IP: *.devs.futuro.pl 04.05.06, 10:50
Przymierzam się do kupna drzwi SOSNOWYCH wewnętrznych firmy Ronkowski. Bardzo
zależy mi na wszelkich opiniach na ich temat. Anka
Obserwuj wątek
    • ruckzuck Re: Drzwi 04.05.06, 11:25
      Classen :)
      • Gość: janek Re: Drzwi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.05.06, 17:50
        classen to paskudztwo!!!!! nigdy bym ich nie kupił a nawet za darmo nie wziął!
        a tych o które pytasz nie znam.
        mają stronę www???
        • Gość: Anka Re: Drzwi IP: *.devs.futuro.pl 04.05.06, 22:42
          Niestety ale chyba nie mają strony. Widziałam je "na żywo" w sklepie, będę
          wdzięczna za opinie użytkowników.
          • Gość: mif Re: Drzwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 22:58
            www.ronkowski.gda.pl/fotki.php?id=12
            www.ronkowski.gda.pl/
            Drzwi takie sobie. Chyba facet ma pojęcie o stolarce. Dla drzwi wewnętrznych
            nie potrzeba specjalnych wymagań.
            • Gość: Anka Re: Drzwi IP: *.devs.futuro.pl 04.05.06, 23:19
              Dziękuję!
    • Gość: balrog Re: Drzwi IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 12:05
      znam urzędowskiego Akord
    • Gość: rrrrrrrrrrrrg Re: Drzwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 21:59
      Jak należy patrzeć na cenę? W marketach najtańsze wewnętrzne drzwi są niewiele
      droższe od 100 zł. Jaka jest ich faktyczna cena? Na pewno trzeba dodać
      ościeżnicę albo opaskę, jaka jest cena, okucia jaka cena i ich trwałość, no i
      oczywiście zamontowanie. Czy ktoś może opisać całą procedurę zakupu KOMPLETU
      oraz zamontowania drzwi wewnętrznych. Stolarz zaproponował mi drzwi wewnętrzne
      sosnowe w cenie 750 zł z wszystkimi możliwymi akcesoriami i montarzem. Czy
      warto? Może szukać czegoś tańszego w marketach albo w hurtowniach?
      • Gość: freemanek Re: Drzwi IP: 195.20.110.* 06.05.06, 12:05
        ja dołaczam się do pytania
        • w.kielanowska Re: Drzwi 06.05.06, 14:25
          Ja też chętnie usłuszę co pokolei, dodam jeszcze,że muszę usunąc stare dzwi i co
          dalej...Proszę w miarę jasno jak do dziecka i z góry dzięki....
          • Gość: rrrrrrrrrrrrrg Re: Drzwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 15:05
            Sam odpowiem, bo byłem w sklepie i mi wszystko opowiedzieli. Przykłądowe drzwi
            kosztują około 280 zł. W komplecie są juz zawiasy, ale jak się zdążyłem
            zorientować, są to najtańsze a więc słąbe jakościowo zawiasy. Do samego skrzydła
            trzeba dokupić zamek i klamkę, ceny zaczynają się już od 15 zł. Do drzwi trzeba
            dokupić futrynę, ale jest to już niemodne. Drewniana kosztuje 120 zł, natomiast
            metalowa 60 zł. Zamiast futryn tradycyjnych kupuje się futryny opaskowe, które
            mają regulowaną szerokość i jakgdyby obejmują ścianę, co wygląda nader
            efektownie. Cena takiej futryny to około 280 zł. Do tego oczywiście należy dodać
            montaż, którego cena to około 120 zł za jedne drzwi. DO ceny można jeszcze dodać
            ozdobne listwy dookoła całych drzwi w cenie 46 zł za komplet. Opisywane ceny
            dotyczą najtańszych drzwi firmu POLSKONE, Mam takie jedne w obecnym mieszkaniu i
            jestem z nich zadowolony, są w doskonałym stanie, ale podobne na wystawie w
            markecie budowlanym miały wytarcia na rantach co bardzo mnie zastanowiło nad ich
            obecną trwałością.
            Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania albo swoje doświadczenia to piszcie.
            • dulka13 Re: Drzwi 23.05.06, 22:34
              a kto coś wie o dwiach przesuwnych? czy firmy typu Senator albo Comador sa
              grzechu warte? będę wdzięczna za info
            • zoni-system Re: Drzwi 24.05.06, 20:59
              jak ościeżnice regulowane to po diabła listwy opaskowe.takie listwy daje sie
              tylko do ościeżnic blokowych o stałych szerokościach.Specyfika technologiczna
              ościeżnic regulowanych polega na tym ,że same w sobie zastepują opaski.Jeżeli
              ktoś ma jakies szczególowe pytania odnośnie drzwi to prosze o e-maila.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka