Dodaj do ulubionych

Inna umywalka, inny postument

IP: *.centertel.pl 23.06.05, 18:51
Witam, planuje zakup umywalki Villeroy & Boch Sidney, czy mozna do niej
zastosowac np. pelny (do samej ziemi) postument np. Kolo Nova Top? Na co
zwrocic uwage przy doborze postumentu?

Pozdrawiam,
Pete
Obserwuj wątek
    • Gość: hydros Re: Inna umywalka, inny postument IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 19:24
      postumenty bywaja w kompletach razem z umywalkami z ta roznica ze kazdy element
      mozna kupic osobno
    • Gość: cyk Re: Inna umywalka, inny postument IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 22:29
      Przede wszystkim zauważ, że biały białemu nie równy.
      Nie wiem jakie sa odcienie tych ceramik, ale na 99,9 proc. nie pasuje kolor.
      To właśnie o to chodzi - w każdej linii (np. Koło Nova Top) masz elementy tanie
      i nagle jak chcesz mieć komplet, to coś kosztuje od czapy. Ale innego z Koła
      nie dokupisz - inny odcień bieli.
      Więc zacznij od tego. A potem zobaczysz, że prawdopodobnie postument nie będzie
      nijak pasował do umywalki - tam są krzywizny, gniazda.
      • Gość: Pete Re: Inna umywalka, inny postument IP: *.centertel.pl 24.06.05, 13:55
        Spód umywalki jest bez krzywizn - równoległy do powierzchni podłogi. Więc z
        dopasowaniem góry nie będzie problemu. Czy może wystąpić problem z rurami
        odpływowymi i zasilającymi?
        • Gość: cyk Re: Inna umywalka, inny postument IP: *.migutmedia.pl 24.06.05, 15:50
          Bez krzywizn? Płaska płyta - ciekawe.
          Ale Nova top bez krzywizn od spodu raczej nie jest. Mam taką w pudle w piwnicy
          zawalone innymi rzeczami, więc nie bardzo mogę sprawdzić, ale na pewno nie jest
          płaska tylko wypukła (sferyczna).
          Tak czy inaczej zacznij od sprawdzenia koloru.
          Vileroy idzie chyba w niebieski, chłodny, a większośc białych kolorów z Koła
          idzie w ciepłą biel.
          Poproś w sklepie żeby Ci przyłożyli i spróbowali dopasować. Marne szanse widzę,
          niestety.

• Gość: hydros Re: Inna umywalka, inny postument IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 15:01
      proponowalbym tzw.polnoge ze wzgledu na brud ktory usadawia sie przy podlodze
      ja jest pelna podstawa a taka polnoga jest szersza i nie ma problemu z odplywem
      i rurami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka