia miała jakieś specjalne uwagi ...,należy czytać zaleceń producenta...
      Ok.
      Teraz,jeżeli Twój problem zawęża się tylko li do niewielkich fragmentów -odetnij nożem tapicerskim/malarskim pęcheże uważając jednocześnie na dalszą degradację,czego przecież nie chcesz/my ?
      Sprawdz raz jeszcze to o czym pisałe wyżej,jeżeli wszystko jest jak należy,smaruj ponownie.
      Tańsze preparaty są egoistyczne nieco , i każą smarować sobą nawet i trzykrotnie ... :)
      Terakoty nie musisz kłaśc od razu,ważne,by przez czas abstynencji podłoża nie używac go w takim stopniu,by doprowadziło to skaz.
      Muszę jeszcze dodać coś istotnego.
      Otóż pęcheżyki ( mam na myśli takie zypełnie małe ) powstaja czasem od...,narzędzia jakim wykonujesz pracę ! Wiem to z doświadczenia,zbyt szybkie "foliowanie" może właśnie spowodować że warstwa płynu "zamyka" powietrze,wówczas szpileczka i ponownie nakładać...
      Pozdrawiam...
      P.
      • Gość: Aldi Re: Folia plynna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 17:52
        Dzieki Pyot, bede wycinal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka