porinonczi 27.04.06, 19:00 czy ktoś z was wie za ile można kupić podkłady kolejowe - do aranżacji ogrodu??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rach Re: podkłady kolejowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:47 uważaj na chemikalia którymi są nasączone, w gorące dni potrafi kapać z tych kloców Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: podkłady kolejowe 28.04.06, 09:04 ... o smrodzie nie wspominając. Ktoś sprzedający te podkłady ma łeb na karku. Zamiast zapłacić za utylizację tego świństwa to jeszcze zarobi na jego sprzedaży ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska77 Re: podkłady kolejowe 28.04.06, 09:07 25-35zł./szt., dł.2,5m, źródło: "Moje mieszkanie" wydanie specjalne Nr 1 kwiecień 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poll Re: podkłady kolejowe IP: *.bp.wam.net.pl / *.crowley.pl 28.04.06, 11:59 mam takie podkłady pocięte na 40 centymetrowe klocki. Zrobiłem sobie z nich chodnik układając je na piasku (pionowo) fetor w lato niemiłosierny. w tym roku pozbywam się ich. Słyszałem opinie, że świństwo, którym są impregnowane w pewnym stężeniu może doprowadzić do zatrucia, a dłuższe przebywanie w ich otoczeniu może nawet powodować choroby nowotworowe. Dodam, że spoiny między belkami wypełnione są piaskiem nigdy nie wytosła trawa czy inne chwasty. Acha jeżeli mimo wszystko się zdecydujesz to mając własny transport (nawet przyczepkę) takie podkłady masz za przysłowiowa flaszkę - wystarczy dobrze się zakręcić gdzieś na jakiejś bocznicy kolejowej. Pracownicy PKP nie mają co z tym robić jak wymieniaja na betonowe więc rozdają. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
porinonczi dziekuje 28.04.06, 14:48 Bardzo dziekuje wam za te ostrzezenia - chyba rzeczywiscie musimy zweryfikowac swoje pomysly... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: podkłady kolejowe IP: *.48.jawnet.pl 28.04.06, 15:59 fuuujj impregnat do podkladow to olej kreozotowy looknij sobie na punkt 32 europa.eu.int/eur-lex/lex/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31994L0060:PL:HTML pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś