Gość: domik IP: *.aster.pl 27.01.06, 22:14 Chciałam wymienić w mieszkaniu drzwi wewnętrzne. Stare drzwi mają metalowe framugi. Czy jest konieczność wycinania tych framug, czy można założyć na nie drewniane ościeżnice i dopasować do nich drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.sawa Re: WYMIANA DRZWI WEWNĘTRZNYCH 27.01.06, 22:17 Nie da rady,bo będą węższe Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkowski Re: WYMIANA DRZWI WEWNĘTRZNYCH 27.01.06, 22:23 A czy beda duzo wezsze? Mam podobny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: WYMIANA DRZWI WEWNĘTRZNYCH 27.01.06, 22:27 Nakładka na to co jest oznacza zwężenie,a może ja nie znam się na matematyce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domik Re: WYMIANA DRZWI WEWNĘTRZNYCH IP: *.aster.pl 27.01.06, 22:29 Dzięki za odpowiedź. A orientujesz się może jak pozbyć się starych framug? Czy się wycina czy jakoś inaczej może? Mam glazurę w łazience i między innymi w tym pomieszczeniu muszę wymienić drzwi. Trochę się martwię, że mi zniszczą glazurę przy wymianie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: WYMIANA DRZWI WEWNĘTRZNYCH 28.01.06, 10:21 Pociąć na kawałki,bo w całości nie wyjdzie.Tynk i glazura zmniejszyły otwór po zamontowaniu futryny.Nie tak dawno u siebie wymieniałem i niestety trochę tynku wykruszyło się,ale nie musi jak się delikatnie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: WYMIANA DRZWI WEWNĘTRZNYCH 28.01.06, 10:26 Był jakiś czas temu identyczny post. Proponuję poszukać go gdzieś tutaj, tam są opisane wszelkie, jak mi się zdaje, możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domik Re: WYMIANA DRZWI WEWNĘTRZNYCH IP: *.aster.pl 28.01.06, 10:38 Dzięki, poszukam.... Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: WYMIANA DRZWI WEWNĘTRZNYCH 28.01.06, 10:40 Nie ma za co. Jakbyś nie znalazł, to "wałkujemy" dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domik Re: WYMIANA DRZWI WEWNĘTRZNYCH IP: *.aster.pl 28.01.06, 13:39 znalazła.... jestem kobietką... Odpowiedz Link Zgłoś
25spider Re: WYMIANA DRZWI WEWNĘTRZNYCH 30.01.06, 10:21 to zalezy jakie sa wewnetrzne wymiary oscieznicy... naogol nowe drzwi do starych oscieznic nie pasuja i wtedy trzeba stara oscieznice wyrwac i wstawic nowa czasami (ale zadko) zdaza sie, ze drzwi moga pasowac, ale to moga byc tylko pozory, bo po jakims czasie od wstawienia drzwi moze sie okazac, ze nie sa szczelne, nie domykaja sie itp. doradzam nowa oscieznice wraz z drzwiami (przy zakupie z montarzem bedzie na to 7 % VAT, a wyrwanie starej oscieznicy to ok. 100 PLN dodatkowo do montarzu...) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś