Dodaj do ulubionych

jaki piec ?

22.03.06, 07:45
Obserwuj wątek
    • reniaszka Re: jaki piec ? 22.03.06, 07:49
      Oj, sorry, niechcacy sie puste wyslalo :-)
      Wiec do rzeczy. Moje mieszkanie ma 60 m. Parter. Do tej pory bylo ogrzewane
      piecem kaflowym (a raczej 2) a woda bojlerem. Zamierzam to teraz zmienic.
      Myslalam o ogrzewaniu gazowym ale troche przestraszyla mnie podwyzka gazu :-)
      No coz, chyba innego wyjscia raczej nie mam - potrzebuje pieca do ogrzewania
      pomieszczen i wody. Co moglibyscie mi polecic? Wydaje mi sie, ze jesli kupie
      dobry sprzet, sensowanie zainstalowany, to moze nie bede placic astronomicznych
      rachunkow?
      A moze polecicie mi cos innego?
      Pozdrawiam - er.
      • Gość: Shannon Re: jaki piec ? IP: 80.240.163.* 22.03.06, 07:56
        Piec na owies:))
        • reniaszka Re: jaki piec ? 22.03.06, 07:59
          Dzieki za konstruktywna rade. Wiele wniosla :-)
      • Gość: skalmen Re: jaki piec ? IP: 82.177.150.* 22.03.06, 08:10
        Myśle że dobrym rozwiązaniem będzie piec gazowy dwufunkcyjny.Najlepiej by było żebyś wzieła jakiegoś hydraulika on powinien Ci doradzić.Jeśli gazowy to trzeba zrobić ekspertyze kominiarską,zamontowć wklad kominowy,i grzać a rachunki przy takiej powirzchni ok.60m2 nie będą wiele wyższe jakie płacisz teraz grzejąc wodę bojlerm elektrycznym,węgiel też kosztuje.No i ten bałagan,przynieść węgiel ,wynieść popiół.pozdr hydraulik
        • reniaszka Re: jaki piec ? 22.03.06, 09:49
          Dzieki, moze jakiegos producenta, ewentualnie polecicie/ Takiego, ktory sie u
          Was sprawdzil...
          • Gość: skalmen Re: jaki piec ? IP: 82.177.150.* 22.03.06, 11:32
            Jest ich cała masa,dobre są vissman.valliant,buderus,itd. zależy od ceny najlepiej idż do sklepu i popatrz popytaj sprzedawce zapytaj o serwis,a może hydraulik Ci doradzi,wszystko zależy ile chcesz kasy przeznaczyć na piec.pozdr hydraulik.
      • Gość: pumpkin Re: jaki piec ? IP: 213.192.64.* 22.03.06, 12:24
        a jaki masz komin?
        czy masz w pobliżu instalację gazową?
        jak ocieplony dom?
        ile masz na to kasy?
        czy cenisz komfort czy możesz poświęcić na dokładanie opału trochę czasu?
        Czy masz II taryfe elektr.?
        itp. itp. lakoniczne pytanie to jakich odpowiedzi się spodziewasz?
        • reniaszka Re: jaki piec ? 22.03.06, 13:01
          Jestem kompletnym laikiem w tym temacie i na razie poznaje temat na forum :-)
          Komin mam , jaki nie wiem, ale dwa piece kaflowe na wegiel sa przy nim. Dom
          ocieplony srednio na jeza czyli tak sobie. Kasy mam ok.7-10 tys.zł. Cenie
          komfort ale nie ponad zarzniecie sie finansowe. Nie mam II taryfy elektrycznej.
          Dzieki za dotychczasowe rady :-)
          Pozdrawiam - er.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka