Dodaj do ulubionych

Renowacja lodowki:

29.07.02, 11:05
Czy ktos wie, jak mozna "odmlodzic" lekko juz podstarzala lodowke ?
Najchetniej pomalowalabym ja na jakis wesoly kolor (czerwony ?) Jak sie do
tego zabrac ? Czy sa jakies specjalne farby ? Trzeba ja wczesniej jakos
przygotowac ?
Dzieki za pomoc,
pozdrawiam,
ch
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: Renowacja lodowki: IP: 212.127.72.* 29.07.02, 16:01
      Po dokladnym umyciu i wysuszeniu pomalowalem (na niebiesko) stara lodowke
      najzwyklejsza farba w sprayu i efekt byl ok. Gumowe uszczelki zakleilem dla
      ochrony samoprzylepna tasma malarska. Pamietaj tylko, zeby nie malowac w
      mieszkaniu bo spray roznosi sie doslownie wszedzie :o)
      • chrissie Re: Renowacja lodowki: 29.07.02, 16:12
        Gość portalu: Piotr napisał(a):

Po dokladnym umyciu i wysuszeniu pomalowalem (na niebiesko) stara lodowke
        najzwyklejsza farba w sprayu i efekt byl ok. Gumowe uszczelki zakleilem dla
        ochrony samoprzylepna tasma malarska. Pamietaj tylko, zeby nie malowac w
        mieszkaniu bo spray roznosi sie doslownie wszedzie :o)

Wielkie dzieki za odpowiedz :) Najzwyklejsza farba w sprayu, ale chyba do
        metalu ? A myslisz, ze moglabym ta farba poleciec tez po uszczelkach, bo sa tez
        lekko sfatygowane ? Pozostaje mi malowanie w mieszkaniu, po uprzednim
        zaklejeniu folia pobliskich scian i podlogi (i siebie), bo balkonu nie mam, a
        na korytarzu gdybym narobila jakiegos balaganu,to administracja by mnie mogla
        zabic :(( A powiedz mi jeszcze, ile tej farby powinnam kupic ? Lodowka ma ok.
        160 cm wzrostu.
        pozdrawiam, chrissie
        • Gość: Piotr Re: Renowacja lodowki: IP: 212.127.72.* 30.07.02, 12:13
          Jako, ze uszczelki ciagle pracuja nie sadze, zeby taka zwykla farba w sprayu
          nie wykruszyla sie po jakims okresie a wtedy bedzie pewnie gorzej wygladac niz
          teraz. Moze jest jakas elastyczna wersja farby albo cus, choc nie sadze.
          Jesli nie jest to jakas b. nietypowa lodowka to moze zapytaj w serwisie i kup
          nowa uszczelke. Do pomalowania starczyla mi jedna puszka (zdaje sie ok. 400 ml).
          Stosuj sie dokladnie do instrukcji uzycia (odleglosc z ktorej spryskujesz) bo
          inaczej powstana Ci brzydkie zacieki.

Pozdr, Piotr.
          • chrissie Re: Renowacja lodowki: 31.07.02, 09:07
            Gość portalu: Piotr napisał(a):

Jako, ze uszczelki ciagle pracuja nie sadze, zeby taka zwykla farba w sprayu
            nie wykruszyla sie po jakims okresie a wtedy bedzie pewnie gorzej wygladac niz
            teraz. Moze jest jakas elastyczna wersja farby albo cus, choc nie sadze.
            Jesli nie jest to jakas b. nietypowa lodowka to moze zapytaj w serwisie i kup
            nowa uszczelke. Do pomalowania starczyla mi jedna puszka (zdaje sie ok. 400 ml)
            Stosuj sie dokladnie do instrukcji uzycia (odleglosc z ktorej spryskujesz) bo
            inaczej powstana Ci brzydkie zacieki.
            Pozdr, Piotr.

Dzieki, Piotr. Jak pomaluje, to opowiem, jaki jest efekt, ale to chyba pod
            koniec sierpnia, bo wtedy maluje cale mieszkanie.

pozdrawiam, chrissie
            • chrissie Re: Renowacja lodowki: 23.09.02, 13:37

Dzieki, Piotr. Jak pomaluje, to opowiem, jaki jest efekt, ale to chyba pod
              koniec sierpnia, bo wtedy maluje cale mieszkanie.

pozdrawiam, chrissie

Hurrrra, pomalowalam lodowke :))) Wyglada PIEKNIE, żałuję, że tak długo z tym
              zwlekałam. Użyłam farby akrylowej, NIE W SPRAYU, bo bałam się, że wszystko
              dookoła będzie kolorowe. Malowałam pędzlem, a potem rozprowadzałam farbę małym
              wałeczkiem z gąbki. Wygląda naprawdę super. Acha, uszczelki też pomalowałam, a
              co ;)
              pozdrawiam,
              ch

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka