Dodaj do ulubionych

Ranking tanich elektronarzędzi

05.03.06, 11:44
Proponuję taki właście ranking, dizelcie sie informacjami jakie "marki" się w
miarę sprawdzają a jakie palą po kilku minutach pracy.
Ostatnio znajomy mowił że przy użyciu wiertarki za 30zł. zrobił remont całego
mieszkania i sprzęt nadal działa, niestety nazwy nie pamiętał.
Obserwuj wątek
    • Gość: boniek Re: Ranking tanich elektronarzędzi IP: *.petrus.com.pl 05.03.06, 12:24
      Mam takie zdanie na ten temat i podziele sie z nim , jak sie gó.... kupi to sie
      gó... wno ma !
      • wuj.truj Re: Ranking tanich elektronarzędzi 05.03.06, 13:06
        Dziękuję za wielce konstruktywną wypowiedź, co prawda nie na temat, ale trudno.
        Dodam tylko że co do zasady podzielam twoje zdanie, niemniej jednak dopuszczam
        możliwość zaistnienia sytuacji gdy:
        A/ Pilnie ędę potrzebował jakiegoś sprzętu
        B/ Nie będę miał skąd pożyczyć
        C/ W kieszeni jedynie 29,99
        Stąd wątek
        • Gość: mif Re: Ranking tanich elektronarzędzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 14:02
          Siekiera firmy Toya. Nie jest to wprawdzie elektronarzędzie, ale gwoździe
          przecina, prawie bez uszczerbku na ostrzu. Zmieścisz się z budżetem, bo w Makro
          kosztuje 12 zł.
    • Gość: cromwell Re: Ranking tanich elektronarzędzi IP: 217.153.82.* 05.03.06, 14:49
      wiertarka udarowa z funkcja kucia toya
      z markecie kosztuje 150 zeta
      do domu jest jak znalazl
      bo do pracy ciaglej potrzeba 2 , 3 szt
      zeby nie przegrzac uzwojenia
      ale za cene profesjonalnego bamboscha mozna ich kupic 20 !
      i odpadaja klopoty z okresowym przegladem elektronarzedzi :)

pzdr.
      • Gość: fan Re: Ranking tanich elektronarzędzi IP: *.koba.pl / *.koba.pl 05.03.06, 18:02
        I to wszystko wozić ze sobą? Ja na Einchelu przejechałem się już dwa razy, trzeciego nie będzie. Makita natomiast śmiga już ósmy rok nieprzerwanie z jednym(drogim) przeglądem.
        • rispetto Re: Ranking tanich elektronarzędzi 05.03.06, 18:16
          Wiertarka Boscha przetrwałą cała budowę i ma się nadal dobrze bez jakichkolwiek
          przeglądów. Wywierciła tysiące otwórów, z tego połowę w betonie, walała się po
          podłodze, piachu, nieraz wierciła w totalnym zapyleniu. Jak kiedyś ją
          pożyczyłem i posiłkowałem się Toyą, to ta spaliła się po 3 otworach fi 10 w
          betonie. Wymienili w sklepie na nową, ale miałem pół dnia w plecy. Nigdy
          więcej. Tą nową oddałem komuś w prezencie ;-)
    • Gość: fg Re: Ranking tanich elektronarzędzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 11:09
      Nikt nie zrobi takiego rankingu z banalnego powodu - te urządzenia to masówka -
      albo sie rozleci po pierwszym właczeniu albo też pochodzi rok czasu. Niezaleznie
      od firmy, bo jedna fabryka w Chinach potrafi produkowac tą sama wiertarkę pod 10
      nazwami. Nieprzypadkowo one nie posiadaja serwisu, lecz sa wymieniane na nowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka