Gość: charlotkaw IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 11.07.05, 10:18 rewelacyjna niebieska "koza" i zielony gabinet, to najlepsze według mnie fragmenty wnętrza...., reszta ma mniejszy rozmach:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: goldusch Re: Angielski styl - galeria IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.07.05, 12:26 it looks great. eventhough it is not my cup of tee but i love it. you have a great taste - Kora. you always have. i am really glad you gave me the link to this page so i could see all the photos. you have lot of space in your home. it is nice. i really mean it. it feels like home. which is great. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Angielski styl - galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 10:47 Przepiękny,jak z romantycznego świata.Szczególnie dziś cieszy oko,gdy architekci proponują bezpłciowe projekty.Wspaniale byłoby otaczać się świeżymi pomysłami ambitnych projektantów,stare wygi-do lamusa!Rozsmakowałabym się nieco we wnętrzu,ale pewnie z czasem dojdzie trochę bibelotów.Życzę pięknego życia jego mieszkańcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Angielski styl - galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 15:11 pięknie!!!. Bardzo mi się podoba. Jest baardzo brytyjski. Do pełnej doskonałości angielskiego stylu jesdnak coś mu brakuje.... Ile razy byłam w Anglii (trudno policzyć) tyle razy mieszkałam w domach, w których przy łazienkowych umywalkach były dwa kurki: z zimną i ciepłą wodą.... Zawsze się zastanawiałam, czy anglicy są aż tak staroświeccy. A tu proszę: piękna willa w brytyjskim stylu i "nowoczesność" nie kłuje w oczy! BRAWO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cloudnine Re: Angielski styl - galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 22:25 Wnętrza ok, ale zdjęcia z zewnątrz to jakby filmowa atrapa, na schodach zaraz pojawi się królewna Śnieżka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cassi Re: Angielski styl - galeria IP: 212.160.172.* 06.10.05, 14:00 Bardzo ciekawy dom i jego wnetrze, nie ukrywam, ze mialam przyjemnosc osobiscie go zobaczyc. Faktem jest, ze drugiego takiego domu nie widzialam jeszcze w Polsce. Przy panujacej w kraju 'nudzie' nie przewiduje, aby cos mialoby mnie wkrotce zaskoczyc tak bardzo jak dom Kornelii. Kiedy po raz pierwszy go zobaczylam to natychmiast skojarzylam z ... filmowym domem "Rodziny Adamsow" :-) Oby wiecej osob mialo taka fantazje, samozaparcie i budzet na ciekawe domy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aammm Re: Angielski styl - galeria IP: 212.180.147.* 18.03.07, 07:38 Czy Twoi znajomi byli kiedyś w Anglii ? Dom jest urządzony w stylu "jak mały Jaś wyobraża sobie Amerykę - przepraszam Anglię". Tylko kilka elementów przypomina styl nazywany w Polsce "angielskim". Są to tanie imitacje (biurko, kanapy)do kupienia w każdym sklepie dla nowobogackich. Czy ktoś kto zamieścił zdjęcia i tekst ma wiedzę nt stylu edwardiańskiego, sheratona a moze wiktoriańskiego albo Jerzego III ? Tyle samo wie o tym o czym pisze jak osoba, która dekorowała ten dom. Oczywiście nie musimy mieszkać koniecznie we wnętrzu perfekcyjnie odpowiadającym wymogom stylu (bez żadnych odstępstw). Opisywany dom jest ciekawy bo nieco odbiega od dworkowej sztancy chociaż wyposażenie jest w marnym gatunku. Po co natomiast silić się na głupoty o stylu. Tekst powyżej w lenguidżu z błędami ma zachęcać czy ośmieszać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figazmakiem Re: Angielski styl - galeria IP: *.ipt.aol.com 24.11.05, 00:14 no tak, trzeba tylko dodac pare szczegolow: 1)przede wszystkim carpet w lazience i kuchni (ewentualnie panele...) 2) grzyb na scianach i sufitach, mus... 3)sufity zrobine zczegos takiego ze jak lekko stukniesz to przebijasz sie reka do loftu 4)"baranki na suficie" lub inne ciekawe abstrakcyjne wzorki 5) lampy zwisajace z sufitu w ksztalcie otwartej parasolki "do gory raczka" 6)tapeta na scianach pomalowana farba-mus (najlepiej kilka warstw zanim sie dodrzesz do sedna) 7) domy oczywiscie bez centralnego ogrzewania (kup sobie grzalke) 8)zamilowanie do ciemnych- depresyjnych kolorow 9)cale mieszkanie pomalowane we wsciekly niebieski, lub tzw: terakote (taki ceglany), pokoj dziecka mus- zolto- niebieski (wsciekly rzecz jasna) 10) sypialnie wielkosci max 2m na 2m 11) ogrodek wielkosci komorki 12)carpet oczywiscie musowo w inne wzorki niz tapety na scianach, a sciany w jeszcze innych wzorkach niz zaslonki w oknach (zaslony oczywiscie ciezkie zeby przypadkiem nie przepuscily swiatla 13)ale przedewszystkim nalezy dodac syyyyyyyyyyf jaki angole robia w domu- po prostu brudasy och na pewno cos pominelam... jest tyle tych przyjemnosci Ktos sie nie zgadza- wlasnie szukamy domu w Anglii i widzimy jak naprawde wyglada ANGIELSKI STYL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Victorian style Re: Angielski styl - galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 19:06 Tylko zeby jeszcze byl ten angileski styl. To raczej polsko-drobnomieszczanski. Obwieszenie domu obrazkami, wstawienie ciezkiej kanapy angielskiego stylu nie czyni. Schody, terakota i lampy to raczej styl "dom na dzialce pracowniczej"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alik Re: Angielski styl -farby w kolorach starej angli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 19:27 angielskie farby www.farbydulux.pl/stara_anglia.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silvestrus Re: Angielski styl - galeria IP: *.range86-135.btcentralplus.com 02.02.06, 22:16 Angielski styl ? Moim zdaniem daleko mu aby go w ten sposob klasyfikowac. Niegdy w zyciu nie widzialem aby w angielskim domu w jadalnym pokoju byly ceramiczne plyty. Tak samo jak typowo polski obrus na jadalnym stole. W Anglii po prostu nie kladzie sie obrusow na stole! To tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabina Re: Angielski styl - galeria IP: *.crowley.pl 17.03.07, 21:01 a jak można w angielskim domu tak spaskudzić schody?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anias Angielski styl - galeria IP: *.iFiber.telenet-ops.be 09.08.07, 10:39 piękny, to prawdziwy dom z duszą, gratuluję! niestety o takim mogę tylko pomarzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: Angielski styl - galeria 09.08.07, 16:18 No cóz jest ładny ale nie w moim guscie ,własciwie to podoba mi sie łazienka .Reszta jest w stylu babcinym i mało nowoczesnym ale chcę podkreślić inny charakter domu co na polskie warunki stanowi cud kiedy wszytkie projekty są niemal jednakowe . Albo kościół albo a la dworek ????Albo w całym domu widzę tylko dach ,reszta ......niewidoczna .Nasi architekci są fatalni i do tego nie mają za grosz smaku .Na szczęscie sama studiowałm troche budownictwo i kocham to wiec dom który budujemy jest komletnie inny niz sąsiadów ale kiedy pierwszy raz pani architekt zrobiła projekt to się załamałam i sama wszytko narysowałam .Stwierdziła że jeszcze nigdy nie robiła takiego projektu gdzi tylko musiał sie podpisać pod projektem .Dom jest w trakcie budowy i sąsiedzi podglądają co nas smieszy i komentują Dlaczego tak blisko drogi przeciez wszyscy stawiają daleko a my tłumaczymy ze musi być ogród do uzytku a nie na pokaz.dodam że budujemy w stylu który przychodzi czyli ascetyczny i bez widicznego dachu .Cały biały wszystko nawet płot,schody i wszystkie szczegóły trochę szkła i marmurowe schody też białe . Nie lubię domów w których jest wszystko i to taki domek baby jagi wychodzi .Uważam ,ze patrzenie na takie domy już męczy oko .Pozdrawiam i życze budowania wg własnego pomysłu i innego niż sąsiedzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anial Angielski styl - galeria IP: *.szczecin.mm.pl 17.04.08, 10:15 Angielski, czy nie... pewnie kwestia do dyskusji. Czy ktoś wie gdzie w necie można poczytać o stylach architktury wnętrz? Odpowiedz Link Zgłoś