Gość: KOchzg IP: *.itc.pw.edu.pl 22.06.05, 10:32 Czy można czymś zakryć szpary pomiedzy panelami a listwami przypodłogowymi? Nie wiem czy jest to praktykowane. W ten sposób chciałem zabezpieczyć przed dostawaniem kurzu pod listwy. Zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyot Re: Panele a listwy przypodłogowe 22.06.05, 20:02 HI ! Kochgzg'u stary druhu,temat ten był wałkowany gdzieś tu blisko,bliźiutko... Czyli masz położone panele,przytwierdzone listey przypodłogowe i...,i są szpary pomiędzy nimi ?Jak mogłeś do tego dopuścić ? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kochzg Re: Panele a listwy przypodłogowe IP: *.itc.pw.edu.pl 23.06.05, 09:53 Czesc Nie chodzi mi tu o dosłowne szpary. Zle sie wyraziłem. Wszystko jest ok. Tylko chciałem zabezpieczyć sie przed dostawaniem kurzu pod te listwy. Wiem ze to podloga pływająca i tak dalej, ale moze jest jakis materiał nadający sie do tego. Kupiłem kit do uzupełniania braków w drewnie ale mam wątpliwości czy on sie nada. A może silikonem ??? Zdrowko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dwu Re: Panele a listwy przypodłogowe IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.06.05, 10:04 Ja stosowałem w przypadku podłogi świerkowej i listew drewnianych kit świerkowy w tubie, następnie palec w ludwiku i szczelina wyszła ok. W przypadku paneli podłogowych i listew drewnianych stosowałem silikon a właściwie fugę Ceresitu w silikonie do płytek ceramicznych. Największy jednak problem był w doborze koloru. Mieszkam jednak zbyt krótko (2 miesiące) żeby się autorytatywnie wypowiadać w tym temacie. Jak na razie jest ok, jak długo? tego jeszcze nie wiem. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
tynkiozdobne.pl Re: Panele a listwy przypodłogowe 23.06.05, 20:20 Wypełniacz do parkietu ( w tubie) w odpowiednio dobranym kolorze. Aplikuje się to sprawnie i obrabia wilgotna gabką. Polecam wypełniacze Pergo i Soudal.Pozdrawiam, Piotr. Odpowiedz Link Zgłoś