Gość: m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 13:15 gdzie najtaniej w Warszawie? interesuje mnie deska 2,20 dł., 14 mm. szerokość. Może jakieś promocje, wyprzedaże? będę wdzięczna za każdą informację. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miły Re: Deska Barlinecka IP: 217.153.29.* 03.10.05, 09:37 radze nie kupowac tego badziewia, ja mam to na podłogach i jestem strasznie nie zadowolony: - mięka i szybko sie rysuje - droga teraz wiem ze lepiej kupic zwykłe panela za 35 złoty a nie rozreklamowany Barlinek Odpowiedz Link Zgłoś
marian57 Re: Deska Barlinecka 03.10.05, 11:15 Będąc również użytkownikiem podłogi z deski barlineckiej zupełnie się jednak nie zgadzam z przedmówcą.Mam u siebie deskę barlinecką praktycznie we wszystkich pomieszczeniach i spisuje się bardzo dobrze.Co więcej barlinek mam nawet w przedpokoju i wcale nie jest miękki i nie niszczy sie tak dramatycznie jak sugeruje to przedmówca. Jak by nie patrzeć podłoga przetrwała zimę i lato bez uszczerbku. Co do paneli absolutnie odradzam,te to są dopiero mało trwałe ... no chyba że komuś wyjątkowo nie zależy na estetyce.Moim zdaniem każde pieniądze zainwestowane w panel to strata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wioleta Re: Deska Barlinecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 13:12 ja mam deskę barlinecką od ponad dwóch lat i nie zamieniłabym jej na żadną inną.takie rozwiązane poleciał mi znajomy budowlaniec, dobrał nam rodzaj drewna , typ lakieru itd itp.podłoga spisuje się wyśmienicie i nawet znajomi którzy byli u mnie ostatnio byli zachwyceni i zastanawiają się nad zerwaniem u siebie paneli i położeniem barlinecki.w końcu co drewno to drewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiera Re: Deska Barlinecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 12:41 witam, Po pierwsze trzeba dobrac odpowiednio rodzaj drewna do stopnia aktywnosci w pomieszczeniu (tam gdzie jest duzy ruch trzeba dobierac twardsze drewno). Po drugie deska barlinecka jest z drewna i wymaga odpowieniego traktowania (filcowe podkladki pod meble na przyklad). to nie jest badziewny panel, ktory mozna sobie polozyc w garazu i jezdzic po nim samochodem. Dla porwnania w czym tkwi roznica - jedwabna posciel latwiej podrzec, a jednek o wiele przyjamniej sie w niej spi niz pod lniana :-) mam nadzieje, ze przyklad czytelny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Deska Barlinecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 16:07 dziękuję za opinie na temat deski barlineckiej-zdania nie zmienię, i mam nadzieję błędu nie popelnię. ja jednak pytam o hurtownie, duże sklepy gdzie dostanę w.w. najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Deska Barlinecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 17:32 Witam, obawiam się że wkradło tu się jakieś nieporozumienie. Deska barlinecka jest to coś jak panel podłogowy tyle że zbudowany z trzech warstw drewna. Tym samym deska barlinecka jest czymś pośrednim pomiędzy panelem a parkietem. Podane w zapytaniu wymiary są nieco dziwne i stąd moje wątpliwości czy aby napewno chodzi o TĄ deskę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Deska Barlinecka IP: *.chello.pl 03.10.05, 19:20 > jest to coś jak panel podłogowy tyle że zbudowany z trzech warstw drewna. Oczywiśćie masz rację, ale wymiary deski są takie jak podano /wymiar panela/ lub o połowę krótsze /podobne te krótsze są gorsze/. Grubość ok.14-15 mm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teba Re: Deska Barlinecka IP: *.crowley.pl 03.10.05, 21:40 polecam www.multipodlogi.pl duzo promocji i fachowe rady (sklep na tarchominie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Deska Barlinecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 14:25 Planuje do naszego mieszkanka również deskę barlinecką i teraz zastanawiam się jkaie drewno wybrać.Czy lepsze jest egzotyczne czy krajowe? Co lepiej się u nas sprawdzi?Proszęo odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Deska Barlinecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 12:43 Mam u siebie barlinka i sprawdza się wyśmienicie. Nie dość że to drewno to jeszcze nie było problemów przy kładzeniu,zadnej chemii i pyłu.U mnie sięsprawdziło więc przypuszczam że i u Pani nie będzie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
teba18 Re: Deska Barlinecka 06.10.05, 20:32 Marto to zalezy co Ci sie podoba- proponuje podjechac na tarchomin do sklepu ktory juz wczesniej polecalam tam wszystko zobaczysz dowiesz sie tego co Cie interesuje i bedzie Ci latwiej podjac decyzje z ktorej bedziesz zadowolona :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: Deska Barlinecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 13:52 moim zdaniem to tylko kwestia estetyki jakie drewno wybrać. tzn sąograniczenia bo do przechodniego pokoju nie można dać miękkiego drewna ale tak to tylko kwestia twojej wyobraźni.myslę że jak pójdziesz do sklepu to spokojnie tobie pomogą coś wybrać. polecam sklepy na Zakopiańskiej i Bursztynowej mają tam dosyć szeroką ofertę barlinka. Odpowiedz Link Zgłoś