Dodaj do ulubionych

Zanim klamka zapadnie

IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 23.02.06, 19:42
wszystko bardzo fajnie,ale po łebkach.Chciałbym dowiedzieć się więcej np. o
montaż jak? kiedy?" do tego info onajczęściej popełnianych błędach itd........
Obserwuj wątek
    • Gość: edek Zanim klamka zapadnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 21:49
      Ja moge tylko podpowiedzieć, gdzie drzwi nie kupować.
      To firma DREWOOD z Parczewa (a raczej Partaczewa), która ma też sklepy w Warszawie.
      Termin realizacji na 1 czerwca, a udało im się to zrealizować w październiku.
      Najpierw zamiast lewych, były drzwi prawe. Potem były drzwi z dziurami, jak je
      zabrali i przywieźli następnym razem, to okazało się, że zamiast je faktycznie
      naprawić, zaszpachlowali tylko dziury i to tak nieudolnie, że szpachla wypadła.
      Potem okazało się, że szyby w drzwiach są luźne i przy każdym zamykaniu drzwi
      hałasują. Panowie umawiali sie na poprawki przez dwa miesiące, co drugi dzień i
      codziennie jechali, tylko jakoś nie dojeżdżali.
      Do tego, przez 3 miesiące instalowali mi klamki, a jak już w końcu z nimi
      przyjechali, to okazało się, że nie przywieźli wszystkich.
      A teraz jeszcze od miesiąca nie mogę dostać od nich faktury.
      Zdecydowanie odradzam.
      • Gość: Marta Re: Zanim klamka zapadnie IP: *.chello.pl 04.09.08, 13:48
        Aktualnie walcze z firma Drewood o skonczenie montazu drzwi. Odradzam i ostrzegam przed wpakowaniem sie we wspolprace z ta firma. Sa niepowazni, nie dotrzymuja terminow, wiecznie przekladaja kolejne etapy montazu informujac, ze odezwa sie w kolejnym tygodniu, co oczywiscie nie nastepuje. Ekipa montujaca to nieporozumienie, dociete oscieznice sa powyszczerbiane w miejscu ciecia, co na ciemnym drewnie mocno widac, futryny sa ruchome i niespasowane, a drzwi odbiegaja jakoscia (wybarwienie drewna np.) od prezentowanych w salonie w TTW Opex na Jerozolimskich. Poza tym panowie zostawiaja po sobie nieziemski wrecz balagan.
        Najciekawsze jest jednak to, ze zaczeli montaz w pierwszej polowie lipca, a mamy juz wrzesien (montuja zaledwie piec skrzydel).
        O ile dobre wrazenie na poczatku sprawia handlowiec - przyjezdza, mierzy, nie ma problemu z kontaktem i dodatkowymi zyczeniami, o tyle etap realizacji to zalamka.
    • moniara_z_ustronia Re: Zanim klamka zapadnie 15.11.07, 22:50
      Ja zakupiłam drzwi firmy Porta, w sumie myślałam, że przyzwoite te
      drzwi. No ale po 3 miesiącach drzwi się powypaczały, a coniektóre
      już przy montażu miały wypaczenia, no i teraz czekam na reklamację
      okołu 20 sztuk. Szlag człowieka może trafić. Tej firmy nie polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka