Gość: aiwlys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 15:53 cudne zdjęcia , wspanialy tekst, rewelacyjny projekt , o guście właścicieli nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nie lubie zamkow Re: Rodem z wyspy - galeria IP: 83.167.231.* 29.07.05, 01:08 a mnie sie srednio podoba:( owszem widac wlozone w dom fundusze, piekne drewno, duze okna itd.,ale jak dla mnie wyglada jak zamek, ogromne puste przestrzenie, zimny (zreszta tak, jak domy z wyspy - tu konsekwencja;) architektura - plus, ale ja poprosze w wersji mini, max 150 m2 mi wystarczy:) nie wyobrazam sobie polskich zim przy tych oknach, brrr, nie to co angielskie 5 stopni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin ładny dom IP: 83.238.200.* 17.08.05, 10:44 ja bym takiego nie zbudował bo jednak osobiście uwielbiam styl śródziemnomorski i kolonialny, ale tylko pogratulować właścicielom gustu i wyczucia... chciałbym żeby w Polsce więcej było takich domów a mniej kwadratowych "jednorodzinnych bloków" jeśli wiecie co mam na myśli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: Rodem z wyspy - galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 13:08 Przepiękny dom, tylko kto myje te okna i jak często?.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Rodem z wyspy - galeria IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.11.05, 11:33 a mi się nie podoba, mało przytulny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Rodem z wyspy - galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 13:58 te plytki w jadalni to jak w Domu Kultury brrrr, jak zimno, brrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
michaelm3 Re: Rodem z wyspy - galeria 07.01.06, 03:35 Cieszę się razem z nimi, że aż 14 lat mieszkali w Anglii. To wspaniale! 14 lat za chlebem. Fantastycznie! Tylko szkoda, że swoje oszczędności władowali w takie zamczysko ze wstrętnym wnętrzem. Połączenie angielskiego stylu wnętrz z wystrojem wprost z PRL-u... i żałują, że dali się namówić na lekką z wyglądu konstrukcję bramy...rozumiem ich, takie coś to sie grodzi fosą i mostem zwodzonym a później 15 metrowe obwarowanie, żeby nie było widać co w środku...hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Rodem z wyspy - galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 20:45 TO juz norma, ze na forum krytykuje sie to co jest inne, ponadstandardowe. JAkos nikt nie krytykuje tych koszmarnych pseudodworkow, czy innych dziwoloagow z wykuszami, balkonikami, 20 krotnie zalamanym dachem, ktore chca budowac uczestnicy tego forum. W rezultacie Polska jest najbrzydszym architektonicznie krajem w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: Rodem z wyspy - galeria IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.10.13, 21:39 dzieki za ten komentarz, popieram. zgadzam sie a w pelni sie o tym przekonalam w trakcie ciagle trwajacego wieloletniego pobytu w USA. tu domy sa rownie piekne. powodzenia zatem zycze tym ktorzy maja piekne marzenia i osiagaja sukces w ich realizacji. my tez o tym marzymy i pewnego dnia z pewnoscia uda sie nam nasze marzenia urzeczywistnic. radze nie zawracac sobie glowy komentarzami zazdrosnikow, a jesli chodzi o odgradzanie sie murami, to i owszem ale od takich jak oni .... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: Rodem z wyspy - galeria IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.10.13, 21:33 jestescie wstretnymi zazdrosnymi polaczkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patka Rodem z wyspy - galeria IP: 217.116.110.* 18.08.06, 12:44 marzy mi sie dom w stylu angielskim a ten tutaj przedstawiony jest idealny!! Coś cudnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trak Rodem z wyspy - galeria IP: *.icpnet.pl 01.01.07, 21:17 Podoba mi się ten domek. Zawsze ceniłem ludzi, którzy konsekwentnie dążyli do zachowania wybranej stylistyki. Tutaj widać, że inwestorzy wiedzieli co chcą uzyskać i udało im się to zrobić. Jest to szczególnie cenne w Polsce, gdzie mało kto ma świadomość tego, że istnieje coś takiego jak styl architektoniczny. Za stylowe uchodzą domki które przy bardzo dużej dozie wyobraźnie kojarzą się ze staropolskim dworkiem ale częściej z przypadkową składanką taniochy albo pretensjonalnego bogactwa. W polskim krajobrazie, zdominowanym przez tego typu "architekturę" no i zupełnie bezbarwne "kostki" dom taki jak ten uchodzi za perełkę na którą nie sposób spojrzeć inaczej jak z zachwytem lub zawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: Rodem z wyspy - galeria IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.10.13, 21:42 szkoda, ze tak niewielu jest w stanie dostrzec to co inwestorzy tego planu. trzeba troche ruszyc sie po swiecie, to bardzo poszerza horyzonty.... Odpowiedz Link Zgłoś