Gość: agaga IP: 87.207.114.* 20.04.06, 22:13 mam pytanie, co powinno sie stosowac jako podklad pod ta farbe? i jakim walkiem sie maluje? jakims specjalnym? bo fachowiec marudzi, mimo, ze kupilam mu walek welurowy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aankaa fajny "fachowiec" Ci się trafił 20.04.06, 22:20 na stronie producenta powinnaś znaleźć odpowiedź www.tbd.pl/poli_info.html Odpowiedz Link Zgłoś
aholowacz Re: Tikkurila - pytanie; 20.04.06, 22:40 Gość portalu: agaga napisał(a): > mu walek welurowy... Witam ! :) No takie wałki to raczej się do lakierów uzywa. Ile mm ma włosie ?? 4 mm ?? Do farb do malowania ścian najlepiej nadają się wałki o długości włosia z przedziału 8 do 13 mm ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaga Re: Tikkurila - pytanie; IP: 87.207.114.* 21.04.06, 10:20 dzieki! kazdy producent poleca swoje wlasne podloza, myslalam, ze moze jest cos posredniego (tanszego) ;) juz same farby to majatek... wiem, wiem, jesli juz kupuje taka farbe, to nie powinnam oszczedzac na podlozu, ale zaraz sie okaze, ze podloze, to drugie tyle, co farba :/ a co do fachowca, to taki "blokowy" fachowiec ;) tez sie dziwilam, ze sam sobie nie kupi, to mlody chlopak na dorobku, bez rodzicow i z mlodszym rodzenstwem na karku! ale solidny jest, a to cenie, wiec i walki moge mu kupic ;) dziekuje Wam bardzo za rady! Odpowiedz Link Zgłoś
pyot Re: Tikkurila - pytanie; 20.04.06, 22:54 Hej :) -- Podkład pod właściwą farbę zaleca każdy producent,w szczególności pod ciemne,mocne...,zresztą poczytaj sobie o Twojej (rozsądna) farbie tutaj . _____________ Swoja drogą dziwnym jest,że kupujesz wykonawcy wałek...! Umarłbym ze wstydu :) Osobiście lubie 'owieczki',lecz syntetyki robią słuszna karierę :) Długośc włosia,czy też jego wybór,uwarunkowany jest rodzajem podłoża,aholowacz podaje uśrednioną normę... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś