Dodaj do ulubionych

Gdzie tanie okna w Warszawie i okolicach?

12.12.05, 14:51
Witam, chcę kupić okna pcv do nowego domu ale wiadomo,że zależy mi aby kupić
jak najtaniej. Czy wiecie gdzie? Tylko Warszawa i okolice ( najlepiej Otwock,
Mińsk Maz.)
Obserwuj wątek
    • Gość: naciagniety Re: Gdzie tanie okna w Warszawie i okolicach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 15:42
      Może nie na temat ale cenna inforamcja przy wymianie okien.

Przestrzegam przed handlowcem p. Mikriem M. z firmy "Czas na Okna" z siedzibą w
      Warszawie, ul. Przy Agorze 13. jak również przed całą firmą. Pan Mirek przed
      montażem okien w moim mieszkaniu był dwukrotnie, zrobił wszelkie pomiary a
      następnie przysłał ekipę montażową. Zapomniał tylko sprawdzić czy i jak można
      wtransportować okno do mojego mieszkania. Kiedy w umówionym terminie monterzy
      przyjechali okazało się, że nie można okna wnieś do budynku, ponieważ jest za
      długie. Rama miała ok 3m długości. Brak profesjonalizmu oraz dokładności i
      staranności przy wykonywaniu pracy handlowca spowodował, że zostałem
      naciągnięty na poniesienie dodatkowych kosztów, których oczywiście firma "Czas
      na okna" nie chce zrefundować. P. Mirek w trakcie rozmów był bardzo arogancki i
      nieuprzejmy oraz uważał, że nić się nie stało, więc nie widzi powodu do zwrotu
      poniesionych dodatkowych kosztów. Rozmowy z właścielem firmy również nie
      poskutkowały, ponieważ również twierdzi, że wszystko jest ok., Mimo, że
      monterzy byli bardzo mili i okna zostały szybko wymienione to niestety samej
      firmy bardzo nie polecam.
    • jarecki_2 Re: Gdzie tanie okna w Warszawie i okolicach? 12.12.05, 15:55
      Mirek M. z firmy "Czas na Okna" z siedzibą
      w Warszawie, ul. Przy Agorze 13
      hehehe
    • aankaa tanie okna 12.12.05, 19:44
      jako pierwsze pojawiły się Termoplasty (za nielichą kasę), kolejne - "no name".
      Po kilku latach: pierwsze trzymają kolor (ram), funkcje uchyłu w 4 pozycjach.
      Pozostałe - szkoda pisać :(
      Okna pozostawione w pozycji uchylonej na cały rok (lubię stały dopływ świeżego
      powietrza, jak mi zimno podkręcam kaloryfery) straciły funkcję zamknięcia
    • Gość: MichalP Re: Gdzie tanie okna w Warszawie i okolicach? IP: *.jn.lnet.pl 09.02.14, 21:18
      Tanie okna w Warszawie? To chyba niemożliwe - tak myślałem do czasu kiedy kolega nie powiedział mi jak to można obejść. Zamówił okna w firmie z innego miasta, która dojeżdza do klienta. No i to jest sposób. :) Też tak zrobiłem, zamówiłem okna w firmie Stara Fabryka (z Łodzi) i zaoszczędziłem sporo kasy. Jak nie chcecie przepłacać za okna kupione w Warszawie to polecam ten sposób. Pozdro
      • mielczar2 Re: Gdzie tanie okna w Warszawie i okolicach? 01.05.16, 10:55
        No tak, ale okno i okno to nie to samo. Jasne, że można kupic okno dwuszybowe taniutko i nie trzeba z firmy spoza miasta, a np. z marketu. Jednak to nie będzie wartościowe okno. Jeżeli coś lepszego chcesz kupić o dobrych parametrach termoizolacyjności, zajrzyj do dobrej hurtowni. ja polecam z Warszawy i okolic Dachlux. Warto ze względu na obsługę i cenę.
    • Gość: Marek Re: Gdzie tanie okna w Warszawie i okolicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.14, 00:06
      ja od jakiegoś czasu kupuję na hurtowniaokien.pl Mają duży wybór i niskie ceny. Dowożą bezpłatnie na budowy które prowadzę
    • radek484 Re: Gdzie tanie okna w Warszawie i okolicach? 28.04.14, 11:18
      Jeśli chcesz dobre i takie okna to polecam jak ktoś przede mną okna delta w warszawie. Wcale nie jest drogo i nie trzeba się bawić w szukanie firm z innych miast,jak to ktoś wyżej napisał. Montowali mi okna rok temu w nowym domu i jestem naprawdę zadowolony! Szybko, ładnie, szczelnie i tanio. Za to sąsiad mój zamówił okna w innej znanej firmie w warszawie i to co mu zrobili woła o pomstę do nieba... krzywo wymierzyli, niedokładnie uszczelnili szczeliny i nie dość że okropnie to wygląda, bo zdaleka widać że fuszerka, to zapłacił więcej niż ja, mimo że miał mniej okien (nie podam na forum publicznym nazwy, żeby nie robić antyreklamy).
      • Gość: Tomek Re: Gdzie tanie okna w Warszawie i okolicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.14, 02:31
        Od wielu lat zaopatruję się na hurtowniaokien.pl Sprawnie i fachowo
    • Gość: Pool Re: Gdzie tanie okna w Warszawie i okolicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.14, 20:25
      polecam i to gorąco firmę OKNOMAR, chyba mają stronkę. Wstawiali mi okna i drzwi jestem super zadowolony. Fajni goście i znający się na robocie.
    • krasno-ludki Re: Gdzie tanie okna w Warszawie i okolicach? 03.05.14, 23:33
      wera10 napisała:

> Witam, chcę kupić okna pcv do nowego domu ale wiadomo,że zależy mi aby kupić
      > jak najtaniej. Czy wiecie gdzie? Tylko Warszawa i okolice ( najlepiej Otwock,
      > Mińsk Maz.)

Czyli jesteś bardzo bogata i stać cię na wymianę okien za 5 lat :)
      Kup sobie porządne okna ciepłe z 3 uszczelkami
    • minow343 Re: Gdzie tanie okna w Warszawie i okolicach? 23.05.18, 16:18
      To co tanie to drogie. Kupisz tanie okna, a za kilka lat będziesz je wymieniał. Nie mówiąc już o dużych kosztach ogrzewania. Postaw na okna aluminiowe - w Warszawie produkuje je m.in. Alumex. Koniecznie 3-szybowe i wybieraj takie o najniższym współczynniku przenikania ciepła.
    • robertchanek Re: Gdzie tanie okna w Warszawie i okolicach? 28.05.18, 10:25
      Hej, cześć. Teraz mam w planie zrobić większy remont i okna też muszę wymienić. Koszt niemały, ale trzeba bo dużo ciepła mi się marnuje teraz...Mam stare drewniane. Zastanawiam się nad Okno Plus, byłem już na Popularnej w salonie, dopytałem co i jak. Okna naprawdę okej jeśli chodzi o termikę, szyby głęboko osadzone na ramach, te współczynniki strat ciepła mają bardzo niskie. Ktoś używa ich pcv albo alu???
    • dagmara_kredka Re: Gdzie tanie okna w Warszawie i okolicach? 19.06.18, 09:30
      Hej, jeśli chcesz zakupić okna w rozsądnej cenie to nie myśl o Warszawie bo tam zawsze jest nieco drożej. Na własne potrzeby robiłam wywiad swego czasu i to było już jakiś czas temu. Po poznaniu cen kilku firm w Warszawie, jednej z Sulejówka i jednej z Otwocka okazało się, że w Otwocku było najtaniej ale nie mogłam się dowiedzieć jakiego to producenta... więc odpadło. Wybrałam firmę z Sulejówka przy Dworcowej, dosłownie 20minut samochodem ode mnie. Okna znanane drutex mają wiec dobre, z resztą różnicę widać gołym okiem: www.grubek.pl. Ja mam energooszczędne okna PCV akurat z tej oferty, ale jak zobaczysz są różne opcje. Pozdrawiam serdecznie!
    • pompa12 Re: Gdzie tanie okna w Warszawie i okolicach? 20.06.18, 20:16
      Jeżeli szukasz jeszcze tanich okien pvc w warszawie polecam to miejsce www.salonstolbud.pl/ znajdziesz tam okna pvc w rozsądnej cenie i o dobrych parametrach.
    • deluwiush Re: Gdzie tanie okna w Warszawie i okolicach? 28.11.18, 15:09
      Chyba nie od dzisiaj wiadomo, że okno oknu nie równe. Nie liczy się tylko wygląd okna, ale przede wszystkim jego specyfikacja, a w głównej mierze, to czy okno jest ciepłe.
    • 80sanart Re: Gdzie tanie okna w Warszawie i okolicach? 30.11.18, 15:27
      Sporo osób nie zdaje sobie z tego sprawy i biorą bele jakie okna, czasem z marketu nawet, a potem tylko zgrzytanie zębów. Bo spod okna podwiewa, bo wysokie rachunki za ogrzewanie. Wystarczyłoby wybrać odpowiednie okno i nie było by tych problemów. Tak jak wspomniał deluwiush, najlepiej patrzeć na to czy okno jest ciepłe, czyli jaki ma współczynnik cieplny - Uw. Im niższy, tym lepsza izolacja, np. okna Pixel mają Uw na poziomie 0,8 co sprawie, że znajdują się w segmencie okien energooszczędnych.
    • setherr Re: Gdzie tanie okna w Warszawie i okolicach? 31.12.18, 09:54
      Sprawdziłem sobie te Pixele i powiem, że nawet całkiem fajnie się prezentuja. Ostatnio byliśmy w Salonie Oknoplastu na Sezamkowej, to Pani poinformowała nas, że obecnie mają jeszcze promocję na okna do 46% i zastanawiamy się, czy by nie skorzystać, bo patrząc po ofercie innych producentów, to Oknoplast ma jedną z ciekawszych.
    • artur123 Re: Gdzie tanie okna w Warszawie i okolicach? 21.03.19, 12:32
      Witam ja osobiście kupiłem okna Firmy Delta z Augustowa cena pośrednia ale jakość naprawdę najwyższa z tych co przeglądałem, użytkuje je już 2 rok jednym słowem extra, mieszczą się na Al. Wilanowskiej 366a (22) 853-00-03 :):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka