mayya2 28.02.07, 21:40 Wyslalam na swieta paczke do Polski (W-wy) i do tej pory nie dotarla. Ktos ja po prostu ukradl. Od momentu wyslania minely 3 miesiace. Polska jest wciaz krajem zlodziei...... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivi26 Re: Poczta Polska kradnie 01.03.07, 03:11 hej, zdarza mi sie czesto ze listy nie dochodza, szczegolnie kartki urodzinowe, listy ze zdjeciami mojego synka ktore wysylam do mojej mamy- i przyznam dostaje szalu!!!. Paczki dochodza zawsze czasem z 1-2 tygodniowym opoznieniem. Jezeli masz potwierdzenie wyslania paczki, sprobuj zadzwonic i sprawdziec gdzie utknela, moze beda ci cos w stanie powiedziec (w zasadzie to ich obowiazek!!)? Pozdrawiam Ivona Odpowiedz Link
zmijka2002 Re: Poczta Polska kradnie 01.03.07, 09:54 Sadze, ze stwierdzenie ze "Polska jest krajem zlodziei" jest nie na miejscu. Zlodzieje sa wszedzie niezaleznie od szerokosci geograficznej. Takie sytuacje na poczcie sie zdarzaja czy to w PL czy w UK czy w innych krajach. Listy czasem gina a czasem pomylkowo docieraja pod inny adres, gdzie sa wyrzucane do kosza. Takze jesli Twoja paczka nie doszla to zadzwon i sie dowiedz gdzie jest a nie generalizuj na temat wszystkich Polakow... Odpowiedz Link
motylek7777 Re: Poczta Polska kradnie 01.03.07, 10:13 no niestety poczta kradnie. mielismy taki sam przypadek i nie chcielismy odpuscic. Poczta Kanadyjska przeprowadzila oficjalna reklamacje - nie doszedl do mnie list z dokumentami z Kanady. Poczta Polska odeslala niegrzeczny list do Poczty Kanaday z info, ze ja ten list odebralam i nie widzi problemu. Poniewaz powiedzielismy, ze to nie prawda, kanadyjczycy nie odpuscili i sprobowali jeszcze raz. Zostalam wezwana na poczte w Polsce i znowu to samo, ze to ja klamie, bo odebralam ten list, a wogole to on mogl przeciez zginac jeszcze w Kanadzie. Poniewaz Pani na poczcie nie mowila po angielsku, pokazala mi doklumenty dotyczace tej sprawy, ktore dostala z Kanady. Okazalo sie, ze jest potwierdzenie, ze list dotarl do Wawy a potem nie ma zadnego sladu. Wina oczywiscie po stronie poczty w Polsce. SPrawa skonczyla sie tak, ze nasza rodzina w Kanadzie, ktora wysylala list dostala odszkodowanie od poczty ... kanadyjskiej z przeprosinami, ze nie potrafia odnalezc listu za ktory wzieli odpowiedzialnosc... Odpowiedz Link
tora99 Re: Poczta Polska kradnie 01.03.07, 13:56 tez mam nie najlepsze doswiadczenia.. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23005&w=47374559&v=2&s=0 Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Poczta Polska kradnie 01.03.07, 16:52 zmijka2002 zgadzam sie z tym co napisales.. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Poczta Polska kradnie 01.03.07, 16:54 mayya2 a paczka zostala wyslana droga lotnicza czy morska?bo jesli morska to tyle moze isc. Odpowiedz Link
mayya2 Re: Poczta Polska kradnie 02.03.07, 00:47 oczywiscie, ze lotnicza. Poza tym to sie zdarza nie pierwszy raz. Moja wina bo gdzies zgubilam pokwitowanie z poczty i nawet nie moge zlozyc zazalenia.... Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Poczta Polska kradnie 02.03.07, 14:02 Nie wiem gdzie mieszkasz, ale czy nie ma u ciebie firm, ktore zajmuja sie przesylkami? Pozdrawiam! Odpowiedz Link
aleksandrahelena Re: Poczta Polska kradnie 09.07.07, 21:28 Ja teraz wysylam tylko listy polecone a paczki przez polskie biuro podrozy PIAST. Jest to tansze i nie przechodzi przez polska poczte - jest dostarczane do odbiorcy przez kuriera. Jak na razie nigdy nic nie zginelo i pakunek byl nienaruszony. Dodam ze wysylam paczki 4 razy na rok do roznych adresow w Polsce przez 5 lat i na razie nic nie zginelo. A co do Polskiej Poczty to mam sporo zastrzezen.... duzo ginelo mi listow, zniechecalo do pisania i zawsze ten strach ze nie dojdzie.... Pozdrawiam, AH Odpowiedz Link
mayya2 Re: Poczta Polska kradnie 20.07.07, 21:39 watek zalozylam w lutym. Teraz mamy polowe lipce a po paczce ani sladu. Ukradli ja zlodzieje..... Odpowiedz Link
ma.pi Re: Poczta Polska kradnie 20.07.07, 22:14 mayya2 napisała: > watek zalozylam w lutym. Teraz mamy polowe lipce a po paczce ani sladu. Ukradli > > ja zlodzieje..... A skad masz pewnosc, ze ukradli ja na terenie Polski? Pozdr. Odpowiedz Link
banach.adam Re: Poczta Polska kradnie 21.07.07, 23:29 Dwa lata pracowałem dla Poczty Polskiej. Powiem tak - skala zjawiska (złodziejstwa) jest bardzo duża, ale ogranicza się głównie do sortowni i cargo przy lotnisku. Ludzie wylatują z pracy tylko i wyłącznie jeśli zostaną złapani na gorącym uczynku - co jest właściwie możliwe tylko w wypadku "wewnętrznej prowokacji" przeprowadzanej czasem przez kontrolerów. Ponieważ wiem, co wiem to i tak się dziwię, że cokolwiek dochodzi... Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Poczta Polska kradnie 21.07.07, 23:33 My mielismy swego czasu listonoszke, ktora notorycznie okradala/otwierala nasze listy. Sprawa wyladowala w sadzie i pani zostala zawieszona... Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Poczta Polska kradnie 22.07.07, 08:30 banach.adam a czy wiesz ze zagranica tez kradna np na takim lotnisku we Franfurcie sa gangi ktore tym sie trudnia i byl program w niemieckiej tv o tym wiec cos w tym musi byc ze nie tylko w Polsce do tego dochodzi. do pewnej osoby listy dochodzily z kasa przez ponad 3 lata i na te 3 lata 1 list nie doszedl .Listy szly normalna droga. A dlaczego o tym pisze bo czasami mam wrazenie ze wszedzie dobrze a w Polsce zle a przeciez w Kanadzie tez mozna byc oszukanym . Odpowiedz Link
banach.adam Re: Poczta Polska kradnie 22.07.07, 09:32 Pewnie tak jest, ale wysyłam od 5 lat kilkunaście przesyłek do Stanów na rok. Ten fakt i praca dla Poczty pozwalają mi wykształcić sobie pewną opinię, którą w związku z tytułem wątku postanowiłem się z Wami podzielić. Tak na marginesie... W tamtą stronę nie zginęła żadna przesyłka, a do mnie dochodzą dwie na trzy. Nie wiem jak pracuje Deutsche Post, więc nie będę się wypowiadał. Ja czytając różne posty przypominam sobie natomiast taki kawał: Pytanie: (od słuchacza z Ameryki) Czy w Związku Radzieckim inżynier może kupić z pensji samochód? Odpowiedź: A u was biją Murzynów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Poczta Polska kradnie 22.07.07, 10:58 Ja tez wysylam listy i jak narazie zadna nie zginela jak tez i do mnie wiele razy przysylaja i tez jakos dochodza,nie pisze ze nie ma problemu bo jest.. a co do tych murzynow to nie wiem gdzie byles,gdzie mieszkasz i z kim masz do czynienia ale wystarczy ze ktos zobaczy ze nie umiesz czegos,nie mozesz czegos zrobic,masz pobyt niby legalny i zawsze sie ktos trafi kto Cie oklamie,oszuka .Poznalem takie osoby w Kanadzie i co wazne ze to byli i Polacy i z innych tez narodowosci,czesc z nich mialo staly pobyt jak i tez obywatelstwo Kanadyjskie. I dlatego napisalem ze tam nie ma lekko i zalezy na kogo sie trafi i z kim ma sie doczynienia .Takie jest zycie i nic sie nie da z tym zrobic. Odpowiedz Link
estevez Re: Poczta Polska kradnie 23.07.07, 05:56 wszyscy, ktorzy mieszkaja w Am. Pln wiedza, ze Poczta Polska kradnie - i to glownie w kierunku do USA/Kanady. Oczywiscie, mozna zawsze powiedziec, ze to kradna w Niemczech no ale nie czarujmy sie - to w Polsce sie kradnie pokrywy od studzienek i klapy ze skrzynek gdzie telewizja kablowa jest instalowana - w Niemczech o czyms takim nie slyszalem. Mysmy mieli taki przypadek, ze siostra zony wyslala jej rekaw do pieczenia schabu - te france rozciely koperte i byli na tyle bezczelni ze poslali dalej pusta koperte, ktora do nas dotarla z pieczatka Canada Post, dotarlo bez zawartosci. Smiech na sali Odpowiedz Link
sylwek07 cos z innej beczki... 23.07.07, 08:45 estevez a nie czytales o tym ze kradna tez na budowach w Toronto zelazo itp wiec wszedzie beda krasc ..ostatnio dostalem z Niemiec list i pare euro w zwyklym liscie i jakos doszlo...Wiem zaraz napiszecie ze znow pisze nie na temat ale ostatnio dlugo myslalem nad pewnymi sprawami i jesli komus udalo sie cos zagranica i zobaczyl inne zycie to nie oznacza ze wszyscy tak beda miec i widziec te inne zycie bo ja jakos nie moge zobaczyc tego ,wszedzie sa podobni ludzie,podobnie mysla,podobnie sie boja,maja lek przed obcymi,maja stosunek do osob niepelnosprawnych(mam na mysli calosc tych ludzi ).Ja pewnych spraw doswiadczylem ,moze jak dluzej pozyje to sie moze czegos naucze ,zobacze inna droge bo jak narazie nie widze asz takich duzych roznic . Odpowiedz Link
dziunia987 Re: cos z innej beczki... 23.07.07, 08:59 jak wszedzie jedni sa uczciwi , inni nie, czesto okazja czyni zlodzieja, to smutne, w Niemczech tez czesto listy jak sa bardziej pekate to docieraja poprzecinane, nie zawsze na czas i tak jak trzeba. notorycznie paczki rzuca sie pod dom bez pokwitowania i jezeli slad po niej zaginie, szukaj wiatru w polu. A wiec zainteresowanie rzeczami innych ma podloze czystoludzkiej zachlannosci a nie szer. geog. Odpowiedz Link
estevez Re: cos z innej beczki... 23.07.07, 18:23 wszedzie sa ludzie ktorzy kradna, ale to jednak w Polsce kradna pokrywy studzienek i wszystko co da sie na zlom wywiezc - to oznacza, ze poziom biedy w Polsce jest o wiele wiekszy niz w Niemczech, dlatego szanse na "zagubienie" listu sa zdecydowanie wieksze w Polsce niz w Niemczech. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: cos z innej beczki... 23.07.07, 19:47 estevez jakos kolo mnie sa studzienki i nic nie zginelo ,eheheh Odpowiedz Link
mayya2 Znow mi zginela paczka.... 27.07.07, 15:14 Nie wiem kto kradnie, Polacy czy Kanadyjczycy. Tesciowa wyslala do nas paczuszke z Polski z jakies 1,5 miesiaca temu i znow nie dotarla. Co sie do jasnej ch....ry dzieje z ta poczta? Czy jest jeszcze jakas szansa na to, ze przesylka dotrze? W paczuszce miedzy innymi byla plyta Natalii Kukulskiej dla mojego dziecka: Puszek okruszek i Bal lalek. Po co to komu? Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Znow mi zginela paczka.... 27.07.07, 16:25 tzn jak wyslala ta paczke,jak droga morska to troche to potrwa za nim do Was dojdzie... ja zawsze wysylam paczke jako list i to piorytetem i na wyslanych kilka listow kazdy taki doszedl,wysylalem w nich plyty . Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Znow mi zginela paczka.... 27.07.07, 17:05 Popieram! przesylki tylko i wylacznie jako list priorytetowy! Moga wazyc do 2 kg, a nawet i 5 jezeli to jakies "papierki". Dochodza za max.5 dni. Listy zwykle ida 6-8 tyg. Czasami dostaje kartki swiateczne pod koniec lutego )) Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Znow mi zginela paczka.... 27.07.07, 20:24 mayya2 masz racje ze to jest nie w porzadku no ale cus zrobic ,zawsze sie popadnie na kogos nie odpowiedniego. Odpowiedz Link