Dodaj do ulubionych

żel Dentinox-Gel

24.10.06, 13:37
Od którego miesiąca można smarować nim dziąsła .Moja dzidzia skończyła 3
miesiące i swędzą ją dziąsła czy mogę go stosować?A może polecicie jakiś
lepszy .Bardzo proszę o odpowiedż będę wdzięczna.Pytam dlatego że jakiś czas
temu stosował go mój mąż na swoje zęby a nie chciałabym zaszkodzić dziecku.
Obserwuj wątek
    • kasia.ola Re: żel Dentinox-Gel 24.10.06, 14:20
      moja córcia dziś skończyła cztery miesiące,od ok. 2 tygodni smaruje jej
      dziąsełka Dentinoxem.moim zdaniem jest rewelacyjny,mała od razu sie uspakaja.
      Tylko na opakowaniu jest informacja ze żel nie może być otwarty dłużej niż rok.
      Zależy kiedy twój mąż go używał? Pozdrawiam.
    • sylwiap76 Re: żel Dentinox-Gel 24.10.06, 17:21
      powiedz mi jeszcze jak często smarujesz dziecku dziąsła czy można bez
      ograniczeń np. co 30 minut.Jak smarować żeby był rezultat?Bo ja na razie nie
      widzę efektu ale to dopiero pierwszy dzień .
      • mil_ka25 Re: żel Dentinox-Gel 24.10.06, 17:36
        Ostatnio jak byłam u pediatry to kazała mi smarować co 2 godziny, ale mój mały
        miał wtedy 4,5 miesiąca.
        • kasia.ola Re: żel Dentinox-Gel 24.10.06, 20:37
          ja smaruje jak widze ze mała jest niespokojna.zazwyczaj przed spaniem.działa
          natychmiastowo.pozdrawiam.
          • ania278 Re: żel Dentinox-Gel 24.10.06, 23:30
            czesc,
            ja kupilam calgel(w fioletowym opakowaniu).ma taka sama zawartosc lidokainy-
            srodka znieczulajacego, co Dentinox, z tym ze kosztuje o polowe mniej.
            • jagodakwiatkowska103 Re: żel Dentinox-Gel 25.10.06, 12:50
              Dla mnie Dentinox ma lepszą konsystencję od Cal-gel który też ze względów
              ekonomicznych chciałam stosowaćsmile Ale wróciłam szybciutko do Dentinoxu który
              szybciutko przynosi ukojenie mojemu malcowismile))
    • sylwiap76 Re: żel Dentinox-Gel 25.10.06, 14:21
      napisz mi co ile go stosujesz i czy to możliwe że 3 miesięczne dziecko mogą już
      swędzieć dziąsła
    • zu2ka Re: żel Dentinox-Gel 25.10.06, 14:36
      mojego małego dziąsła swędzą ( obsesyjne wpychanie do pyszczka wszystkiego i
      gryzienie prawie ze złością) już 3 miesiące i ząbków ani śladu. Jeśli nie ma
      widocznych zmian na dziąsłach (spuchnięcie) to nie ma potrzeby smarować dziąseł
      żelami, bo ząbki mogą dopiero pojawić się nawet za parę miesięcy. Co prawda w 3
      msc też mogą się pojawić więc lepiej sprawdź czy zachodzą zmiany na dziąsłach i
      dopiero zastosuj żele. Pozdrawiam
    • kropka1907 Re: żel Dentinox-Gel 25.10.06, 14:39
      Ja też stosowałam dentinox-gel. Raz kupiłam calgel ale okazał się nieskuteczny.
      Dentinox jest dość silnym preparatem i nie powinno się go stosować więcej niż
      3,4 razy dziennie. Do smarowania wystarcza kropla wielkości ziarnka groszku.
      Smarowałam dziąsła zawsze przed snem i po jedzeniu. Pytasz czy dziecko w wieku
      trzech miesięcy może ząbkować- napewno wiele mam może to potwierdzić, u nas
      akurat było bardzo późne ząbkowanie-pierwszy ząb wyszedł w wieku 15 m-cy(!!) i
      w odstępach tygodniowych pojawiały się kolejne (łącznie z trzonowymi, które
      wyszły trzy jednocześnie). Generalnie całe dziąsła były rozpulchnione i
      bolesne. Dentinox przynosił małemu wyraźną ulgę.
    • iws Re: żel Dentinox-Gel 25.10.06, 17:11
      a jestes pewna, że to ząbki? ja też myslałam, że moja 4 miesięczna córcia juz
      szykuje się do ząbków - nawet widziałam juz białą kreseczkę na dziąśle (tak
      myslałam) a córcia wszystko gryzła i śliniła się niemiłosiernie...
      Dziś ma już prawie rok a ząbków jeszcze ani śladu... za to w szafce stoi już
      kolekcja: Viburcol, Dentinox, Panadol...
      Może nie śpiesz się za bardzo z tymi medykamentami.
      • moniaj77 Re: żel Dentinox-Gel 25.10.06, 17:20
        mogą byc to ząbki moja córa skończy za tydzień 4 miesiące a od 2 tygodni ma
        ząbki, stosuje ten żel Dentinox ale trudno mi powiedziec czy pomaga, mała
        uspakaja się jak posmaruje dziąsełka bo lubi jego smak, ale jak go "zje"
        czasami marudzi dalej i pcha rączki do buzi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka