Dodaj do ulubionych

BUDVAR - OSTRZEGAM!!

IP: *.leclerc.pl 04.10.05, 14:36
Zamówiłam okna w Budvarze we Wrocławiu - montażysta "pomylił" wymiary o...
bagatela, 20 centymetrów! Skutek jest taki, że dziurę w brakującym kawałku
okna mam zapchaną styropianem, okna są nieobrobione, z dworu wieje, a na
właściwe okna czekam już miesiąc - i nadal nie wiadomo, kiedy będą!
Powiedziano mi, że moja sprawa jest traktowana priorytetowo - wspaniale,
gdyby nie to, pewnie czekałabym ze dwa lata. Dobrze, że zaczęli grzać, bo
byśmy zamarzli. Nie mam już do nich sił. "Po drodze" było jeszcze kilka
innych, drobnych przygód z Budvarem: klamki do okien, na które czekałam
tydzień, parapety, na które równiez czekałam tydzień, umawianie się na montaż
i bezskuteczne oczekiwanie na fachowców... Wspaniała firma!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! IP: *.chello.pl 04.10.05, 14:52
      Masz umowę , masz zapis ile % usługi ( wynagrodzenia ) za każdy dzień zwłoki
      Oni Ci zapłacą .
      Wykorzystaj to jak nie chcesz , dbać o swoje interesy toś frajer i już .
      • Gość: Ania Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! IP: *.leclerc.pl 04.10.05, 14:56
        Owszem, ale warto ostrzec innych, prawda?
        • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! IP: *.chello.pl 04.10.05, 15:18
          Gość portalu: Aniu
          warto ostrzec innych, prawda , ciekawe czy zapłacił za taką papraninę ( okna )
          Być może tak skoro w takie tony uderza , a co on z księżyca towar (okna) , na
          przydział kartkpwy dostał , czy za pieniądze , a moze innych firm już nie ma
          ( jest około 220 producentów okien ) w Polsce .
    • Gość: ekipa.wawa@wp.pl OSTRZEGAM!! tekst nie dotyczy autorki osobiście IP: *.chello.pl 04.10.05, 15:24
      Sorrry Aniu teksty wypowiedzi nie mają Ciebie zdenerwować są obrazem
      potocznego klienta dlatego nazywam ( ciebie On , naiwny etc. ) beez zamiarów
      jakichkolwiek podtekstów do słabej płci ( teoretycznie ) . Dałaś się
      wmanewrować w niekompetencję firmy bądź jednego niesolidnego człowieka z
      firmy.
      • Gość: Ania Re: OSTRZEGAM!! tekst nie dotyczy autorki osobiś IP: *.leclerc.pl 04.10.05, 15:31
        Nie zapłaciłam - za co? A jak myślisz, skąd przeciętny, naiwny (twoim zdaniem)
        klient, ma wiedzieć, że trafił na niekompetentną firmę? Tego dowiadujesz się
        dopiero wtedy, kiedy ta firma nawala i zaczyna Cię zwodzić. Nie zapłaciłam i
        nie o to chodzi, żeby sie teraz na nich mścić - gdyby ktoś wczesniej napisał na
        forum, że jakas firma go tak potraktowała, to bym te firmę omijała szerokim
        łukiem. I to mi przyświecało, kiedy pisałam. Tyle.
        • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: OSTRZEGAM!! tekst nie dotyczy autorki osobiś IP: *.chello.pl 04.10.05, 15:57
          Gość portalu: Ania napisał(a):

> Nie zapłaciłam - za co? A jak myślisz, skąd przeciętny, naiwny (twoim
          zdaniem)
          > klient, ma wiedzieć, że trafił na niekompetentną firmę? Tego dowiadujesz się
          > dopiero wtedy, kiedy ta firma nawala i zaczyna Cię zwodzić. Nie zapłaciłam i
          > nie o to chodzi, żeby sie teraz na nich mścić - gdyby ktoś wczesniej napisał
          na
          >
          > forum, że jakas firma go tak potraktowała, to bym te firmę omijała szerokim
          > łukiem. I to mi przyświecało, kiedy pisałam. Tyle.

Aniu na kogo trafisz w usługach budowlanych , w naszym kraiku nigdy nie wiadomo
          Podam przyklad firmy polecanej wielokrotnie sprawdzanej wykorzystanej dla
          budowy schodów do prestiżowego budynku w Warszawie ( budynek roku 2001 ) i
          nagroda Stowarzyszenia Architektów Polskich i Mista stołecznego /Warszawa . I
          co po kilku latach z pracy polecanej Firmy autoryzowanej
          ( schody do urzędu dzielnicu Warszawa- Białołęka zdjęcie na str.
          www.voila.pl/oa028/?1
          Jedyne co można zazdrośćić to to , że nie masz , Aniu i nie mozesz mieć
          publicznych pieniędzy do ,,wyrzucenia w błoto,, jak Ci na zdjęciu
          ( urząd dzielnicy Warszawa- Białołęka )
    • Gość: złydom Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 15:28
      Aniu, nie karm trola (ekipywawa): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=217&w=29889580&a=29916094
      • Gość: ma Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! IP: *.acn.waw.pl 04.10.05, 18:19
        a ja z innej beczki
        budvar produkuje naprawde dobre okna.. zle trafilas z tym projektantem, ale nie
        win za to calej firmy!
        • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! IP: *.chello.pl 04.10.05, 18:29
          Nikt nie chce gilotynować od razu prezesa ale z tą dobrą opinią przsadzasz
          ( wypowiedź autorki topiku ) miesiąc czekania na rekcję w sprawie zupełnie
          oczywistej winy firmy. Jak to jest ta Polska jakość dla klienta dziękujemy .
          • Gość: ma Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! IP: *.acn.waw.pl 04.10.05, 18:50
            ekipa.wawa ty ty sie chyba nudzisz!
        • sajm Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! 05.10.05, 09:00
          tylko okien nie kupuje sie od projektanta, a od firmy. Jeślisą tacy dobrzy -
          taka rzecz nie powinna im się zdarzyć.
    • Gość: ekipa Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! IP: *.chello.pl 05.10.05, 07:49
      tak czasami się ny\udzę zwłaszczajak niektórzy próbyją mi wmówić że za bardzo
      skromne pieniądze można wybudować do przykład ja na fotografi
      www.voila.pl/cjzby/?1 ( tworzyśz zał. klikając na czerwone)
      i niby
      budowlańcy mogę to ( budowa, załącznik ) zrobić za ,,grosze ,

Robawiają mnie wtedy , często takie teksty jak ponizej ,, cytuję ,,
      Cała budowa mojego domu, od projektu po realizację, była "wyborem mniejszego
      zła", z pełnymi konsekwencjami podjętych decyzji. Określiłaś mnie ciężkim
      frajerem, z przepłacaniem na każdym kroku. Nigdzie nie napisałem, że moja budowa
      była tania. No, może do stanu surowego - zamkniętego, był czas na wybór i
      negocjację cen materiałów. Wykończeniówka nakładała rygor terminów wykonywanych
      prac, wymuszała równoczesną współpracę 3 ekip (wylewki - tynki, elektryk,
      wod-kan). Co byłoby mniejszym złem: tanie ekipy, bez gwarancji terminowego
      stawienia się do wykonania etapu robót, czy droższe, ale wykonujące roboty bez
      poślizgu? Czy płacąc mało ekipie, płacić za gotowość wykonania dalszych prac w
      czasie przymusowego postoju technologicznego, bo przykładowo, elektryk nawalił,
      czy pozwolić robotnikom zejść z budowy i czekać, aż skończą u innego inwestora,
      wykończenie budynku ma ciągnąć się w nieskończoność? Co wyjdzie taniej? Co okaże
      się mniejszym złem? Podobnie jest z materiałami. Czy kupić tanio u dostawcy i
      czekać, kiedy ściągnie od..., czy kupić drożej, ale towar, który jest w sklepie
      (można go dotknąć, oglądnąć, po wybrzydzać)? Piszę o tym, abyś przygotowała się
      na problemy, przed którymi staniesz przy wykończeniówce. Budowa przeszła
      praktycznie bez zgrzytów (wyjątkiem jest elektryk, który wziął pieniądze za
      biały montaż i go nie wykonał. Zrobił to ktoś inny).

Gość portalu: ZM napisał(a):

> Przede wszystkim wykończenie domu to nie szafki kuchenne. Te, które chcę kupić
      > będą mnie kosztowały jakieś 34 tys. ze sprzętem, a bywają i droższe..."

Też lubię ładne i dobre cacka. Tak, na koniec szczypta dziegciu :)
      • zoni-system Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! 05.10.05, 09:15
        Oczywista jest prawda,że większość robi niezłe okna,ale jak widać ta
        oczywistośc nie jest tak do końca oczywista,bo nie tyle ważna jest
        fabryka ,która okna produkuje,ważne jest żeby firma ,która je sprzedaje i
        montuje była kompetentna i powaznie traktowała klienta.Ta historia to absolutny
        brak profesjonalizmu i lekceważenie klienta.Cóż nie pozostaje mi nic innego jak
        tylko życzyc wszystkim dobrego wyboru firmy.
        zoni-system@gazeta.pl
        www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679
        • Gość: ekipa Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! IP: *.chello.pl 05.10.05, 09:21
          zoni-system napisał:
          Cóż nie pozostaje mi nic innego jak
          >
          > tylko życzyc wszystkim dobrego wyboru firmy.
          > zoni-system@gazeta.pl
          > www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679

Aleś się wysilił zoni powiedz lepiej kobiecie jak ma odzyskać zaliczki aby móc
          zakupic właściwe okno.
          • zoni-system Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! 05.10.05, 09:42
            To nie był wysiłek,lecz przyjemność.Myślę,że ta firma nie jest do końca
            beznadziejna i wywiąże sie ze zobowiązania.Radzę skontaktować sie bezpośrednio
            z Budvarem i powiedzieć im ,który to diler zrobił tak piękną robotę.Biorąc pod
            uwagę,że im zależy na dobrej opinii,powinni sprawę pomóc załatwić.Ja będąc na
            miejscu klientki,zarządałbym po usunięciu wszystkich nieprawidłowości
            dodatkowego rabatu,za wszystkie niedogodności,jakie miały miejsce w związku z
            papraniem roboty.Więcej nie mogę nic powiedzieć,bo u mnie w firmie taka
            sytuacja jest nie do pomyślenia,nawet jak miałaby miejsce pomyłka z pomiarem
            okna,co może sie zdarzyć,to nowe okno jest robione na nocnej zmianie i na
            następny dzień jest już zamontowane.Cóż nadal życzę dobrych wyborów
            zoni-system@gazeta.pl
            • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! IP: *.chello.pl 05.10.05, 09:57
              zoni-system napisał:

Biorąc pod

Ile według Ciebie ( zakładając teoretycznie ) , że coś takiego nie daj Bóg
              ( sytuscja klientki ) zdarza się u Ciebie w firmie. Ile warta jest Twoja dobra
              opinja u klientów . Tylko mi tu czasem nie wal ściemy że nic , lub że nie
              odpiszesz na ten post chodzi w końcu o Twoją wartość
              ( firma oczywiście nie Ty człowiek nie stresuj się zbytnio ).

Może w końcu ktoś z branży okiennej dokona przełomu w tej iditycznie
              beznadziejnej sytuacji , klientaki autorki pierwszej wypowiedzi . Zrozumiem
              jak nie stać Cię na odpowiedź i kanałami brańzy producentów okien uzyskasz
              odpowiedź na pytanie od firmy BUDVAR .

Pozdrawiam ekipa.wawa
              • zoni-system Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! 05.10.05, 10:05
                Miałem trudności ze zrozumieniem tekstu,ale mimo to powiem tak.Moja dobra
                opinia u klientów jest podstawą mojej egzystencji.Mój byt zależy własnie od
                klientów i nawet jak zdarzyłaby się sytuacja podobna do opisanej ,to zrobiłbym
                wszystko ,żeby klientka mimo wzystko nie czuła sie pozostawiona samej
                sobie.Dlatego też od każdego mojego klienta biorę pisemne referencje,jeszcze
                nikt mi nie odmówił,przeciwnie chętnie to robią.A wracając do sprawy,wystarczy
                zadzwonić do Budvaru i powiedzieć ,że informacja o kłopotach z firmą poszła na
                fora budowlane,myślę,że szybciutko podziała.Nadal życzę dobrych wyborów
                wykonawców.
                zoni-system@gazeta.pl
                • Gość: ekipa Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! IP: *.chello.pl 05.10.05, 10:16
                  No dobra powiedzmy że Ci wierzymy ( tylko słowa na forum ) niechby były jak
                  najbardziej prawdziwe . Zadziałaj teraz w imieniu branży . Oczywiscie na miarę
                  możliwości. Oczywiście nie musisz tego robić ale za racji udzielania się na
                  forum Twoja wypowiedź powyżej ( tania reklama ) masz powidzmy niepisane prawem
                  ale dobrym obyczajem jakieś moralne zobowiązania wobec dobrych klientów
                  ( nawet jeśli byliby z Wrocławia )
                  Nie wiem jak to masz zrobić przez jakoweś Stowarzyszenie
                  Producentów Okien. Albo po prostu napisz do nich ,,firmy BUDVAR ,,-.
                  Niejako w imiemiu własnym , a przede wszystkim klientki autorki tematu i
                  branży , chyba mi to nie rzucisz ściemy , że całej branży okiennej skupionej w
                  zakładach z okolic Wrocławia nie stać na wymianę feralnego okna . Powodzenia
                  • Gość: ekipa Okna żapytanie do zoni za ile w twojej firmie IP: *.chello.pl 05.10.05, 10:43
                    Panie ekspercie zonii w niedalekiej przyszłości za mierzam
                    zrealizować budynek według projekty ja na stronir internetu
                    www.studioprojekt.pl/projekt.php?id=SP-2009&idk=3&strona=1&str=projekty.php

W związku z powyższem proszę o wstpęoną kalkulację wycenę kosztów ,
                    stolarki okiennej z drewna i z PCV . Za ile złotych zechce pana firma
                    w cenach na dziś wykonać okna dla budynku jak w projekcie powyżej.

Proszę podać zasady współpracy to znaczy kiedy i ile ( zliczki )
                    są konieczne aby się pana firma podjęła wykonania okien.
                    Jakie gwarancje na ile lat daje firma na okna , czy musi montować
                    Wasza ekipa , a jeśli to za ile złotych . Czy tracę gwarancję z pana
                    Firmy na okna ( działanie trałóść itd. ), jeśli montaż okien wykonam
                    własnymi siłami. Ni ina koniec i trwa produkcja i ile dni wcześniej
                    zamawiać okna , aby mogły być zrobione u Was na czas i umówiony termin.

Pozdrawiam ekipa.wawa@wp.pl
                    • Gość: ekipa Re: Okna żapytanie do zoni błąd literowy IP: *.chello.pl 05.10.05, 10:47
                      winno być
                      zrealizować budynek według projektu jak na stronie internetu
                      www.studioprojekt.pl/projekt.php?id=SP-2009&idk=3&strona=1&str=projekty.php

No i na koniec , ile trwa produkcja okien , i ile dni wcześniej
                      zamawiać okna , aby mogły być zrobione u Was , na czas i umówiony termin.
                      • Gość: ekipa zapytanie do atroki Ani czy jż wiesz co zrobić IP: *.chello.pl 05.10.05, 19:03
                        Jak w temacie Aniu dziękujemy Ci za temat. Przykro mi , że jeszcze niewiele
                        mgło to (dyskusja na forum ) pomóc w Twoim przypadku . Wydawać się może , że
                        temat nieco ,,przewałkowano,, .Ku przestrodze innych klientów czytelników
                        forum .Ponoć dobra opinija kilentów może mieć nawet jakieś znaczenie dla
                        firmy ,, producenta okien . Tak twierdził ,, na forum ekspert od okien zoni.

Trudno w to uwierzyć po dalszych wypowiedziach zoni-system. Ale może , czort to
                        wie spróbuj z tą firemką dogadać się albo , no właśnie co. Co może zrobić
                        osoba prywatna oszukana z kawałkiem styrioianu zamiast okna .
                        W każdym razie koniecznie napisz jak wpadniesz na skuteczny sposób egzekucji
                        swoich praw do posiadania włściwych wymiarów okna i wykończenia innych okien
                        pasujących , jako tako do wymiarów otworów w ścianach.
                        Pozdrawiamy i dziękujemy ekipa.wawa@wp.pl
                    • zoni-system Re: Okna żapytanie do zoni za ile w twojej firmie 05.10.05, 11:01
                      Jak ekipa zapewne wie,do wyceny okien niezbędne są wymiary otworów.Jak ekipia
                      widzi z tego projektu nic nie wynika,przynajmniej jeżeli chodzi o okna,wynika
                      tylko,że ładny domek.Czas realizacji zamówienia na okna PCV to dwa tygodnie,a
                      na drewno dużo dłużej około 6 tygodni.Przy realizacji domu,ten termin na okna
                      dreniane nie jest problemem,bo można odpowiednio wcześniej zamówić.Gwarantem
                      jest fabryka a nie ja czyli przedstawiciel,co jest bardzo ważne,bo fabryka nie
                      znika z dnia na dzień ,a dilerzy bywa ,że tak.Okres gwarancji na okna PCV to 10
                      lat,a na okna drewniane 5 lat.Wazne jest ,że okna nasze posiadaja okapnik
                      zarówno na ramie jak i na skrzydle,co ma kapitalne znaczenie biorąc pod uwagę
                      żywotność powłok lakierniczych.Przez cały okres gwarancji działa serwis
                      fabryczny.Zaleca się,żeby okna montowały ekipy autoryzowane przez producenta.W
                      przypadku montażu we własnym zakresie bierze sie pewna odpowiedzialność za
                      jakośc montażu.Montaż jest najważniejszą sprawą w całej operacji,dlatego
                      niewarto na nim oszczędzać.Cena montażu okien w stanie surowym to koszt rzędu
                      15 złotych za m.b. okna.Standartowa procedura to dobrze sporządzona umowa ,30%
                      zaliczki,dobre okna i fachowy montaż,bez pomyłki w pomiarze o 20 cm.Pozdrawiam.
                      zoni-system@gazeta.pl
                      • Gość: tak Re: Okna żapytanie do zoni za ile w twojej firmie IP: *.crowley.pl 05.10.05, 11:29
                        zoni- system - nie daj się wciągać w te rozważania ekipy /czy jak mu tam/- juz i
                        tak przeważnie odpisuje sam na swoje posty i podciąga tematy.
                        a miejsce budowlańca- jak sam o sobie mniema - jest ....
                        powinien się chyba zacząc podpisywać :
                        wszystkowiedzący- jednakowoż bezrobotny, korzystający z uprzejmości kawiarenki
                        internetowej
                        • zoni-system Re: Okna żapytanie do zoni za ile w twojej firmie 05.10.05, 11:39
                          Wiem ,wiem ,to nie pierwsze takie ,,zjawisko" na forum,ale uprzejmość
                          nakazuje.......miły ,grzeczny, a może go na prezydenta,bo o budownictwie jakby
                          mniej wiedział,ale w myśl zasady,nic co ludzkie nie jest mi obce.
                          zoni-system@gazeta.pl
                        • Gość: ekipa Re: Okna żapytanie do zoni za ile w twojej firmie IP: *.chello.pl 05.10.05, 11:43
                          Gość portalu: tak napisał(a):

> zoni- system - nie daj się wciągać w te rozważania ekipy /czy jak mu tam/-
                          juz
                          > i
                          > tak przeważnie odpisuje sam na swoje posty i podciąga tematy.
                          > a miejsce budowlańca- jak sam o sobie mniema - jest ....
                          > powinien się chyba zacząc podpisywać :
                          > wszystkowiedzący- jednakowoż bezrobotny, korzystający z uprzejmości kawiarenki
                          > internetowej

Tak zoni posłuchaj go. ,, cytat j/w
                          Zanim zapłacę cokolwiek na poczet zaliczki za okna będę chciał wiedzieć jeszcze
                          więcej co w zamian dostanę . A nawet , czy to mi się opłaci ( konkurencja ).
                          Nic już nie pisz siedź cicho nie wychylaj się , bo jeszcze coś nieopatrznie za
                          dużo napiszesz odnośnie okien i profesji , która daje Ci jakieś dochody .
                          Nich to zrobią inni za Ciebie.
                      • Gość: ekipa Re: Okna żapytanie do zoni za ile w twojej firmie IP: *.chello.pl 05.10.05, 11:37
                        zoni-system napisał:

Cena montażu okien w stanie surowym to koszt rzędu
                        > 15 złotych za m.b. okna.Standartowa procedura to dobrze sporządzona
                        umowa ,30%
                        > zaliczki,dobre okna i fachowy montaż,bez pomyłki w pomiarze o 20
                        cm.Pozdrawiam.

Za bardzo to śię ,,pan zoni,, nie wysila , ale niech ta mu bedzie nie stać go na
                        bo za darmo na pogląd w internecie trudno . A co to takiego ,,Cena montażu
                        okien w stanie surowym ,, Wydawać się może że okna winny mieć stan wykończony
                        skoro ządają na dzień doby powiedzmy od 20 000 zł aż 30 % czyli kupę kasy
                        6 000 zł za papierek z pieczątką przedstawiciela . Za okna wyjątkowo nietypowe
                        można jeszcze się zasatanowić ,na tym ,ale za okna ,o typowyxh zwykle wymiarach
                        z tym to raczej firma nie powinna mieć kłopotu sprzedać innemu nabywcy skąd
                        więc aż 6000 zł zaliczki . Bardzo droga ta Twoja Zoni wiarygodność .

A co ma klient w razie wpadki złego wykonania okna przez firmę jak np: opisała
                        pani autorka skarżyć się można do pana Boga i na forum bo , w sądach spraw o
                        roszczenia za niewykonanie zobowiazań na pęczki nie nadążają. Średnio w
                        Warszawie trzeba czekać 3 lata na pierwszą rozprawę .

A tak fajnie ,,gadał,, na początku ten ,,nasz,, dordca zoni-system .
                        Jak to niby ważny jest klient , że niby od klienta ma nawet zależeć jego
                        wynagrodzenie i nawet przyszłóść .
                        A teraz 6000 zł.( 30 % zaliczki ) to może coś zechce mu się zrobić sprawdzić
                        jakie wymiary są w projekcie napisać zapytanie Email do projektanta budynku
                        ( koszt prawie żaden poza może10-20 minut pisania (jak na moje zdolności
                        pismackie robię ,,błędy literowe,, piszę wolno )
                        • zoni-system Re: Okna żapytanie do zoni za ile w twojej firmie 05.10.05, 11:48
                          Tym razem rzeczywiście szkoda odpowiadać,ale mimo wszystko bardzo serdecznie
                          pozdrawiam ,,ekipę" ,mimo,że nie zapłaci mi zaliczki i jak wszystkim
                          wiadomo,nie wybuduje sobie domu,choć mu tego życzę.Są pewne kanony wśród
                          uczciwych ludzi,które powinny powodować,że ma sie do siebie zaufanie.Jeżeli
                          ktoś a priori zakłada,że go sie oszuka,to żal mi go.Ale cóż ten świat jest
                          pełen takich różnych sobie ludzi.Dlatego moimi klientami sa ludzie ,którzy mi
                          zaufali i zapewniam ,dobrze na tym wyszli.Kłaniam sie ekipie.
                          zoni-system@gazeta.pl
                          • Gość: ekipa Re: Okna żapytanie do zoni za ile w twojej firmie IP: *.chello.pl 05.10.05, 12:00
                            Szkoda przestraszyłeś się dpowiedzialności ( zobowiązanie do solidnego
                            kontrolowanego wykonania zobowiązania ,,, okna ,, czy po prostu z lenistwa nie
                            chce Ci się za bardzo angażować jak choćby napisać Email , sprawdzić wymiary
                            stolarki u projektanta ( adres już podawałem ) Wyciągnąć cennik ,
                            dobrać standardowe cenny detaliczne poszczególnych okien i dodać wynik .
                            Jakoś nie dostrzegam w projekcie rzuty budumku szczególnie skomplikowanych
                            okien wszystkie są w kszałcie prostokąta. Nie przyniosę czy nie dam ani gorsza
                            za takie Twoje i branży okien , dość typowe podejście do klienta .

• zoni-system Re: Okna żapytanie do zoni za ile w twojej firmie 05.10.05, 12:52
                              Chłopie ,nic nie przynoś nic nie chciej,tylko daj sobie juz spokój.Nie męcz
                              siebie i bliźnich swoich.W tym swoim zaangażowaniu w dobre budownictwo nie
                              zapomnij iśc w niedzielę na wybory.
                              • sajm Re: Okna żapytanie do zoni za ile w twojej firmie 05.10.05, 13:20
                                obiegacie od tematu, robicie sobie prywatną wojne, a tu ktoś sledzi z drżeniem
                                serca każdą prognoze pogody, bo mu wiatr po mieszkaniu hula...
                                Wstyd, panowie, wstyd...
                              • Gość: zUrsynowa ?? o drzwi wejściowe 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 13:47
                                Drzwi wejściowe do mieszkania, 90tki, ogniodporne (30min.) i z atestem C,
                                białe - co polecisz Zoni-System niedrogiego, z montazem, by było 7% podatku?
                                • zoni-system Re: ?? o drzwi wejściowe 90 05.10.05, 14:29
                                  O sąsiad lub sąsiadka,niedawno stamtąd odjechałem kilka kilometrów dalej na
                                  południe.Pierwsze pytanie dlaczego 30 min ,czyje to zalecenie,ale jeżeli już to
                                  sa trzy możliwości Dierre,Witex,lub Gerda , wszystkie te drzwi montuję i są
                                  ok.Najdroższe Dierre ,ale bezkonkurencyjne w estetyce i
                                  funkcjonalności.Pozostałe ok ceny ocylują około 2000 netto + 7% Vat
                                  montaż z demontażem w zależności czy otwór pasuje czy trzeba rozkuwać w
                                  granicach 450 złotych brutto.
                                  P.S. ceny podaję lekko w przybliżeniu ,jestem poza biurem
                                  • Gość: zUrsynowa Re: ?? o drzwi wejściowe 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 14:39
                                    To mi wystarczy, dziekuję. Muszę się zebrać jeszcze w 2005 w Ge. k/Pułwskiej
                                    wyszło mi ponad 3k.
                                    30 min. dla siebie samego, bo stare schowki na klatkach z drewnianymi drzwiami
                                    z palne substancje zawierać mogą, także płynne a innej drogi ewakuacji nie mam.

Pozdrawiam, Łukasz
                              • Gość: ekipa Re: Okna żapytanie do zoni za ile w twojej firmie IP: *.chello.pl 05.10.05, 18:14
                                No fajnie zoni-system , pośrednik sprzedaży okien od wytwóry ( gwarancja ).
                                Wpierw za 30 % wartości okien ( śerednia prowizja dla naganiczy ) bajeruje
                                doradza autorce tematu.
                                cytuję

,,Radzę skontaktować sie bezpośrednio
                                z Budvarem i powiedzieć im ,który to diler zrobił tak piękną robotę.Biorąc pod
                                zoni-system@gazeta.pl
                                www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679 ,,

Przyciśnięty deklaruje że :
                                Moja dobra
                                opinia u klientów jest podstawą mojej egzystencji.Mój byt zależy własnie od
                                klientów i nawet jak zdarzyłaby się sytuacja podobna do opisanej ,to zrobiłbym
                                wszystko ,żeby klientka mimo wzystko nie czuła sie pozostawiona samej
                                sobie.Dlatego też od każdego mojego klienta biorę pisemne referencje,jeszcze
                                nikt mi nie odmówił,przeciwnie chętnie to robią.A wracając do sprawy,wystarczy
                                zadzwonić do Budvaru i powiedzieć ,że informacja o kłopotach z firmą poszła na
                                fora budowlane,myślę,że szybciutko podziała.Nadal życzę dobrych wyborów
                                wykonawców.
                                zoni-system@gazeta.pl

W końcu zoni deklaruje się odpowiedzieć na zapytanie ile za okna dla wybranego
                                projektu domu szkic dane z internetu .

,,-
                                Tym razem rzeczywiście szkoda odpowiadać,ale mimo wszystko bardzo serdecznie
                                pozdrawiam ,,ekipę" ,mimo,że nie zapłaci mi zaliczki i jak wszystkim
                                wiadomo,nie wybuduje sobie domu,choć mu tego życzę.Są pewne kanony wśród
                                uczciwych ludzi,które powinny powodować,że ma sie do siebie zaufanie.Jeżeli
                                ktoś a priori zakłada,że go sie oszuka,to żal mi go.Ale cóż ten świat jest
                                pełen takich różnych sobie ludzi.Dlatego moimi klientami sa ludzie ,którzy mi
                                zaufali i zapewniam ,dobrze na tym wyszli.Kłaniam sie ekipie.
                                zoni-system@gazeta.pl
                                www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679 ,,

Nic na siłę zoni-system , dzięki za prezentację zasad działania naganiacza.
                                ( o pardąąą przedstawiciela i jak to nazywasz dilera okien )

Uadam się jutro to przedstawiciela , dilera z innej firmy z nazwy ,,Dziadek ,,
                                nazwa drugiej z firm wypadła mi teraz z pamięci Dilerzy Ci prawie sąsiadują
                                przez płot. Tle togo teraz jest , co trzeci zakręt to wuzywający ogromny napisz
                                OKOMA I DZRZWI TANIO .
                                Raczej mniejsza firma To ,,DZIADEK OKNA ,, może nie mają tam , aż tak nadto
                                nadętych obyczjów jak powyżej ekspert forum od okien zoni-system

• Gość: fan Re: Okna żapytanie do zoni za ile w twojej firmie IP: *.piasta.pl 05.10.05, 19:42
                                  ekipa, ty potrafisz rozwalić każdy wątek. Ani składni, ani gramatyki, ani ortografii w tym co piszesz po prostu nie ma. Daruj już sobie i idź na umówioną wizytę do psychoanalityka. Aha, podasz te wymiary okien czy nie podasz?
                                  • Gość: ekipa Re: Okna żapytanie do zoni za ile w twojej firmie IP: *.chello.pl 05.10.05, 20:08
                                    C kto potrafi zrozumieć. Zależy to także od czytelnika . W zasadzie nikt nie
                                    zmusza Ciebie fan do czytania . Nie ma także o tym ( koniczność czytania
                                    wszyskich postów ) wzmianki w regulaminie forum . Czytasz bo chcesz bo Cię to
                                    tak wciąga jak wiejskich gapiów wypadku komunikacyjnego ,, Zwykle otaczają
                                    rannego kołem i nikt nie udziela pomocy. Pierwsze zadanie doktora to głośne
                                    Proszę się rozstąpić chory musi mieć powietrze. Jesteś takim gapiem na forum
                                    fan ni be me z Ciebie .
                                    • jan-w Spam ekipa.wawa, dobrydom itd 05.10.05, 21:46
                                      Ale spam i reklama na forum, jest zakazana, przez regulamin. A ty to uprawiasz
                                      cały czas. Fan ma rację. Wykup sobie reklamę w GW, albo gdzie indziej i zdecyduj
                                      się na 1 nick.
    • jan-w Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! 05.10.05, 20:03
      Budvar to marka piwa. Trudno się dziwić, że tak pracują.
    • Gość: Darek Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! IP: *.orange.pl 05.10.05, 23:22
      A ja kupiłem okna z Budvaru i polecam innym. Zamówiłem początkiem Sierpnia tego
      roku oczywiście - w ten sam dzień wiedziałem kiedy będzie montaż. Najpierw miły
      gościu wymierzył otwory a później robiłem zamówienie. Po - dokładnie 3 tyg.
      (byłem o tym poinformowany przy zamówieniu) ekipa przyjechała i okna
      zamontowała. Nic mi nie brakuje. Okna pasuja i jestem zadowolony. Ekipa która
      montowała trochę była zła na mnie bo musieli montować okno na styk z wełną
      mineralną ( 3- warstwowy mur), mieli problemy z klinowaniem okna ale poradzili
      sobie w jedną sobotę (okien było 16 szt. ) Naprawdę polecam. Jeszcze jedno na
      okno 150x150 przypada umnie ok 14-16 kotew po 5 po bokach i reszta góra/dół.
      P.S. Ekipa z Krotoszyna, Okna zamówiłem na Placu Wolności w Krotoszynie - rabat
      największy na okolicę. za 15 okien + drzwi balkonowe daliśmy 10600 zł z
      montażem 7%VAT.
      • Gość: Jarek Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 08:27
        BUDVAR oceniana wątpliwej solidności firma , czy ktoś zechce podać namiary na
        tą firmę adres nr. telefon adres strony internetowej.
        • Gość: ekipa.wawa@wp.pl CZY TO TEN SAM BUDVAR - adres z internetu IP: *.chello.pl 06.10.05, 11:26
          www.thyssen.pl/contact.php?lang=pl
          w podtytule strony z internetu jakość piszą o sobie:

Odpowiedzialność za jakość jest rozłożona na każdego pracownika poprzez celowy
          podziała zadań i uprawnień.
          Kierownictwo Przedsiębiorstwa jest odpowiedzialne za ustanowienie i
          kontynuowanie polityki jakości, zapewnianie środków realizacyjnych w tym
          stosowanie i rozwój systemu jakości

Dodatkowym czynnikiem wpływającym niewątpliwie na silną pozycję rynkową
          firmy i szybki rozwój jest fakt, że dwie nowoczesne linie produkcyjne
          zapewniają wysokie parametry techniczne i użytkowe wyrobów. Posiadamy wymagane
          przepisami Prawa Budowlanego certyfikaty, badania, atesty oraz liczne nagrody i
          wyróżnienia, potwierdzające profesjonalizm w projektowaniu, produkcji,
          dostarczaniu i montażu stolarki otworowej.
      • zoni-system Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! 15.11.05, 19:34
        Cena nie znowu taki rarytas,można było jeszcze dać po 20 kotew na stronę,tylko
        po co..........................zawsze powtarzam rozsądek kochani rozsądek,potem
        forumowicze przeczytaja te dyrdymały i beda chcieli mieć 10 kotew na strone w
        oknie 150x150.....ludzie najpierw pomyslcie ,a potem mówcie ,nigdy
        odwrotnie..........
        zoni-system@gazeta.pl
    • Gość: LOLO Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! IP: *.bakoma.pl / 217.153.111.* 11.10.05, 09:25
      Mam zamontowane okna z Budvaru. Przedstawiciel z Błonia k/Warszawy - pełny
      profesjonalista - wykonał pomiaru, doradził, przygotował odbiór - jestem w
      pełni zadowolony.
      P.S. Firma - to ludzie. Niestety nie każdy powinien być handlowcem.
      • Gość: ekipa.wawa Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! IP: *.chello.pl 11.10.05, 09:49
        Gościu portalu: LOLO Tylko dzięki takim jak Ty nie będę jeszcze chwilowo
        rzucał w stronę ,,napisu okna z Budvaru,, kanieniami ( przenośnia słowna ) ,
        ale zastanawiający jest brak zainteresowania opinią klienta o firmie samego
        Budvaru.
        ,,Olewają,, część klientów ( tych nie zadowolonych ) ,a na wymianę spapranego
        okna może ich nie stać. No bo co tam jeden klient niezadowolony i dwóch
        ( na forum ) zadowolonych . Tak pewno myślą prezesi Budvaru.
        Kliencie dałeś kasę to spadaj ( hasło reklamowe Budvaru. )
        Sorry ( uwaga ) tak na marginesie sprawy .
    • awenidapauliszta Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! 14.11.05, 21:19
      Dzięki za ostrzeżenie. Właśnie znalazłam ich ulotkę i chciałam dzwonić. To
      ważne, żeby informować się o nierzetelnych wykonawcach. A wykonawcom powinno
      zależeć, żeby mieli dobrą opinię.
      • Gość: ekipa.wawa Re: BUDVAR - OSTRZEGAM!! IP: *.chello.pl 15.11.05, 19:12
        Autorko tematu ( pierwsza wypowiedż , post ) czy masz już obiecany kawłek okma
        zamiast styropianu . A jeśli to zdradź jak Ci się udało to weegzekwować po paru
        miesiącacj czekania , na litość , ze strony producenta i dystrybutora .
        Ile % obiecanych pieniędzy za okna już wpłaciłaś na konto pośrednika .
        Z góry dzięki za odpowiedź na forum i powodzenia żyuczy ekipa.wawa@wp.pl
    • ruckzuck Re: BUDVAR 24.02.06, 08:40
      ruckzuck.sklep.pl
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4573294
    • evrin No to pieknie, wlasnie chcialam u nich zamowic 23.07.06, 13:34

okna... eh. ja odradzam FILPLAST!!! - makabra, okna
      nieszczelne, wialo przez nie, w zimie w ogrzewanym na maxa pokoju bylo 14 stopni! na fachowca od reklamacji czekalam 2
      miesiace!!!!!! Wiecej info moge napisac na maila, odradzam ich szczerze!
      • Gość: 1973 Re: No to pieknie, wlasnie chcialam u nich zamowi IP: *.crowley.pl 24.07.06, 12:05
        Zamówiłam u nich okna (Warszawa). Wywiązali się w terminie, pomiar idealny, bez
        zarzutu. Czysto, schludnie, fachowo. Okna fajne. Podejrzewam, że zależy od
        oddziału, w którym się zamawia.
        • Gość: hmmm Re: No to pieknie, wlasnie chcialam u nich zamowi IP: *.ip.netia.com.pl 21.03.14, 09:49
          2 znajomych ma te okna i sa mega zadowoleni, z montazu jak i obslugi po.
          Bodvar Bierun
          • jarecki_2 Re: No to pieknie, wlasnie chcialam u nich zamowi 21.03.14, 10:16
            Widziałaś datę dyskusji?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka