Dodaj do ulubionych

Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny )

IP: *.chello.pl 30.01.06, 10:20
zdjęcie ruiny hali w forderku voila.pl/6etao/?1
Dlaczego zawalił się dach bo : konstukcja spadeka dachu wyprowadzono do
środka dachu . Podgrzanie od spodu ( wystawa gołebi ) spowodowało szybki
spływ wody i śniegu do środka ( dachu ) a w konsekwencji
tragedię , katastrofę budowlaną . Ciekaw jestem waszych opinii fachmani
budowlani eksperci. Nikt nie ma odwagi . Chcę się mylić ale sprawa nie jest
błaha bliźniaczych hal w Warszawie jest kilkanaście .
Nie mogę dalej z wami ,,gadać,, odebrałem tel . potrzebują ekipy do
odśnieżania dachu identycznej hali ( na woli 18 zł za godzinkę netto ) .
Pozdro. ekipa.wawa
P.s .
18 zł/h za ,,rzucanie śnieżkami,, może być . Zaczynam trochę lubić zimę .
Obserwuj wątek
    • Gość: fan Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) IP: *.piasta.pl 30.01.06, 12:27
      Gdyby hala była budowana w twojej technologii to i latem by sie zawaliła, partaczu. Śnieg zrzucać z dachu pewnie potrafisz, tak samo jak zamiatać ulice pod kamienicą.
    • Gość: menda Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 12:35
      Gość portalu: ekipa.wawa napisał(a):
      > Dlaczego zawalił się dach bo : konstukcja spadeka dachu wyprowadzono do
      > środka dachu . Podgrzanie od spodu ( wystawa gołebi ) spowodowało szybki
      > spływ wody i śniegu do środka ( dachu ) a w konsekwencji
      > tragedię , katastrofę budowlaną .

Nie przypisuj sobie teorii, które "zapożyczasz" - nie rżnij fachowca.
      Conajmniej kilka godzin temu taką wersję opublikowała GW cwaniaczku.
      • 25spider Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) 30.01.06, 12:47

zastanawiam sie, czy w kreconym przeze mnie filmie (ekranizacja powiesci
        noblisty Andrieja Leppera) pt. "Ekipa Wawa - ostateczna zniewaga" nawiązać do
        tego wątku...

;)
        • Gość: ekipa Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) IP: *.chello.pl 30.01.06, 13:13
          25spider napisał
          Pieprzysz o ty zwym filmiku od paru tygodni weż się doroboty czyżbyś z
          poprzedniej nagrody zapłaty , nie był niezadowolony
          • 25spider Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) 30.01.06, 13:17
            Gość portalu: ekipa napisał(a):

> 25spider napisał
            > Pieprzysz o ty zwym filmiku od paru tygodni

pieprze, to ja Twoja kobite, jak jedziesz na budowe

• Gość: ekipa.wawa Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) IP: *.chello.pl 30.01.06, 12:58
        Menda prawie podziwiam odwgę twą taki nic sobie wybrać no no .
        Ale w powdze sytuacji twe teorie , są do d.....y .
        A wielu ludziom , nie do śmiechu i muszą i przebywać
        pod dachami takich blaszaków , jak nie wypominając
        ( feralna ) hala w Katowicach . I Co niby wsi było
        ok. oficjalnie z odbiorami papierami , a koszty rent
        dla sierot po zabitych , kto zaplaci , czy budujący halę ,
        czy może właściciele hali Już decyzja zapadła z kasy składek ZUS
        zapłacimy wszyscy. Idioci włąściciele hali ( tzw . kapitał ) będzie
        znów bezkarny. Tacy oni terqaz , biedacy muszą wszak odbudować pułapkę
        ( Hale targowe w Katowicach za kasę z ubezpieczenia w PZU )
        Już ich w dobroci swej , za naszą kasę z ZUS ułaskawili ( ręka rękę myje )
        A mówią że nowi u władzy że choć trochę mają rozwagi.
        • jarecki_2 Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) 30.01.06, 13:03
          Zrozum kretynie, że Ty nie masz prawa wypowiadać się na ten temat. Ty wyburzasz
          ściany nośne na "LEWO!!!" Niczym się nie różnisz od winnych tej katastrofy.
        • Gość: menda Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:17

> Ale w powdze sytuacji twe teorie , są do d.....y .

W powadze - przez "o" - sytuacji, nie wysilam się - w przeciwieństwie do
          Ciebie - na teorie. A już na pewno nie przypisuję sobie teorii, którą
          opubllikował już ktoś wcześniej i - uwaga - kompetentny. Jego kompetencje mają
          oparcie w praktyce. Ale cóż na temat statyki hal może wiedzieć osoba żeniąca
          ludziom pseudopatenty polegające na łączeniu gipsu, betonu i styropianu przy
          pomocy śmiesznych rurek z PCW?
          To ostatnie zdanie retoryczne było, retoryczne ekipa.wawa!
          • Gość: ekipa.wawa Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) IP: *.chello.pl 30.01.06, 13:34
            No menda czytałeś ( brawo ) i będziesz pewnie musiał tak budować
            ( z powodów prozaicznych ograniczona kasa ). A może od razu pochwal się
            swą chatą , zamkiem , dworkiem , czy co tam , masz ,, menda ,,
            Ja poczekam na Cię potencjalu zmedzony kliencie na towar niezbędnego
            codziennego użytku ( dom własny ) . Długo z teściową szwagrem i ich
            pociechami mie wytrzymasz na 40 m2 . Do zobaczenia Pa . Pa .
            i
            Nie mędź bez sensu szkoda czasu na to .
            A co technologi i ew. teoretycznych niby wad , są na to odpowiednie przepisy
            prawa budowlanego , wystarczy stosować się do tego w praktyce . Ale co , Ty o
            tym wiesz , tyle , o ile skorzystać możesz z komputera i netu. podczas
            nieobecności teściowej w 40 m2 mieszkanku dla 12 ludzi naraz . Fajnie się
            mieszka , jak chata pusta czyż nie tak ,,menda,, , kiedy takie ,,święto,,
            znowu Ci się trafi napisz .
            Pozdro. ekipa.wawa
            • jarecki_2 Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) 30.01.06, 13:37
              Ty za to wiesz o przepisach budowlanych wszystko. Buahahahahahahahahahaha.
            • Gość: menda Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:52
              Długo z teściową szwagrem i ich
              > pociechami mie wytrzymasz na 40 m2 . . podczas
              > nieobecności teściowej w 40 m2 mieszkanku dla 12 ludzi naraz .

O, widzę, że człowiek zyciem doświadczony - przyznam, że nie miałem okazji
              nabyć wyżej wymienionych doświadzceń. Ale co tam - doświadczonego i
              zaprawionego w takich realiach miło poczytać. Z niecierpliwościa czekam na
              dalszy ciąg "Życia na gorąco - czyli koszmary ekipy i teściowej"

Co do technologii - nie wypowiadaj się w tematach, które znasz tylko z tego
              forum. Znasz czyli - w Twoim przypadku - przeczytałeś o tym, nic ponadto.
              pamietaj o wentylacji - 12 osób na 40-tu metrach...
              • jarecki_2 Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) 30.01.06, 13:54
                "Przeczytałeś"!!!!! Buahahahahaha, ale jazda. Ty to masz dowcip "menda", jesteś
                moim idolem. "Przeczytałeś", buahahahaha, nie wytrzymam.
              • Gość: ekipa.wawa Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) IP: *.chello.pl 30.01.06, 14:09
                Menda a ja z ciekawością zobaczę foto twego domu .
                ( bez sczegółów gdzie zacz to szczęśliwe miejsce ,,raj,, dla mendy .
                Nie masz foto bo nie umiesz czu nie ma , co fotografować .
                Co do doświadczń nikt sobie nie wybierea miejsca urodzenia .
                Co do technologi chętnie zapoznam się z ofertą ,,mendy,, na budowę domu
                ( temat forum ) za w miarę optymalnie niskie koszty budowy , Ja dałem mendzie
                szansę. Czekam na rewanż ( w ofercie technologi na dom pod klucz ) , w to że
                mędzić umiesz a nawet lubisz , nie watpię . Czas na konkretu ekspercie z Bozej
                łaski.
                • Gość: menda Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:42
                  Czas na konkretu ekspercie z Bozej
                  > łaski.

Służę uprzejmie:
                  - przestrzegałeś włascicielkę mieszkanie przed wyburzeniem ściany. Twoim
                  zdaniem - sciany nośnej. Poniekąd intencje zdrowe, z jednym ale - w tym
                  budynku, ścian nośnych... nie było. Jak osoba doswiadczona w tej branży - bo
                  na taką pozujesz - mogła nie wiedziec, że w budynku o konstrukcji słupowej nie
                  ma ścian nośnych? Naprawdę - w Polsce takie budynki się zdarzają, nie
                  wiedziałeś? Przykro mi - starego wróbla na plewy taka siusiumajtka zrobiła?
                  - proponowałeś położenie tynku cienkowarstwowego, prościachę akrylową z
                  wiaderka, za jedyne 60 zł/m2. To tak a propos "optymalnie niskich kosztów" -
                  chyba swoje koszty miałeś na myśli bo o Twoim zysku pośrednika-naganiacza nie
                  wspomnę,
                  - jak to jest z wyburzaniem ściany nośnej "na lewo", po cichu?
                  - proponowałeś wyburzenie ścianki działowej za jedyne ... z wyniesieniem gruzu
                  itd. Gdy otrzymałeś odpowiedź zawierającą ofertę innej firmy, z nieco
                  powiekszonym zakresem, za dużo mniejsze pieniądze i szybciej wykonana usługą to
                  Ty to obsmiałeś w stylu - kolesie będą pewnie gruz przez okno wywalac ludziom
                  na głowy. Otóż - przyznaję - po części trafiłeś, kolesie przytargali zsyp pod
                  okno (taki z elementów składany) nakryli plandekami i kiprowli gruzik
                  bezpośrednio do kontenera, bez potrzeby (proponowanego przez Ciebie) noszenia
                  gruzu w wiaderkach po schodach. Czysto, schludnie, szybko i taniej. Acha,
                  jeszcze jedno - bez przerzucania ton gruzu, bez cięzkiej, zbędnej pracy
                  fizycznej (to Twója domena podobno). Przykro mi, ze na to nie wpadłeś. A moze
                  tego nie widziałeś? Tym bardziej mi przykro,
                  Mam wymieniac dalej? O rocie Mickiewicza czy o najdroższych w mazowieckiem
                  otworach w ścianie? A może o psuedotechnologii zalewania gipsu betonem z
                  wkładką? Plastikową wkładką naturalnie.
                  Też uważam, że wystarczy.

Nie pozdrawiam - żegnam.
                  • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) IP: *.chello.pl 30.01.06, 16:02
                    Mędzisz , miałeś pokaząć nam foto domu w którym mieszka facio o nicku menda .
                    a ty jak prawdziwa m.....a . Do rzeczy pani( nie ) menda .
                    • Gość: menda Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:14
                      Gość portalu: ekipa.wawa@wp.pl napisał(a):

> Mędzisz , miałeś pokaząć nam foto domu w którym mieszka facio o nicku menda .
                      > a ty jak prawdziwa m.....a . Do rzeczy pani( nie ) menda .

Czy ja śnię? "Miałes pokazać"? Nie, to ekipa.wawa śni na jawie. A kto Ty
                      jesteś? Chociaż mógłbym ale mnie troska taka ogarnęła, no bo skąd Ty, nieboraku
                      weźmiesz nową kartę graficzną? Tego nie da się ożenić pod fakturą za wbicie
                      gwoździa. Co ja piszę - za fakturę...! Wybacz, zapomniałem.
                      • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Uwaga :Tylko dla ,obyw,, o nicku menda dlaczego IP: *.chello.pl 30.01.06, 16:40
                        ,,Menda,, w łepetynie pomieszało Ci się O konkretów nawet na temat rzekomej
                        znajomości technik efektywnej budowy , a coraz więcej ,,mendy,, wyłazi , bez
                        urazy , taki już urok twego nicku .. A ja może za szybko upraszcxzam , a może
                        i nie , trudno zgadywać i ten temat forum nie ma wcale dochdzić moralności
                        człowieka o nicku menda . Wiesz co musisz coś , zrobić na swą bezsilność
                        Złóż doniesienie obywatelu , o nicku ,,menda,, , donosicielu wyatarczy gdzie
                        trzeba dostarczyć załacznik jest w linku .voila.pl/gwp5y/?1
                        Powodzenia menda Baj , baj .
                        3 zł za dreuk i masz ekipę z głowy ,,menda,,
                        Zobaczymy na co Cię stać. ekipa.wawa
                        • Gość: menda Re: Uwaga :Tylko dla ,obyw,, o nicku menda dlacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:49
                          Gość portalu: ekipa.wawa@wp.pl napisał(a):
                          > Złóż doniesienie obywatelu , o nicku ,,menda

Doniesienia to będą składać ci, którzy dali się nabrać na zalewanie gipsu
                          betonem. Jak to mawia mistrz Kobuszewski - kompinuj ekipa.wawa, kompinuj!
                          Dlaczego? Pożyjesz to dożyjesz :))) Buachachachacha :))))
                          P.S. kompinuj prze "p" - to nie błąd.
                        • jarecki_2 Re: Uwaga :Tylko dla ,obyw,, o nicku menda dlacz 30.01.06, 19:51
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=34048458&a=34299517 wandal
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=33337278&a=33444612 oszust i
                          złodziej
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=34618564&a=34680909 analfabeta
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35023069&a=35026016 Facet „e-
                          lipa” jest niebezpieczny! Uwaga!!
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35115019&a=35154238 Esencja
                          oszczędności e-lipy.
    • jolunia01 Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) 30.01.06, 19:25
      Drogi adminie, skasuj proszę ekipę.wawa, bo mdli mnie od jego chamstwa i
      pseudomądrości wylewanych na forum nawet przy tak smutnej okazji.
      • ekipa.wawa Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) 30.01.06, 20:12
        jolunia01 napisała
        O, to ja - taka mądra jestem?!
        .................................
        Nikt nie zmusza do czytania czytasz bo chcesz . Chcesz czytać bo sama
        masz być może problemy ze swą madrością i chcesz podbudować swoje Ego.
        A może dasz próbkę . Zamilkł pan(ni) o nicku menda .
        Wymiąkł nawet taki ewenement , czas na madrości od mądrej .
        Pozdro.
        • jarecki_2 Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) 30.01.06, 20:14
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=34048458&a=34299517 wandal
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=33337278&a=33444612 oszust i
          złodziej
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=34618564&a=34680909 analfabeta
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35023069&a=35026016 Facet „e-
          lipa” jest niebezpieczny! Uwaga!!
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35115019&a=35154238 Esencja
          oszczędności e-lipy.
        • Gość: klip pod mostem Reklipa.wawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 00:04
          Służę uprzejmie:
          - przestrzegałeś włascicielkę mieszkanie przed wyburzeniem ściany. Twoim
          zdaniem - sciany nośnej. Poniekąd intencje zdrowe, z jednym ale - w tym
          budynku, ścian nośnych... nie było. Jak osoba doswiadczona w tej branży - bo
          na taką pozujesz - mogła nie wiedziec, że w budynku o konstrukcji słupowej nie
          ma ścian nośnych? Naprawdę - w Polsce takie budynki się zdarzają, nie
          wiedziałeś? Przykro mi - starego wróbla na plewy taka siusiumajtka zrobiła?
          - proponowałeś położenie tynku cienkowarstwowego, prościachę akrylową z
          wiaderka, za jedyne 60 zł/m2. To tak a propos "optymalnie niskich kosztów" -
          chyba swoje koszty miałeś na myśli bo o Twoim zysku pośrednika-naganiacza nie
          wspomnę,
          - jak to jest z wyburzaniem ściany nośnej "na lewo", po cichu?
          - proponowałeś wyburzenie ścianki działowej za jedyne ... z wyniesieniem gruzu
          itd. Gdy otrzymałeś odpowiedź zawierającą ofertę innej firmy, z nieco
          powiekszonym zakresem, za dużo mniejsze pieniądze i szybciej wykonana usługą to
          Ty to obsmiałeś w stylu - kolesie będą pewnie gruz przez okno wywalac ludziom
          na głowy. Otóż - przyznaję - po części trafiłeś, kolesie przytargali zsyp pod
          fizycznej (to Twója domena podobno). Przykro mi, ze na to nie wpadłeś. A moze
          tego nie widziałeś? Tym bardziej mi przykro,
          Mam wymieniac dalej? O rocie Mickiewicza czy o najdroższych w mazowieckiem
          otworach w ścianie? A może o psuedotechnologii zalewania gipsu betonem z
          wkładką? Plastikową wkładką naturalnie.
          Też uważam, że wystarczy.
          • Gość: ekipa.wawa Re: Reklipa.wawa IP: *.chello.pl 31.01.06, 08:44

Gość portalu: klip pod mostem napisał(a):
            Kolesie przytargali zsyp pod
            fizycznej (to Twója domena podobno).
            .........................................................
            I bardzo dobrze powiedz nam i jeszcze że tzw. kolesie przywieźli te urządzenia
            Zsyp do gruzu za darmo zainstalowali prawie za darmo , sąsiedzi aż piszczeli z
            zachwyty kiedy kurz wciskał im się do okien A wspaniali kolesie jak piszesz
            zrzucili i wywieźli 8ton gruzu ze ściany ( o ile pamiętam ) licząc sobie za
            wszystko 400 zł . Ciekawe za sam pojemnik na gruz i wywóz zapłacić trzeba 280
            zł.
            400 - 280 zł =120 zł. za rozbiórkę ściany wywóz 8 ton gruzu . Podaj adres tych
            ,,ekspertów ,, sam dam im robotę za taka cenę tanio jak barszcz,
            za pracę dobrego 1 robotnika ( 10 godzin ) płacę co najmniej 80 zł .
            A nie znam metody wyburzania ścian jedynie siłą woli jak ty to sugerujesz .
            Przyjechali wspaniali wcale się nie wysilili i za prawie darmo zrobili .
            Takie rzeczy to tylko w Erze . Kit taki możesz wnuczkowi wciskać może Ci uwierzy
            Mając 5-7 lat wnuczkowie wierzą jeszcze w cudowne bajeczki .
            • Gość: ekipa Re:Ciekawe z ile zł. Ci ,,wspaniali ,, pracowali IP: *.chello.pl 31.01.06, 15:05
              Ciekawe za ile PLn zł wyburzono ściankę jak dotąd 0 info. na ten temat
              zablokowała chwalacą się nadzwyczajnymi dokonaniami osobę , a możę zapada
              w amnezję na samo wspmnienie o kosztach .
              • Gość: Anna Re:Ciekawe z ile zł. Ci ,,wspaniali ,, pracowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 16:14
                Tym razem już naprawdę kończąc, skoro jak sam pan pisze cyt. "za pracę dobrego
                1 robotnika ( 10 godzin ) płacę co najmniej 80 zł" to biorąc pod uwagę czas ich
                pracy 4x80zł=320zł i uwzględniając pańską cenę 700zł, to mam jedno pytanie:
                - 380zł to sporo jak za pośrednictwo. Pewnie zraz przeczytam o podatkach, ZUS-
                ach i kosztach narzędzi, i temu podobne mydlenie oczu.
                Ostatnie pytanie - dlaczego jest pan tak "lubiany" na tym forum? Za zasługi?
                Radzę zaoszczędzić nerwów - pańskiego bełkotu czytać już nie będę.
                • Gość: ekipa Re:Ciekawe z ile zł. Ci ,,wspaniali ,, pracowali IP: *.chello.pl 31.01.06, 16:56
                  Gość portalu: Anna napisał(a):
                  > Ostatnie pytanie - dlaczego jest pan tak "lubiany" na tym forum? Za zasługi?

Droga pani podziwiam pani uwielbienie opisywany tu zachwyt dla
                  takiej ,,roboty,, jak wyburzenie ściany , ten gruz , kurz , chałas . To
                  wszystko kosztuje czas i zdrowie ludzi , tudzież i narzuty na podatki Zust etc.
                  Nic za darmo ale niekktórzy jak pani to potrafią lub mają i liczą ,,szczęsie,,
                  do okazyji , a może jeszcze zamiast do fryzjera zacznie pani uczęszaczć do
                  baby z krzesłkiem i nozyczkami na ulicy napewno , może być okazyjnie tanio
                  Róznica w cenie będzie , coś tak podobnie , jak z remontem a i gwarancja na
                  jakość usługi bedzie taka , sama ale może się nawet udać w końcu to tylko włosy
                  Odrosna kiedyś tam ( natura). Co do lubienia lub nie ekipy na forum w praktyce
                  ekipa jest do pracy , a bardzo niewielu ludzi potrafi lubić poważny remont
                  mieszkania lub ten często temu toarzyszący kuz i nawet brud przestawoanie mebli
                  i rzeczy itd , itp. Pozdro ekipa
            • Gość: Anna Re: Reklipa.wawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 15:55

>
              > Gość portalu: klip pod mostem napisał(a):
              > Kolesie przytargali zsyp pod
              > okno (taki z elementów składany) nakryli plandekami i kiprowli gruzik
              > bezpośrednio do kontenera, bez potrzeby (proponowanego przez Ciebie) noszenia
              > gruzu w wiaderkach po schodach. Czysto, schludnie, szybko i taniej. Acha,
              > jeszcze jedno - bez przerzucania ton gruzu, bez cięzkiej, zbędnej pracy
              > fizycznej (to Twója domena podobno).
              > .........................................................
              > I bardzo dobrze powiedz nam i jeszcze że tzw. kolesie przywieźli te
              urządzenia
              > Zsyp do gruzu za darmo zainstalowali prawie za darmo , sąsiedzi aż piszczeli
              z
              > zachwyty kiedy kurz wciskał im się do okien A wspaniali kolesie jak piszesz
              > zrzucili i wywieźli 8ton gruzu ze ściany ( o ile pamiętam ) licząc sobie za
              > wszystko 400 zł . Ciekawe za sam pojemnik na gruz i wywóz zapłacić trzeba 280
              > zł.
              > 400 - 280 zł =120 zł. za rozbiórkę ściany wywóz 8 ton gruzu . Podaj adres
              tych
              > ,,ekspertów ,, sam dam im robotę za taka cenę tanio jak barszcz,
              > za pracę dobrego 1 robotnika ( 10 godzin ) płacę co najmniej 80 zł .
              > A nie znam metody wyburzania ścian jedynie siłą woli jak ty to sugerujesz .
              > Przyjechali wspaniali wcale się nie wysilili i za prawie darmo zrobili .
              > Takie rzeczy to tylko w Erze . Kit taki możesz wnuczkowi wciskać może Ci
              uwierz
              > y
              > Mając 5-7 lat wnuczkowie wierzą jeszcze w cudowne bajeczki .

Przypadkiem przeczytałam, że powątpiewa Pan w realność poniesionych przeze mnie
              kosztów. Postaram się krótko i klarownie wyłuścić -
              - wyburzenie ściany o powierzchni 16m2 wraz z usunmięciem gruzu i umieszczeniem
              go w kontenerze + prace zabezpieczające kosztowało mnie 400 zł. Dwóch panów,
              pracowników sąsiadującej budowy, po wykonaniu zbezpieczeń w mieszkaniu
              (folia+plandeki) zainstalowało składany, plastykowy rękaw w bezpośrednim
              sąsiedztwie mojego okna. Nie musze dodawac, że okno i parapet były skutecznie
              zabezpieczone przed ewentualnymi uszkodzeniami. Całość konstrukcji była
              szczelnie przykryta plandekami, włącznie z kontenerem. Po siedmiu godzinach
              pracy, wraz z przerwą śniadaniową, mieszkanie było z grubsza posprzątane,
              ściana leżała w odjeżdżającym kontenerze, rękaw zdemontowany, okno i parapet
              całe. Koszt podstawienia kontenera to równe 200zł, z rachunkiem.
              W porównaniu do pańskiej propozycji, która - dla przypomnienia - opiewała na
              700zł bez kontenera i prac zabezpieczających, miała trwać conajmniej dwa dni,
              przyzna pan, że wybrałam propozycję tańszą i szybszą. Rachunek jest prosty -
              pańskie 700zł (wyburzanie ściany i znoszenie gruzu) + koszty zabezpieczeń
              (ok.50zł)+ wynajęcie kontenera (wg pana taryfy) 280 zł = conajmniej 1030zł.
              Zapłaciłam o 430zł mniej za większy zakres (nie musiałam sprzątać klatki
              schodowej) i za szybciej (1 dzień zamiast proponowanych 2dni) wykonaną pracę.
              Na marginesie - blondynka może wiedzieć więcej o konstrukcjach budowlanych od
              kogoś kto za takiego znawcę chce uchodzić. Chyba przed 5-7 letnimi wnukami.
              Zapomniałam dodać - firma nie była z Warszawy, to chyba istotne mając na uwadze
              pański nick. Niestety, w kontekście powyżej przedstawionego rachunku końcówka
              wawa nie wqypadła w tym porównaniu korzystnie ...delikatnie mówiąc.
              • 25spider Re: Reklipa.wawa 31.01.06, 15:58

Ekipa... teraz "łyso Ci"?....

hahaha
              • Gość: ekipa Re: Reklipa.wawa IP: *.chello.pl 31.01.06, 16:17

go w kontenerze + prace zabezpieczające kosztowało mnie 400 zł.
                Uwaga:

Gość portalu: Anna napisał(a):

go w kontenerze + prace zabezpieczające kosztowało mnie 400 zł.
                .....................................
                Bez urazy
                Pani Anno pani pisze o partaninie dokonanej na lewo wbrew prawu i powszchnie
                uznanym normom przyzwoitości ( miała pani zgodę kierownictwa budowy na takie
                kombinacjie ich sprzętem wątpię oczywiście woli pani otym zapominać )
                A kążdej chwili mógł zjawić się kierownik sąsiedniej budowy zabrać swój sprzęt
                ( rękaw dla wywalania gruzu wraz z ekipą cwaniaków ). W kazdej chwili mogła
                przyjechać staż miejska i zlikwidować ten esperyment na lewo a pani zapłciłaby
                mnadat dość słony za brak zgody na takie robótki z rękawem musi być zgoda
                administracji i urzędy dzielnicy bądź gminy ) Udało się pani i pani najemnym
                cwaniakom lubiący pataniny z cudzym sprzętem , nie wiem czy , gratulować biorąc
                pod uwagę zagrożenia , za dużo tego , na zdrowy rozsądek Równie dobrze mogła
                pani zostać z rozbabraną robotą i teraz znosić gruz , we wiaderkach ,
                szczęściem dla pani sąsiedzi nie reagowali. No cóz udało się .
                ale zwykle w większości budynków sąsiedzi nie musżą być , tak
                wsopaniałomyślioni i nie są . A robotę klienta trzeba dokończyć momo
                przeszkód . Tylko po co aż tak ryzykować dla ,,paru groszy,, no cóż wybór
                klienta. Powodzenia w dalszym remonciku .
                Teraz to pewnie będą dalej za 2 złote dziennie +jedzenie i piwo , tak po
                zanajomości u pani pracować ci wspaniali sąsiedzi budowlaćy . Ale fart .
                Jeśli dobrze się to skończy (remont) proszę o dalsżą relację na forum
                Pozdro . Ekipa.wawa
              • jarecki_2 Re: Reklipa.wawa 31.01.06, 17:02
                No i elipa zamieciona pod dywanik. Buahahahaha. Heya banana "sztachaniarzu"
        • jolunia01 Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) 06.02.06, 00:02
          ekipa.wawa napisał:

> Nikt nie zmusza do czytania czytasz bo chcesz . Chcesz czytać bo sama
          > masz być może problemy ze swą madrością i chcesz podbudować swoje Ego.
          > A może dasz próbkę . Zamilkł pan(ni) o nicku menda .
          > Wymiąkł nawet taki ewenement , czas na madrości od mądrej .
          > Pozdro.

JA napisałam prośbę do admina forum, żeby ciebie z tego forum wywalić.
          Na budownictwie się nie znasz, na polszczyźnie też nie, wszelka kultura jest ci
          obca - tak wię uzasadnienia dla twojego tu pobytu nie ma.
          Jedyny problem jaki mam, to usiłowanie dowiedzenia się czegoś na forum, bo
          wszędzie (niezależnie od tematu) twoje chamskie wpisy uniemozliwiaja mi
          skupienie się.
          Nie pozdrawiam.
          • Gość: wawa Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) IP: *.chello.pl 06.02.06, 08:48
            jolunia01 napisała:
            twoje chamskie wpisy uniemozliwiaja mi
            > skupienie się.
            > Nie pozdrawiam.
            ...................
            Zszokowny jestem nie wybaczam nie wiesz co ,,gadasz,, jestem zbulwersowany
            zbyt pochopnie skazujesz wawę , chcesz pozbyć sie nas zobaczyć krew ,obciętą
            głowę. Napisz swoje żale do nich .: voila.pl/s4moq/?1
            Oni napradę znają się na budownictwie i dużo mogą :
            Nie ma ludzi doskonałych zawsze i we wszystkim nawet wśród budowlańców
            Szukając doskonałych pracowników i osób do spraw budowlanych Ludzisz się.
            A piszę umyślnie tak jak chcę , napisz tu proś moę ciebie wysłuchaja
    • 25spider Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) 31.01.06, 15:08

w Radio Zet podawali, że hale w katowicach budowala Ekipa Wawa!!!....
      • rispetto Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) 31.01.06, 15:11
        tak podejrzewałem
        • Gość: ekipa.wawa Re: Tragedia w Katowicach dlaczego ( przyczyny ) IP: *.chello.pl 31.01.06, 15:38
          Zabawne to co piszecie , ale muszę ostrzec taką sama halę kropka w kropkę w
          Warszawie na woli tzw. hala wystaw EXPO odśnieżało 3 ludzi ekipy ( zlecenie )
          Pisałem o tym wcześniej 18 zł za godzinę netto i co po 4-rech godzinach zjawia
          się facio z zarządu i gada ludziom nie ma już budżetu na to
          Wykorzystano cały limit na ten miesiąc ale porobili sobie fotki
          odśnieżajacych wzielii fakturki za robotę zapłacili i mają z głowy nich się
          wali ( nie daj Bóg ) nie życzę nikomu. Ociepla się może stopnieje do nastęnej
          zimy . P.s. Wiadomo że przez 4 godziny kikanaście tysięcy, m2 dachu nie da się
          odśnieżyć , tylko ułamkową część
          A handelek targi średnio 2 razy na miesiąc w Hali EXPO na woli ,
          nie polecam przed nadjściem prawdziwej wiosny .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka