Gość: Pete IP: *.centertel.pl 23.06.05, 18:51 Witam, planuje zakup umywalki Villeroy & Boch Sidney, czy mozna do niej zastosowac np. pelny (do samej ziemi) postument np. Kolo Nova Top? Na co zwrocic uwage przy doborze postumentu? Pozdrawiam, Pete Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hydros Re: Inna umywalka, inny postument IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 19:24 postumenty bywaja w kompletach razem z umywalkami z ta roznica ze kazdy element mozna kupic osobno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyk Re: Inna umywalka, inny postument IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 22:29 Przede wszystkim zauważ, że biały białemu nie równy. Nie wiem jakie sa odcienie tych ceramik, ale na 99,9 proc. nie pasuje kolor. To właśnie o to chodzi - w każdej linii (np. Koło Nova Top) masz elementy tanie i nagle jak chcesz mieć komplet, to coś kosztuje od czapy. Ale innego z Koła nie dokupisz - inny odcień bieli. Więc zacznij od tego. A potem zobaczysz, że prawdopodobnie postument nie będzie nijak pasował do umywalki - tam są krzywizny, gniazda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pete Re: Inna umywalka, inny postument IP: *.centertel.pl 24.06.05, 13:55 Spód umywalki jest bez krzywizn - równoległy do powierzchni podłogi. Więc z dopasowaniem góry nie będzie problemu. Czy może wystąpić problem z rurami odpływowymi i zasilającymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyk Re: Inna umywalka, inny postument IP: *.migutmedia.pl 24.06.05, 15:50 Bez krzywizn? Płaska płyta - ciekawe. Ale Nova top bez krzywizn od spodu raczej nie jest. Mam taką w pudle w piwnicy zawalone innymi rzeczami, więc nie bardzo mogę sprawdzić, ale na pewno nie jest płaska tylko wypukła (sferyczna). Tak czy inaczej zacznij od sprawdzenia koloru. Vileroy idzie chyba w niebieski, chłodny, a większośc białych kolorów z Koła idzie w ciepłą biel. Poproś w sklepie żeby Ci przyłożyli i spróbowali dopasować. Marne szanse widzę, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydros Re: Inna umywalka, inny postument IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 15:01 proponowalbym tzw.polnoge ze wzgledu na brud ktory usadawia sie przy podlodze ja jest pelna podstawa a taka polnoga jest szersza i nie ma problemu z odplywem i rurami. Odpowiedz Link Zgłoś